Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 447
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 390
Като ще спамим, хайде и аз Simple Smile Миналата година бяхме в Поморие. Еми никак не е скъпо. Ние бяхме в началото на септември /не понасям жегите затова/  и наехме самостоятелен апартамент в частна къща - /на всеки етаж имаше по 1 самостоятелен апартамент/ - хол, спалня и кухня, баня, напълно обзаведен с нови мебели и с всички екстри - цифрова ТВ, И-нет, климатици и прочее. Имаше и камериерско обслужване. Всичко това за 40лв на ден. Нищо не сме доплащали. Апартамента беше на 2-ра линия, морето не го виждахме от балконите, но чувахме прибоя постоянно /супер е да заспиваш, слушайки прибоя/. Имаше в града и стаи за двама по 16-20лв., но ние искахме да сме на по-широко в апартамент. За което ни се чудеха местните - как само двама души не искат стая, а апартамент. Ми така искам пък. Хранехме се навън, цените - супа - 1.50, основно ястие - 3 -3.50 - 4лв. В кухнята правех само чай и кафе, няколко пъти и салата и сандвичи, не съм готвила, т.к. там в крайбрежните заведения беше толкова евтино, че няма смисъл. Но е удобно, ако купя една диня например, искам да имам къде да я разрежа. За обяд за двама души заедно с напитките се харчи около 12-15лв, а за вечеря - около 18-25лв. Най-много по 40лв на ден общо да се похарчи за храна от двама души за хранене в заведения.Ако се пропусне някое хранене в капанче, а се приготви нещо в кухнята, може и по-евтино да бъде.  За тези пари си прецених, че никакъв ол инклузив не ми трябва защото ще излиза доста по-скъпо. Заведенията бяха много чисти и прилични, никакви мизерии с храната нямаше. До къщата имаше безплатен паркинг, не сме плащали за паркиране, плажа беше през улицата, супер. На пазара цените на плодовете и зеленчуците бяха по-ниски от тези в София. В супермаркетите цените са си като в София.На плажа има не много голяма платена зона, другото е безплатно. Носехме си чадър и надуваеми дюшеци и нищо не сме плащали и там.  Бяхме там 2 седмици и накрая като направих сметката,изключвайки квартирата, похарчили сме толкова пари, колкото харчим за същото време и когато сме си в София.
И аз да се включа! В Поморие цените са наистина доста щадящи. Точно до плажа си намерихме квартира с всичко най- нужно. Бяхме в една къща, разделена на стаи и апартаенти в стария град на Поморие. Мястото е по- спокойно и все пак има всичко. Плажът ни е на две крачки. Ние си взехме апартамент за 4 човека за 50 лв. Имаше две стаи с по 2 легла. В едната стая имаше холова, а в другата бар плод с хладилник, печка мивка и посуди. Банята си беше страхотна- голяма. Имахме голяма тераса, от която се виждаше плажът, а плажът беше наистина хубав. Общо взето имахме всичко най-нужно, освен климатик, но вентилаторът сащо вършеше добра работа!

# 391
НЕ отминава ,а се задълбояава малко по малко!

# 392
Не стига, че дойде 2 години по-късно отколкото в останалата част на Европа, ами става и все по-зле.

# 393
  • до една звездичка
Не стига, че дойде 2 години по-късно отколкото в останалата част на Европа, ами става и все по-зле.

Що? Ако беше дошла по същото време както е Европа по-различно ли щеше да е?  Thinking

# 394
  • София
Тя кризата не ни отминава, но благодарение на свекър ми не я усещаме толкова осезателно. Ето сега ни подари страхотна почивка - море в Турция през юли. Иначе ние щяхме да го видим това море през крив макарон  Mr. Green

# 395
Тъкмо напротив Peace Оцеляваме засега, не мога да го нарека по друг начин. Прехвърляме от пусто в празно и месеците си минават. Дано се подобрят нещата,че...лоша работа.

# 396
  • варна
при нас кризата се задълбочава ,мъжът ми е в неплатен отпуск,аз работя в магазин за бельо работата значително намаля.Майките и бащите помагат с каквото могат ,но сметките и вноските по заемите си варвят ,а никои не пита имаш ли пари да ги платиш.Благодаря на бога че си имаме наше жилише и не се налага да плащаме и квартира.

# 397
Ние сме на квартира,няма смисъл да обяснявам....
За съжаление няма кой да помага,та си мисля за допълнителна работа newsm78
Не виждам кризата да отминава всеки случай

# 398
  • Beyond the Frontiers
На мен ми беше интересна новината снощи,туризмът с печалба 14 % + ,та чак всичко запазено на морето,ако сме искали добър хотел,да сме правили резервациите отсега  ruporuu Не знам защо ама ми намирисва на реклама   grinning039
Къде ги тези 14%.
Масово се свива персонала в агенциите и хотелите. Фактът, че дори и най-луксозните вериги намалят цените /говорим за Шератон и Хилтън например с цени от 80 -90 евро за двойна стая при стандарт двойното/, говори че кризата започва да ги засяга сериозно.
Туризмът не е само да си вееш байряка по плажа, а и бизнес  пътувания, конгреси и семинари. Но в криза това е първият разход, които всяка фирма реже...и пазара се е свил жестоко.

# 399
кризата ще се усети че отминава когато държавата изплати парите по държавни поръчки на много фирми , не са им ги изплащали вече 18 месеца , надяват се след април ще си получат парите , ама като слушам изказванията по ТВ то на разни държавни мъже май имат намерение да ги бавят още една година е как да се излезе от пустата криза

# 400
Аз кризата я усетих от преди два-три месеца. Парите тотално не ни стигат.

# 401
Във Франция заради кризата над 400 000 души са се върнали да живеят при родителите си.

# 402
  • Варна
След Великден в най-добрия случай минавам на половин работен ден, в най-лошия оставам без работа. Отдавна се опасявах от нещо такова, но като ми го сервираха днес... изплашена съм, честно. Нещата не се оправят, става по-зле.

# 403
Месечинке, при вас поне сега сезона идва, няма ли начин това да ти помогне?

# 404
Сега като чета поста на Месечинка се замислих. То че е криза и че е несигурно за всички - така е. Но аз гледам по-скоро друго. Може би се е предполагало, че малките фирми може и да не издържат. За мен плашещото е ако големите "клекнат".

Нямам информация за различни големи фирми дали работят. То е ясно, че сега всички са занижили оборотите, но въпросът е съкращават ли хора.

Общи условия

Активация на акаунт