Отговори
# 510
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
здравейте и от мен днес
радвам се, че малката Ивет е добре и стискам палци на всички да устискаме, колкото може повече до края

аз от днес вече съм си вкъщи, приключих с ходенето на работа и ще съм по-често онлайн  с вас, предполагам, че повечето от вас отдавна вече не работят и почиват, трябваше и аз да го направя, но нищо, по-добре късно от колкото никога

да попитам, гледах по-назад, че се обсъждаше, но има ли мама, която ще ражда в Шейново - аз там съм си избрала да родя, но без избор на екип, и без това не познавам нито един лекар там

# 511
  • София
Хай банда,
За шофирането - аз вече шофирам само в краен случай (вечер по магазини, някъде с децата и т.н. добре, че с мъжото офситите ни са близо на около 1-2 км ). Без колан ме е страх, а с колан ме притиска и ги слагам и двата отгоре. Този корем ми е по-различен от предишния - много ниско и много голям напред.
За татковците - като ви чета, ми иде моя да го нацелувам от глава до пети - много ми е добричък и много се води.... обаче, има и 2 други фактора. Първо, когато им е за първи път те все още не знаят какво ги чака, пък и те са подложени на някакъв стрес, и то не малък, но нали са мъжове, много по-трудно показват емоции дори и пред нас. Ако пък им е за втори, явно си викат бе то щом първия се оправихме сега ще ни е по-лесно и го дават по-яваш. Просто мъжката логика е доста по-различна от женската такава и няма нищо общо с бременна, женска логика. Та идеята на цялата тирада е просто да не им се впечатлявяте толкоз  Mr. Green. Аз пък като забременея съм голям дебил, не ми влияят хормони, иначе съм по -дива и се паля, викам, крещя, хиля се и прочее.  Една приятелка като беше бременна с второто викаше "Абе моя нещо много отрано почна да гнезди - боядисва дограма, сменя мебели,тапети мааа то така ще да е като първото котило го изпусна"   Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil"
И мен много ме боли костта, а според д-ра тазът ми не се е разширил грам. Допреди 2 дни ме болеше само нощем, а сега и през деня.  На 25.02 съм н прглед и май ще ме гледат и вагинално, че имам някакво предчувствие, че имам разкритие.
Аз продължавм с покупките, нещо съм откачила в таз посока, а моите се усетиха (най-накрая) и викат тииии само за бебето мислиш - купи нещо и на нас Twisted Evil. Та оня ден покрай поредните чаршафчета за бебето купих и по една калъфка с  Мечо пух и Прасчо - пак тънко минах де.  Mr. Green Rolling Eyes

# 512
Здравейте милички  Hug
А днес ако знаете как съм яхнала метлата,просто не е истина #Cussing outИ понеже синът ми не е на градина,че боледува и си го изкарвам на него SadОт сутринта не съм спряла да му викам.Всичко ме дразни и с никой не ми се говори,ужас,за първи път ми се случва.И това не е всичко.Преди малко от Технополис ни доставиха една миялна и ми я оставиха пред вратата и съм стояла близо час на отворена врата,за да не хване крачета(че в нашия вход сме си осиновили едни наркоманчета)Гледат ме сама бременна жена и не ми я вкараха вътре.Аз викам„Добре де става въпрос за 50 санта,аз ще си я добутам по на вътре.А те „Сори ама безплатната доставка ви е до вратата Shocked #Crazy Shocked
Ей полудях.За съжаление нямах дребни,но ги нахраних изродите.Оффф разтоварих се,благодаря и извинявайте.
Чао че май се събудихме.Лек ден и хубава вечер  bouquet

# 513

При мен нещата са малко по - различни -шийката ми е започнала да се скъсява и заглажда и бебчето я натиска допълнително .Имам контракции на всеки час , дори и в легнало положение.
Дано да изкарам до края на февруари ! Praynig

И аз съм   с регулярни контракции.....както казваш дори и в легнало положение....не са ме проверявали обаче за скъсяване....а и като знам колко болеше първия път.....

