Домашно кисело мляко с бифидус бактерии

• 4 916
  • 15
  •   1
Отговори
Знае ли някой къде се продават бифидус на прахчета за добавяне към домашно квасено мляко. Мисля че би било много по-добре от Активия. Ако вече е дискутирана тази тема, моля да ме извините.

# 1
 По аптеките Peace
Купувала съм за децата на таблетки за смучене. Peace
 Ако няма на прах,то и тези могат да се натрошат.

# 2
  • България
Знае ли някой къде се продават бифидус на прахчета за добавяне към домашно квасено мляко. Мисля че би било много по-добре от Активия. Ако вече е дискутирана тази тема, моля да ме извините.

зА ЗАКВАСКА ИЗПОЛЗВАЙ АКТИВИЯ- НАТУРАЛНА. Слага се малко повече, на буркан от 900 гр. една препълнена супена лъжица.

# 3
www.bio-milk.com    има такава закваска в доза за 2л.мляко

# 4
www.bio-milk.com    има такава закваска в доза за 2л.мляко
Много благодаря DoliS, точно това ми трябваше!!!

# 5
  • Варна
Това вместо обикновенната закваска от кисело мляко ли се използва?

# 6
бифидо-бактериите се изолират от изпражнения на кърмачета и изкуственото им подържане в чревната микрофлора при по-голяма възраст е противоестествено

# 7
бифидо-бактериите се изолират от изпражнения на кърмачета и изкуственото им подържане в чревната микрофлора при по-голяма възраст е противоестествено
Е ..това го чувам за първи път, но ще потръся информация да се образовам.

# 8
Манията "бифидобактерии"се развива от големите производители с цел отклоняване на вниманието от л.булгарикум чието наличие в к.мляко се постига по-трудно
По въпроса за бифидобактерии ,в домашно заквасено мляко,да ще ги има щом прибавяте под някаква форма,но дали сте ги размножили/каквато е целта/може да се каже само с микроскоп

# 9
Много благодаря за идеята за закваска с Активия натурална.Надявам се да успея да я направя от първия път.Досега съм правила със сухо мляко и Верея и се получаваше много добре.

# 10
Манията "бифидобактерии"се развива от големите производители с цел отклоняване на вниманието от л.булгарикум чието наличие в к.мляко се постига по-трудно
По въпроса за бифидобактерии ,в домашно заквасено мляко,да ще ги има щом прибавяте под някаква форма,но дали сте ги размножили/каквато е целта/може да се каже само с микроскоп

stefandar Трудно е да се докаже какви култури сме размножили (може би само с проби в спец. лаборатории), но можем поне да опитаме. По интересен е въпроса защо да го правим.
Защото:
* подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо;
* премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб;
* намалява алергичните реакции към мляко;
* участва в разграждането на някои канцерогени вещества;
* намалява нивото на вредния холестерол;
* произвежда хормони и витамините В и К.

ако всичко това е вярно и не е поредната спекулация на фармацефтични фирми и др.

# 11

зА ЗАКВАСКА ИЗПОЛЗВАЙ АКТИВИЯ- НАТУРАЛНА. Слага се малко повече, на буркан от 900 гр. една препълнена супена лъжица.

Алиса,упях да направя така млякото.Благодаря ти ,преди бях сложила малко количество и не се получи.

# 12
  • България
fresh13, радвам се, че е станало. Аз много харесвам кисело мляко с бифидус бактерия. Млякото може да стой и три седмици в хладилника, без да става кисело както при нашенската бактерия.
Весела седмица.

# 13

Същите неща се приписват и на л. булгарикум. Те си приличат и визуално.
До колкото си спомням не е нужен много мощен много мощен микроскоп за да се наблюдават.
Може би доказателство за наличието на бифидо бактерии е по-голямата трайност,защото.........        /много едълго за писане/

stefandar Трудно е да се докаже какви култури сме размножили (може би само с проби в спец. лаборатории), но можем поне да опитаме. По интересен е въпроса защо да го правим.
Защото:
* подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо;
* премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб;
* намалява алергичните реакции към мляко;
* участва в разграждането на някои канцерогени вещества;
* намалява нивото на вредния холестерол;
* произвежда хормони и витамините В и К.

ако всичко това е вярно и не е поредната спекулация на фармацефтични фирми и др.

# 14
Мисля, че с тибетската гъба се постига заквасване на млякото с бифидобактерията.

Общи условия

Активация на акаунт