Машина за хляб-26 част

  • 55 580
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 102
Max-mama, благодаря за идеята, ама и такова нямам в къщи. Пък не ми се излиза на пазар в неделя само за това. И си мисля да пасирам малко краве обезсолено сирене (у нас го държим във вода и в хладилника) с малко майонеза. Горе-долу сигурно ще го докарам, ама да видим Simple Smile. Ще наблегна на шунката, орехите, може и малко кашкавал за разкош. Сигурно няма да е същото като оригинала, ама трябва да спретна нещо соленичко за заобикалящото ме пенсионерско царство, пък от тях - виното. Нали е Св. Трифон днес - да зарежем (или се нарежем)  Joy Щото Валентин е най-вече за вас. И ви пожелавам от сърце да обичате и да сте обичани!

# 631
  • София
  • Мнения: 8 495
Max-mama, благодаря за идеята, ама и такова нямам в къщи. Пък не ми се излиза на пазар в неделя само за това. И си мисля да пасирам малко краве обезсолено сирене (у нас го държим във вода и в хладилника) с малко майонеза. Горе-долу сигурно ще го докарам, ама да видим Simple Smile. Ще наблегна на шунката, орехите, може и малко кашкавал за разкош. Сигурно няма да е същото като оригинала, ама трябва да спретна нещо соленичко за заобикалящото ме пенсионерско царство, пък от тях - виното. Нали е Св. Трифон днес - да зарежем (или се нарежем)  Joy Щото Валентин е най-вече за вас. И ви пожелавам от сърце да обичате и да сте обичани!

Набореееее я преди да се нарежеш душа рекни от ти е туй сирене. Оти ако си нямаш такова,  тогава си вземи едно обикновено краве сирене го натроши ва много ситно (бе нал знаиш хващаш вилицата и почмаш "Ти ли на мен ще ми кажеш, че не си крема сирене ааааа, ти или бе, чакай да видиш баба ти Станислава какви ги знае") и после го поразбий с миксера с малко сметанка, па ако немаш сметанка туряш кисело млеко - да не сюринеш цялото гърне ей, така на око нали с нежен любовен поглед (оти разправят, че било свети Валентин и само днес дядовците били влюбени в бабите нали, ама точно пък тая година се двоумяли нали между жените и виното та не знам по ваше село как е) ша притуриш колко са смазка и съвсем малко масло и като го подпукаш с миксера знаиш ли кво сирене крема ша стане.

Хайде как`Станиславе простено да ти е, прости ми ! Па от утре кат запостим ша си бъбрим за други работи на пейката пред дуваря. Дядото кво прави бе, не съм го виждал скоро по къра, той сигур от това твоето готнене, ме може чиляка от масата да стане. Речи му да се не орани като шопар (като мене), че нема може да излезе през портата после. Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 12:00 от дядо хаджия

# 632
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Дядо, много ме разсмя с обяснението  Laughing

Честит празник! Много вино и любов! И да ме прощавате!  Hug

Грозно оформената пита стана за чудо и приказ. След втасването не й личеше как е оформена. Изядоха я.

# 633
  • Мнения: 767
Дядо, в темата стана по-светло и уютно с тебе newsm51
 Ердинч, прощавам ти newsm03 и чакам да покажеш пак някое съвършенство.
Черпя ви  кифлички. 1dating

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 18:29 от petu6ka63

# 634
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ели,радвам се,че всичко е било наред. Hug
Петушка,страхотни са,много красиви,браво.  bouquet

# 635
  • Мнения: 209
Моля за бърз отговор, че тестото ми е в машината  Praynig

Правя тутманика на касиер - цялата мазнина ли се слага в тестото или от нея се оставя за намазването на корите???

# 636
  • Мнения: 767
2/3 за измесване на  тестото, другото за намазване.
Благодаря ти, max mama, само дето не можах да ги напрвя на усукани осморки, както е по технологията на изделието и прибегнах до квото стане. Накрая се сетих, че могат и на сърца и се опитах с 3-4 парчета. Но пък вкусът им е мммммм, направо ми минават в графата за любимо сладко тесто. И са невероятно пухкави, абе аз що не взема да им постна рецептата...? Отивам отатък.