# 514
  • София
Хай банда,
За шофирането - аз вече шофирам само в краен случай (вечер по магазини, някъде с децата и т.н. добре, че с мъжото офситите ни са близо на около 1-2 км ). Без колан ме е страх, а с колан ме притиска и ги слагам и двата отгоре. Този корем ми е по-различен от предишния - много ниско и много голям напред.

bibi, аз също не искам да шофирам без колан, нищо че законът ме освобождава в това състояние. Пък долната част на колана започна да ми пречи още в 4-ия месец и тогава сестра ми ме светна за начина, който ще ми е удобен. Просто закопчавам колана преди да съм седнала, сядам, премятам през глава горната му диагонална част, която минава през рамото и горната част на гърдите, но въобще не стига до корема, а долната част, която всъщност много пречи и притиска коремчето, остава отзад на облегалката. Всъщност от месеци вече не съм разкопчавала колана, стои си така постоянно, само сядам и премятам гораната част. Може да пробваш, също и другите шофиращи мами, надявам се и на вас да ви е удобно и в същото време да не ви е притеснено, че сте без колани.

Моят мъж пък от няколко дни измерва разстоянието от корема ми до волана и се е закахърил, че скоро коремът ще опира във волана. Тази сутрин предложи да изреже долната част и да го направи почти спортен Mr. Green

# 515
  • В сърцето на един мъж
Леле Жени80 нямам думи що за мъже са това  #Crazy И  Не се карай на детенце Praynig
Тансу радвам се че нещата са ок вече  Peace и аз се надявам да сме овне  Peace аз ще сам планово де но да не вземем по-рано да излизаме Praynig
VK 23 и аз съм на мнение че хормоните не са оправдание и извинение за всякакво поведение по време на бременност. Ако мацката си е комплексирана лигла то дали бременна или не .......
Но смятам че моят случай, този на тансу, на данчето, на жени - наистина е от хормоните  preggo.
Съдейки по себе си - мен трудно можеш да ме изкараш по принцип извън нерви и трудно мога да кажа че някой ме дразни. Но около 6-7 месец имаше период в който просто от най-малкото и  #2gunfire но се осъзнах и слава богу че хич не харесвам ролята на нервна капризна избухлива и лигава жена  hahaha

LOOK ANI и на всички мами с контракции стискам палци да издържат до 9 тия месец.

# 516

VK 23 и аз съм на мнение че хормоните не са оправдание и извинение за всякакво поведение по време на бременност. Ако мацката си е комплексирана лигла то дали бременна или не .......
 но се осъзнах и слава богу че хич не харесвам ролята на нервна капризна избухлива и лигава жена  hahaha

Малко е патриархално формулирано  Simple Smile
Дано да не е повод за спор, защото хормоните няма да (ни) простят, модераторите тоже.

Трябва да бягам, утре пак бих се включила.

# 517
jeni80 хората са станали алчни и неморални, че въобще не им пука дали си бременна или не.
Аз днес отивам до в банката до нас с кола, да платя сметката за тока, а вътре насядали 10-тина пенсионери.
Така съм се издула вече, че няма как да не забележиш, че съм бременна, дори и с 10 диоптъра да си....
Та питам охраната, мога ли да ги предредя, защото те с по няколко листа за плащане(схемата е, един плаща на целият блок сметките или поне на познатите си), а той вдига рамене и вика: не знам питай ги....
Първо, че никой не ми отстъпи място, второ питах жената пред мен мога ли да мина пред нея, че едвам съм се домъкнала, а тя ми отговори намусена:
Ей ти пък какво толкова, и мен ми е тежко!!!
И аз обаче настоявам:
Ама аз съм в края на бременността, да родя на опашката ли искате??? Mr. Green
А тя най-нагло: ми кой те е карал да идваш тук!!!
Е смятате ли, че ако имах избор, щях да ходя в това време да плащам сметки....
Все пак ме пусна де.....ама не беше доволна от това.....
Така, че не се учудвам на нищо вече!!!
Все си мисля, че като сме жени, ще сме солидарни...но явно да си бременна е порок......или пък, че аз като пропускам бременни пред мен, когато не съм и мен ще ми  върне, но уви.....

