Машина за хляб-26 част

  • 55 552
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 9
Bobolina , и аз имам същия проблем с коричката - доста препечена и тъмна става, с Мулинекс 5000 съм. Избирам най-светла количка и изключвам 10-15 мин. по-рано. Сигурно си е до машината или до силата на тока newsm78, може би. Сестра ми има аболютно същата като моята машина, но няма този проблем.

# 481
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
petu6ka63,благодаря ти! Hug Рядко се сещам да снимам,а съм имала и по-хубави. Blush
Bobolina ,аз не се осмелих така,предпочетох  на сигурно. Wink
 
Да кажа,че не успях да си сплета козунака. Rolling Eyes Няколко минути преди 1час се опитах да го извадя,но вече беше започнал да се пече май,имаше лека коричка и само го поръсих с ванилена захар и го върнах. Simple SmileДа видим какво ще излезе,че мъжО тука ми мърмори-не съм можела да ги правя.Как го разбра,като ми е първи опит?!! Crossing Arms

Не се притеснявай мила той и моят мъж така мърмореше,даже първият козунак който направих замина за захранка на рибите.Рибар е моят мъж и като стана на тухла вика,еха таман няма да търся друго да си правя.Но после вече при многото повторения случих и си правя един и същи козунак който става върховен.

# 482
  • Мнения: 327
Моя първи хляб,беше пълен провал smile3514
не втаса както трябва ,иначе беше добре на вкус.
Днес докато бях на работа мъжо и той се пробвал.Решил да направи царевичен хляб,но сложил само царевично брашно.
Горе долу е станал по добре от вчерашния.
Утре продължавам с опитите,дано де получи нещо Praynig

А как обичам козунаци,ще ви чета и гледам вашите творения.Козунак още не се наемам да правя Naughty

Коя мая предпочитате да ползвате суха или на кубчета?

# 483
  • Мнения: 55
ЕТО И  РЕЦЕПТАТАполучена от вашите препоръки  и моята фантазия
                    
                Х Л Я Б   - фантазия
   3 с.л.олио
   260 мл айрян/1/2 мляко   1/2  леко затоплена вода/
   1 яйце
   1 с.л.лимонов сок/от бутилка/
   2с.л.маджун/меласа,петмез,както му казвате/
   1 непълна с.л.захар/в маята/
   1,5 ч.л.шарена сол
   1/2  кубче пил.бульон Маги
   2 с.л.пшеничен грис
   1 с.л.пшеничен зародиш
   2 с.л.семена при сигнала/ленено,сусам,слънчоглед и орехи/-орехите нарязани
   200 гр.бяло бр.
   150 гр.типово
   150 гр грахам

     1/5 кубче жива мая
                        
    
      ВЗЕМАМ МАЛКО ОТ АЙРЯНА И РАЗТВАРЯМ МАЯТА + ЗАХАРТА.СМЕСВАМ С ОСТАНАЛИЯ АЙРЯН И ВСИЧКО ТЕЧНО В  КОНТЕЙНЕРА.ГРИС.БУЛЬОН ,СОЛ,ЗАРОДИШ С БРАШНАТА.БЯЛОТО И ТИПОВОТО ВИНАГИ ПРЕСЯВАМ.
      НЕ СМЕЯ ДА СЛАГАМ ПОВЕЧЕ МАЯ,НО ЩЕ СЕ ПРОБВАМ ДА СТИГНА ДО 1/4.,ИЛИ МАЛКО ПОВЕЧЕ.
      
      ДАНО ДА НЕ ИЗПУСНАХ НЕЩО.
 
      ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ ДА МИСЛЯ ЗА НЕЩО ОЩЕ ПО-ЧЕРНО,ГРОЗНО,НО ЗДРАВОСЛОВНО

# 484
  • Мнения: 55
LABREX,маджун по пазарите
Доника,намазаь хлебчето с жълтък+олио+прясно мляко когато оставаше 1,30 h i посипах семената обилно/отгоре само сусам и ленено сложих
   горещ го намазах с краве масло и завих в кърпата

# 485
  • Мнения: 2 214
А Ердинч Беко ли беше показвал  newsm78 Щото знам, че имаше и Северин...или вече съвсем изгубих нишката кой какво и тн...Понеже, ако е Беко, имаме някакви връзки в завода в Турция и може да се сдобием с една за юбилея на мама през април Rolling Eyes
За козунак - не гарантирам, че ще се включа - зависима съм от шефчето Mr. Green
А сега ще омеся набързо едни Максмамини кифли, че имам поръчка от зълвата. Ще пробвам да сложа локум в няколко - да видим какво ще се получи.
За тази машина говори Ердинч
http://www.breville.com.au/care_detail.asp?prod=479

# 486
  • Мнения: 652
Привет на всички!
Лидан, чудесен хляб.
Само да попитам, на коя програма го пече. Ние имаме същата машина и ми е интересно.
Когато го посипва със семената хляба не втасваше ли още или беше започнал да пече. Притеснявам се да не спадне хляба ако го намажа по средата на втасването!