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 13:14 от petu6ka63

# 637
  • София
  • Мнения: 102
Ей, че палав дядо Хаджия бе, и от моя дядо по-палав Simple Smile (то мойто злато верно че вече взе трудно да се движи от тез тестени експерименти). Ама не четеш - солена корона искам да правя, нои мойта работа - с трици маймуни да ловя. Така или иначе, сега отивам да замеся тестото, а ще го мажа точно по тази система (като няма риба ...) Хайде, стискайте палци и преди да седнем на чашка - ще докладвам  newsm10

# 638
  • Мнения: 760


Страхотно изглеждат, ще ги пробвам и аз

# 639
  • Мнения: 14
Пърленка по рецепта на Пина и козунак -пак по рецепта на Пина ,направен изцяло в хлебопекарната по програма за френски хляб (3:34ч)





 


Изгуби му се плитката (най-вероятно от още брашънце е имал нужда)  ,малко по-дебеличка му се получи кората острани  и отдолу ,но като нямам подходяща форма ,където да го преместя и изпека във фурната -така ще е. Доволен съм ,че поне са се получили донякъде конци .Другият път повече.  newsm53


Честити празници на всички cheers


Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 15:09 от boreto_

# 640
  • София
  • Мнения: 102

Набореееее я преди да се нарежеш душа рекни от ти е туй сирене. Оти ако си нямаш такова,  тогава си вземи едно обикновено краве сирене го натроши ва много ситно (бе нал знаиш хващаш вилицата и почмаш "Ти ли на мен ще ми кажеш, че не си крема сирене ааааа, ти или бе, чакай да видиш баба ти Станислава какви ги знае") и после го поразбий с миксера с малко сметанка, па ако немаш сметанка туряш кисело млеко - да не сюринеш цялото гърне ей, така на око нали с нежен любовен поглед (оти разправят, че било свети Валентин и само днес дядовците били влюбени в бабите нали, ама точно пък тая година се двоумяли нали между жените и виното та не знам по ваше село как е) ша притуриш колко са смазка и съвсем малко масло и като го подпукаш с миксера знаиш ли кво сирене крема ша стане.

Хайде как`Станиславе простено да ти е, прости ми ! Па от утре кат запостим ша си бъбрим за други работи на пейката пред дуваря. Дядото кво прави бе, не съм го виждал скоро по къра, той сигур от това твоето готнене, ме може чиляка от масата да стане. Речи му да се не орани като шопар (като мене), че нема може да излезе през портата после. Simple Smile
[/quote]
Просто да ти е, дядо Хаджия и ти ме прощавай! А докато втасва маята да ти кажа - като не може дядото да ме заведе до Фиджи, реших аз да предприема решителната стъпка с тази рецепта за Солена корона. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.45Та затуй ми трябваше и сирене - за мазане .Така че ще действа по смесената система, пък каквото сабя покаже. Айде, до по-късно Simple Smile

# 641
  • София
  • Мнения: 8 495
Дами, намалявайте си размера на снимките. За целта в първия таг за снимката [iмg]поставяте курсора, давате интервал и написвате "height=200". Ето как изглежда:


"[iмg height=200]Линк към снимката[/iмg]"

След това натиснете бутона "Предварителен преглед" и ако снимката е добре, натиснете бутона "Публикувай" ако е голяма намалете цифрата в първия таг и обратно ако пък е малка увеличете.

# 642
  • Мнения: 14
Дами, намалявайте си размера на снимките. За целта в първия таг за снимката [iмg]поставяте курсора, давате интервал и написвате "height=200". Ето как изглежда:


"[iмg height=200]Линк към снимката[/iмg]"

След това натиснете бутона "Предварителен преглед" и ако снимката е добре, натиснете бутона "Публикувай" ако е голяма намалете цифрата в първия таг и обратно ако пък е малка увеличете.


Дядо Хаджия , това за мен не се отнася ,нали  newsm78 Щото аз съм момченце на  25  newsm53

# 643
  • София
  • Мнения: 8 495
...
Дядо Хаджия , това за мен не се отнася ,нали  newsm78 Щото аз съм момченце на  25  newsm53

По принцип го написах, щото модераторите се дразнят от голями снимки.

# 644
  • София
  • Мнения: 102
Борето, на каква степен на изпичане на коричката го пече този козунак и какво количество - 1 кг?

Общи условия

Активация на акаунт