# 518
jeni, то си е да полудееш!!  #Cussing out Хората много са се изродили, всеки случай. Не обичам да слагам всички под общ знаменател, но повечето...

look ani, sladkishche ще се моля да изкарате възможно най-много с тия контракции.

На мен да ви кажа още не ми се е стягал корема и незнам какво е контракция  Whistling  Но както беше написала Галя, мисля, имам чувството (като си говорим кой какво си е мислил за раждането), че или ще ида супер рано и ще ме върнат 1-2 пъти, или пък много ще чакам да ме боли, мислейки си че не е достатъчно и че ще трябва повече. За някои неща имам много нисък праг на болка, но за други...
Само за цикъла си като се сетя  ooooh! (лелее, преди да го спомена бях позабравила, че имаше и такова нещо  Crazy ) Вие разбирате ли, че няма такава болка!! В кръста. Всеки път съм си мислела, че СЕГА вече се разполових на две. Краката чак са ми се подсичали и съм падала. И незнам защо, но си мисля, че и като раждам там яко ще ме боли. Супер слабо място ми е кръста. И затова ще се моля на колене за упойчица.
Уфф, от къде почнах да пиша, къде се отплеснах...

офф - за пръв път си пека сега ябълки във фурната и не стават  #Cussing out

# 519
вярно, че хората са станали несолидарни и безчувствени. особено възрастните и то баби  #Cussing out. аз не се впечатлявам като не ме пускат на опашката, но не съм се и молила. те ако нямат съвест аз ли да им създавам? даже понякога се правят, че не ме забелязват - а аз съм си забележителна  Mr. Green
milli_vanilli и аз съм забрасила какво е цикъл  Laughing. една приятелка скоро ме пита - това сигурно му е най-хубавото на бременността, д ане ти идва.  ooooh! тя милата няма деца и си няма представа, та аз и отговорих, че това е последното нещо за което се радвам. едни очи опули... Истината е, че въобще не се сещам за цикъла.

# 520
  • Варна
Ей,момичета я по-спокойно, не се изнервяйте толкова,че всичко отива на бебчо.

Аз първата бременност много се нервих и после-бебето нервно,нощем не спи,реве...ад голям.
И така безсънни нощи 2 години.
Сега си гледам спокойствието.Таткото го няма от 3 мес, ще се върне след още 1 мес,
няма кой да ме глези,няма Св.валентин и празници,няма кой да помага в домакинството,
да носи тежките пазарски чанти,сама си гледам детето.....и т.н и т.н.
Но това не ме разстройва......просто е въпрос на нагласа.Мисля си за бебка и за хубави неща
и хич не ми пука.

Приемете го просто като съвет от препатил.
Хайде пожелавам ви повече усмивки! Grinning Grinning Grinning

milli_vanilli, обикновено след раждане цикълът вече не е така болезнен.

# 521
В тази връзка, въпрос към мамите с деца - кой ще гледа големите деца, докато раждате, ако мъжът ви кара до болницата или е с вас по време на раждането и т.н.

И на мен това ми беше проблема, защото няма абсолютно никой на който да го оставя, но за щастие свекър и свекърва ми предложиха да дойдат и да гледат баткото. Те иначе живеят на 10ч. с кола от тук, но ще дойдат като вляза в 9тия месец за да сме спокойни и ние. Иначе сигурно щяхме да го водим с нас в болницата. То това често се случва тук, така че нямаше да е кой знае какъв проблем. Но на мен ще ми е по-спокойно да знам че е у дома с баба и дядо  Grinning

