Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 370
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 210
За съжаление,изобщо не отминава,а тепърва ще се задълбочава Cry

# 211
  • София
Това ми е големият страх на мен! И двамата с мъжа ми работим, въпреки че можех да си остана вкъщи да си гледам детето. По-рано с двете ни заплати живеехме царски, а сега едва стигат парите. И както се прогнозира, че тази година безработицата ще стигне своя пик - черно ми става пред очите.

# 212
И двамата с мъжа ми работим, въпреки че можех да си остана вкъщи да си гледам детето. По-рано с двете ни заплати живеехме царски, а сега едва стигат парите.
И ние бяхме така.

# 213
По мои общи наблюдения кризата не отминава засега. Притеснително за мен е, че има съкращения в много фирми и все повече хора остават без работа. Строителството, а оттам и всички свързани с него браншове, са в застой. Силно се надявам нещата да потръгнат през лятото, което винаги си е било хубав сезон по отношение на всякакъв тип работа. Важното е да минат още няколко месеца, които обаче могат да се окажат критични за малките фирми  Confused

svinka, когато прочета, че някой е без работа от месеци, просто дори не мога да си представя как се живее така... Дано скоро си намерите работа  Peace

# 214
svinka, когато прочета, че някой е без работа от месеци, просто дори не мога да си представя как се живее така... Дано скоро си намерите работа  Peace
Как ли?Броиш си стотинките,хабиш нерви,ако можеш да си купиш пиле го делиш на четири,понякога лягаш гладна,за лекар пари не остават...

# 215
[quote author=Tess link=topic=470228.msg14523979#msg14523979 svinka, когато прочета, че някой е без работа от месеци, просто дори не мога да си представя как се живее така... Дано скоро си намерите работа  Peace
[/quote]

Ами трудно е с една заплата, но си е една заплата знаеш, че в края на месеца ще получиш пари, нищо, че не са много. Иначе се справяме с помощта на моите родители, най-вече и чат пат неговите дават и те пари. Но всеки си има разходи, не може те да ни издържат. И сега, когато оставаме без работа те пак ще помагат, но не си представям родителите ми, които са пенсионери да ни издържат.

Лошото е, че като пускаш биография на обявите за работа никой не ти се обажда. Sad

А за задълбочаването на кризата преди се говореше, че пролетта щяла да бъде най- тежка. Дано поне през есента да е отминала, макар че това звучи прекалено оптимистично.

Искам да кажа на всички да не се отчайват,знам, че е много трудно, но след дъжда винаги изгрява слънце. Само трябва да вярваме, че нещата ще се оправят. Друго не ни остава  Heart Eyes

# 216
И при нас нещата стават все по зле, в сферата на търговията сме и двамата с мъжа ми.За 16г не ни се е случвало да затвориме 2 магазина за 2 месеца.Сега сме с един и не виждам, как ще се оправят нещата.Лошото е, че и двамата разчитаме на дохода от магазина, който е минимален ,а работя аз и не плащам заплата.Решили сме да изчакаме до есента и ако не вървят нещата ще мислиме за нещо друго.

# 217
И при нас нещата стават все по зле, в сферата на търговията сме и двамата с мъжа ми.За 16г не ни се е случвало да затвориме 2 магазина за 2 месеца.Сега сме с един и не виждам, как ще се оправят нещата.Лошото е, че и двамата разчитаме на дохода от магазина, който е минимален ,а работя аз и не плащам заплата.Решили сме да изчакаме до есента и ако не вървят нещата ще мислиме за нещо друго.

Много добре те разбирам.
При нас кризата дойде след Нова година.

А днес гледам репортажа за откриването на МОЛ "Сердика", там някак криза не видях?!? Rolling Eyes

# 218

А днес гледам репортажа за откриването на МОЛ "Сердика", там някак криза не видях?!? Rolling Eyes

ами да, защото е откриване - защо да не се разходят хората да се разнообразят, да разгледат, пари не им искат за това...
ще си говорим след 1 месец
стават много маймуни на клона и скоро ще има окапали
след месец открива и мола на цариградско шосе

По мои общи наблюдения кризата не отминава засега. Притеснително за мен е, че има съкращения в много фирми и все повече хора остават без работа. Строителството, а оттам и всички свързани с него браншове, са в застой. Силно се надявам нещата да потръгнат през лятото, което винаги си е било хубав сезон по отношение на всякакъв тип работа. Важното е да минат още няколко месеца, които обаче могат да се окажат критични за малките фирми  Confused

аз съм чела, че безработицата била опашката и следствието от кризата, обаче как ще се увеличи потреблението като расте безработицата... Този механизъм не ми е ясен.
Имам дежа ву - отпреди 12-15 години, трудно се намираше хубава работа тогава, обаче все още имаше някакви държавни предприятия фунциониращи. Сега няма... Последният път когато пуснах обява за хора - имах над 500 автобиографии, а работата която предлагам е почасова, за студенти. Бяха кандидатсвали хора с по едно, две висши, които в обикновени времена сигурно не биха дори и прочели обявата. За съжаление те не ми вършат работа и сега.

Едно е ясно, в криза са много динамични нещата. И е много стресово. Дано стресът у хората не избие в грешна посока.

# 219
  • София

Много добре те разбирам.
При нас кризата дойде след Нова година.

Там важат други правила. Тези на парите за изпиране, не ги мисли...

# 220
  • София
 И защо е мол Сердика, а не мол Ситняково?Нещо хич не ми се връзва, ни улица  Сердика е там, ни квартал. Все едно в Сухата река, да отворят мол Красна поляна.Тези ,които ходят по моловете, са от голямото добрутро, тях криза не ги лови.

# 221
  • София
Тайна, не че съм запозната много, но защо пък да е Ситняково. Последното не е квартал. А МОЛ-а могат да си го кръстят и Лас Вегас, ако поискат.
Да вметна само, че МОЛ-овете не са място само за хора от "добрутрото". Казвам ти го от опит  Wink

# 222
Не знам за софийските МОЛ-ове, но в нашия в Пловдив хората ходеха зимата, за да се разходят на топло, даже и репортаж по ТВ имаше, вкл. и ние с бебето така правехме в студовете  Rolling Eyes Срещнахме познати с дете на 1 год, отишли да купуват космонавтка, премерили я и видели на етикета цената - 200 лв. Хванали се за главата, а продавачката им казала - ами аз не ви казах, за да не ви обидя нещо  Laughing И си поръчали от нета. Мдам.
А да - и да отминава кризата, ей сега с мерките на правителството, новите, ще задълбае още повече

# 223
  • София
В МОЛ-овете има не само маркови магазини, така че не е задължително да се стига до шок  Grinning Има книжарници, магазини за играчки (например Хиполенд - цените са за всякакъв джоб)... А и за зяпане и разходка пари не искат. Ние най-вече ходим, когато трябва да купуваме подарък за рождени дни. Дрехи никога не съм купувала от подобни места.

# 224
оф и при нас задълба след нова година, а и аз вече не ходя на работа...то с тоя корем как?!
дано да се оправим до лятото!
уж казаха, че сезона ще е добър и ще има туристи.

Общи условия

Активация на акаунт