? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 136
  • 708
  •   1
Отговори
# 585
Има ограничения.Аман от такива светкащи, никак не ги обичам.Те и на Цариградско си мислят, че лявата лента е самолетна писта.
Просто бъдете внимателни, това и на опитен шофьор се случва.Там вече почват да си ги мерят-един присветква, друг се репчи.Липса на всякаква дисциплина и толерантност.

# 586
  • при него
Лошото е, че карат толкова бързо, че както ги гледаш, че са си достатъчно далече и за броени секунди направо вече са ти "в багажника" Simple Smile

# 587
Татяна,много точно сравнение hahaha,аха-аха,да  ми се качи отзад.
А   моят мъж подканя светлинно също този отпред да мръдне,карах му се, ефект няма-да не съм го учела аз на шофиране.И до него само стискам седалката.
Ох,то не е смешно,защото с висок скорост трябва само едно неловко малко движение(тик дори) и е станала белята.
Аз съм си карала между 2 тира,ограничаващи ми и скорост и видимост от София до Ихтиман,беше ме страх да подам повечко предница. Tired

# 588
  • София
lkwfahrer, а ти спазваш ли ограничението???

Може и да го спазва. Но 160-200км/ч на магистралата (особено на нашите) си е престъпление за мен.
Заслужаващо не само отнемане на книжката, но и по-сериозни санкции. Колкото до токчетата и преди съм писала, ако е само токче няма проблем, но с платформа вече не си усещам педалите.

# 589
  • при него
.....А   моят мъж подканя светлинно също този отпред да мръдне,карах му се, ефект няма-да не съм го учела аз на шофиране.И до него само стискам седалката.
.....
Е той и моят в тази ситуация ми дръпна лекция, как сама съм си виновна, че не съм съобразила ситуацията (не бил крив онзи отзад че кара с 200, нито този отпред че кара с 80-90 и не ще да мръдне малко), ама те мъжете винаги са прави на тема шофиране  Wink newsm78
обаче факт - повечето катастрофи с пострадалии/ или загинали са причинени от мъже-шофьори, жените предимно се "драскаме" и чукваме мигачи, брони и пр.
само да попитам гледахте ли по новините за мацката, която кацнала по таван вчера на Бул. "Ал. Малинов" в София ?

# 590
  • София
Татяна, случва се момиче, но трябва да съобразяваме всичко.
И аз съм имала подобна ситуация преди време, но при мен този дето идваше по скоростната лента беше ниска, спортна светло сива кола и просто не го видях  от далечеEmbarassed т.е видях го но беше близо.
Та успях аз да се прибера отново зад този дето исках да изпреваря, но бях с доста висока скорост  и се наложи да го заобиколя (щото колкото и да присветках да мръдне или да ускори малко, не се получи)  и влезнах в аварийното. Добре, че нямаше никой спрял там.  Peace Heart Eyes

# 591
  • при него
Татяна, случва се момиче, но трябва да съобразяваме всичко.
И аз съм имала подобна ситуация преди време, но при мен този дето идваше по скоростната лента беше ниска, спортна светло сива кола и просто не го видях  от далече:oops: т.е видях го но беше близо.
Та успях аз да се прибера отново зад този дето исках да изпреваря, но бях с доста висока скорост  и се наложи да го заобиколя (щото колкото и да присветках да мръдне или да ускори малко, не се получи)  и влезнах в аварийното. Добре, че нямаше никой спрял там.  Peace Heart Eyes

Муци  Hug

Аз просто се понабрах на спирачките, добре че държат... или може би се получи, защото милото натискаше въображаемите спирачки от неговата страна.. хи-хи  Laughing
то с тези работи шега не бива де, но хайде да повдигнем малко настроенеито за днес Wink

# 592
И аз да се запиша. Mr. Green
След една седмица си взимам книжката от Каг и почвам да карам. Blush

# 593
  • при него
И аз да се запиша. Mr. Green
След една седмица си взимам книжката от Каг и почвам да карам. Blush
Мелиса, добре дошла  Hug
Успех и безаварийно шофиране!

# 594
Мерси много. Hug
Дано довечера да се похваля и с първата ми кола.  Blush

# 595
Винаги си личи дали една кола се движи много по-бързо от разрешеното по магистралата даже погледнато и в огледалото.
Аз затова не се доверявам само на страничните, а си гледам и на вътрешното, защото е по-реално разстоянието на него.
Страничните дават вид, че колата е по-далеч, а съвсем не е така.
В такива случаи голям сакатлък може да стане на магистрала, ако излезеш пред някой, без да си преценил дали е достатъчно далеч-много е трудно намалянето на скоростта при 170 км/ч примерно-направо трябва да си набиеш спирачки, което пък води до други неприятности.

# 596
На магистрала основно си гледам голямото огледало и евентуално лявото, дали някой не се е зафучал, докато и аз изпреварвам.

Мелиса, хайде честито. ) Каква кола ще си взимаш?

А какво мислите за закона, с който от 2011г ще караме целогодишно с включени фарове?
Аз в началото бях против, но напоследък като шофирам повече и особено извънградско е много по-добре когато колите са с включени фарове. Забелязват се отдалеч и няма начин да не видиш някой, или да го видиш в последният момент, ако си предприел изпреварване.

# 597
  • Морска приказка
Мелиса дано се похвалиш и лека и безаварийна  Wink
Mirama напоследък и аз забелязвам, че е много по-добре когато са включени светлините. Днес сутринта даже в дъжда имаше хора, които не караха на фарове и каквото се беше смръщило оцених нуждата наистина  Peace

Я аз да ви питам, какво правите ако спукате гума?
Вчера ме пати тази. Спирам пред счетоводителката за 5 минути и като се върнах предната дясан гума спаднала на джанта  ooooh!. Звъннах на милото и той каза зарязвай я аз ще ходя да я взема колата  Embarassed Е отдавна не бях ходила пешачката, ама от плиска до окръжна се разходих.

# 598
Danili, не ми се е случвало да пукам гума. )
Теоритично знам как да си я сменя, но доколко успешно ще се справя ако се случи, не знам. )

# 599
... Я аз да ви питам, какво правите ако спукате гума?
...

Аз и преди см казвала - чакам някой да ми я смени.
А ти от Плиска до Окръжна защо не си хвана автобус? Там не е удобно за пешеходстване, пробвала съм.

Общи условия

Активация на акаунт