За болките, и мен ме почнаха. Придърпва ме, получавам и по някоя контракция. Вчера даже ме заболя долу ниско, точно както болеше при раждането. Пийнах но шпа и легнах веднага. Сега трябва много да почиваме и да не се преуморяваме. Аз хич не го умея това, но мъжа ми снощи ми се накара и каза да не пипам нищо по къщата, той ще помага като се прибере вечер. Душичка ми е той Heart Eyes

За шофирането , карам всеки ден и не ми пречи.  Болницата в която ще раждам е на около 50км от нас, но няма трафик и мога да се закарам сигурно и сама ако се наложи и не съм с много силни болки  Mr. Green

За цикъла, аз имах ужасно болезнен преди да родя първия път, ма буквално трябваше да лежа първия ден в леглото и да се тъпкам със спазмалгон. Обаче след като родих - коренна промяна! Не мога и да разбера кога ми идва  Grinning. Дано сега пак да е така, да не вземе да стане обратното пак  Crazy

sladkish4e, съжалявам мила,че така са се държали  Hug. Аман от груби и намусени хора!!! Close Аз затова казвам,че американците може да се усмихват лицемерно, ма поне не ти се мръщат и не ти говорят грубо. Пък и са доста по-солидарни и мъже и жени Peace.

# 522
Оф момичета,момичета,нямам думи.И аз съм висяла по опашки,ползвала съм градски транспорт и положението е плачевно.Пенсиите си четат вестници ,а ти едва се държиш и никой не става.
Да ви кажа че се чух с Djylu 70 и ме помоли да ви подсетя за срещата и че всичко е уредено.Надяваме се да се съберем повечко Априлки и да се запознаем.
Среща на 17.02 в Дон Домат на Славянска и 6-ти септември от 18.30h.
Имаше май въпрос кой ще гледа детенце.Мъжът ми си взима отпуск един месец,та той е на пост.Не мога да разчитам на друг за съжаление SadКак ще се оправят представа нямам.
До скоро Hug

# 523
tansu ,WinnieThePooh аз пък  си настоявам до такава степен, че на тях има става доста  неудобно.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
за цикъла: след раждането ми стана нередовен. Tired
toni.to много си права за спокойствието. И аз съм на това мнение. Peace
За гледането на каката докато съм в болницата: при нас родата се изпокара кой да я гледа....и сега сме направили график. hahaha hahaha hahaha
Викам си: ако беше някоя хала, нямаше никой да иска да я гледа, ама нали е бонбон и всеки се натиска.....даже баба ми, която е на 78 години и едвам ходи иска да се включи, но ще ме извинява....да си гледа старините и без нея ще се справим...

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 16:51 от sladkish4e

# 524
  • В сърцето на един мъж
Ей,момичета я по-спокойно, не се изнервяйте толкова,че всичко отива на бебчо.

Аз първата бременност много се нервих и после-бебето нервно,нощем не спи,реве...ад голям.
И така безсънни нощи 2 години.
Сега си гледам спокойствието.Таткото го няма от 3 мес, ще се върне след още 1 мес,
няма кой да ме глези,няма Св.валентин и празници,няма кой да помага в домакинството,
да носи тежките пазарски чанти,сама си гледам детето.....и т.н и т.н.
Но това не ме разстройва......просто е въпрос на нагласа.Мисля си за бебка и за хубави неща
и хич не ми пука.

Приемете го просто като съвет от препатил.
Хайде пожелавам ви повече усмивки! Grinning Grinning Grinning

Peace Напълно те подкрепям Повече спокойствие и усмивки, никакви спорове, на мен добре ми се отразява

Малко ми е притеснено в четвъртък съм на преглед последно бях около 15 януари. Сега се претеглих в офиса и не съм наддала нито грам иначе бебо го усещам всеки ден. Вие пиете ли витамини още. Като ви слушам за раждането - аз ще съм секцио  и до сега бях доста спокойна но все повече и повече ми става притеснително
На мен ми стават в трамваите и на опашки са ме пускали, предимно мъже де на пенсионери не бих се надявала да ми станат а и не бих и помолила

Общи условия

Активация на акаунт