# 487
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Момичета,привет..аз ,мине не мине малко време и все с някой въпрос ида...Та, имам грахамово брашно, утре ще правя хляб,но да ме посъветвате какво да избера:

-хляб само от грахамовото брашно и на основната програма
-хляб само от грахамовото брашно на програма за пълнозърнест хляб
-хляб от 50% грахамово и 50% бяло брашно на основната програма
-хляба на Полин-а с айрян, но вместо бяло с грахамово брашно

Чудя се ,с кой от вариантите ще стане най-добре хляба?? За сега нямам фал с машината, пък имам само един пакет грахамово брашно и не ми се иска да се дъня, щото другото на разположение е бяло...а пък искам това брашънце да го пробвам и да си правя вече такива хлябове

ОЩе един въпрос-ако реша да е само грахамово хлебчето маята да си я сложа ли по рецептата колкото си е,или да увелича малко, или пък няма нужда да увеличавам,щото така и така няма да стане пухкаво както,ако е само с бяло брашно

Абе с две думи,не искам да похабя брашното

И нещо не по темата, ама пак по темата-абе защо не оставите дядо Хаджия да си почине малко от нас, толкоз жени сме му на главата....Като реши ще дойде човека, а пък и смятам ,че добре ни е научил, сами раздаваме съвети вече....Хайде, нека подиша човека малко въздух... Heart Eyes

# 488
  • София
  • Мнения: 597
Bobolina , и аз имам същия проблем с коричката - доста препечена и тъмна става, с Мулинекс 5000 съм. Избирам най-светла количка и изключвам 10-15 мин. по-рано. Сигурно си е до машината или до силата на тока newsm78, може би. Сестра ми има аболютно същата като моята машина, но няма този проблем.
Beezle, явно тогава е дефект на машината. Според мен нагреватела е по-мощен и тъй като включването и изключването му по време на печене е фиксирано пече на по-висока температура. Това е само предположение, не съм сигурна дали машината има температурен датчик, който да командва включването и изключването на нагревателя. Другата възможност е ако има такъв датчик за температура , той да не е читав и да изключва при по-висока. Ще звъня в сервиза и ще видя какво може да се направи.  newsm78

# 489
  • София
  • Мнения: 3 872
lidan, много хубаво хлебче си направила, поздравления!  Hug

Аз днес замесих едно ръжено - пшенично тесто в машинката и направих пица и тутманик от него.  chef


# 490
  • София
  • Мнения: 3 249
Топли, чак парят последните
линк

Направих ги със сирене, кашкавал и локум. Станаха страхотни на вкус лукумените

# 491
  • Мнения: 1 741
Стана козунака!!!  Party Е,не е на конци,но пък е много вкусен! Crazy Утре ще пусна и снимки! Peace Не вярвах,че ще стане,но рецептата наистина е много лесна,а и икономична! Peace
Гелева,Доника,браво!Страхотни неща!

# 492
  • Мнения: 55
Shedi,правих го на основна-1p-3 часа.При първите ми опити пусках веднъж на пълнозърнестата,но хлътна-много е времето и е превтасал.Още не съм пробвала на бързата,но ще се престраша скоро.Ти пробвала ли си,става ли,завишаваш ли грамажа на маята?МАЖА и слагам семена така,както пише в инструкцията-когато остават още 1.30 ч.Бързо мажа с една четчица,посипвам и затварям.Нали така пише-в този момент е последното отваряне.После втасва още.

# 493
  • Мнения: 22 867
Аз днес замесих едно ръжено - пшенично тесто в машинката и направих пица и тутманик от него.  chef

Гелева, много ми хареса тоя триптих, дето си го подредила!  bouquet

Доника, чудесни кифлички, направо ароматът им се усеща!  bouquet

# 494
  • Мнения: 767

 newsm44 Разкошен козунак успях да направя, много съм щастлива! Гелева и Доника и при вас са се получили страхотно нещата, бравост!  bouquet
Госпойце, според мен или смес бяло и грахам, или грахам с айрян. това са случаите, в които съм получавала най-красиви резултати.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 18:32 от petu6ka63

Общи условия

Активация на акаунт