Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 461
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 405
Еми ако Вестникарската група е голяма компания, то преди седмица съкратиха сума ти хора, а на други намалиха заплатите, не знам с колко. На приятелката ми в счетоводството с 250 лв, не съм я питала иначе колко взема.

# 406
  • Варна
Цитат
Месечинке, при вас поне сега сезона идва, няма ли начин това да ти помогне?
Не знам, дано... днес ми е сдухано ужасно, но и аз с това се опитвам да се успокоявам, че поне зимата е зад нас. Дано поне при мъжа ми да няма сътресения и да успеят да се задържат над водата. Дано и аз да успея бързо да намеря нещо.
Стеф, и големите фирми съкращават. Нашата е малка и просто не издържа на натиска, клиентите се оплакват, големи фирми, уж отдавна на пазара, почти или напълно са замразили дейността си. Който може да си позволи изчаква, който не може - пуска кепенците.

# 407
Съкращение има и то доста.
В Сиела - персонал огромен, работа отговорна, държавни поръчки и тн - ми съкратили са тая седмица 34 човека, на другите орязали заплатите с по 15%. И колко още примери мога да дам за големи фирми, какво да кажем за малките. Стискам палци при нас поне да не стане, щото...

# 408
Сега като чета поста на Месечинка се замислих. То че е криза и че е несигурно за всички - така е. Но аз гледам по-скоро друго. Може би се е предполагало, че малките фирми може и да не издържат. За мен плашещото е ако големите "клекнат".

Нямам информация за различни големи фирми дали работят. То е ясно, че сега всички са занижили оборотите, но въпросът е съкращават ли хора.

Ама Стефче, големите  клекнаха с първата вълна още. LaughingСъкращения има къде да направиш.Директно отказване от скъпоплатени специалисти и консултантски услуги като начало, предподписване на договори с намалени и замразени заплати до 2012 бе началото за фирма като HP например.
Да, миналата седмица пореден съкратен от моите познати, от голяма фирма.

# 409
Ако не беше ипотечният кредит, щяхме да живеем по-спокойно. Но това наше жилище ми е сбъдната мечта. Снощи слушах, че щели да намаляват бюджетните заплати с 10%. Днес наобед имаме съвет. Шефът щял да говори за антикризисни мерки, може и с това да ни 'зарадва'.
Във фирмата на мъжа ми намалиха заплатите с по 10-20%, а от януари с 30%. В същото време шефовете ходят по доста екзотични (и скъпи) места на почивка.
При мен варианта за доп. доход е да водя курсове, преподавам по АЕ. Даже от април започвам един, дано да има после пак. Не се вземат кой знае колко пари, но пак е нещо.

# 410

Във фирмата на мъжа ми намалиха заплатите с по 10-20%, а от януари с 30%. В същото време шефовете ходят по доста екзотични (и скъпи) места на почивка.

Точно в момента шефчетата се облажват, като напълно спекулативно намаляват заплатите. В България винаги е било така. Някой каже криза и ние сме първи дето вдигаме цени и намаляваме заплати без да има основателна причина, с цел лична изгода на броени екземпляри.

# 411
Всичко е много скъпо и на тока цената ще му се качва, а заплатите намалят..ужас #Crazy /*бати държавата/
Ние горе долу сме добре за сега, помагат ни родителите и да са живи и здрави бабата и дядото на мъж ми, че те са ни най-голямата помощ /плодове, зеленчуци, зайци, агнета, кокошки, яйца, пари/ без тях сме за никъде.

# 412
# 413
Чакай и аз да се опуля  Shocked
Sexy, po-sexy, nai-sexy ама верно ли и пари ви дават? Баба ти? И дядо ти? От пенсиите?
Да са ти живи и здрави.

# 414
Майко мила...аз мечтая за 150лв.допълнителен доход,само толкова,да ми мирне душичката откъм сметки поне newsm78
Няма баба и дядо,няма кой...
Добре,че за момента поне работя

# 415
  • София
 Peace

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 20:36 от tonkabonka

# 416
Чакай и аз да се опуля  Shocked
Sexy, po-sexy, nai-sexy ама верно ли и пари ви дават? Баба ти? И дядо ти? От пенсиите?
Да са ти живи и здрави.
Това са на мъжа ми дядото и бабата. Те живеят на село и имат доста животни/продават яйца,пуйки,кокошки и т.н./ а и пенсиите са им големи /дават ни по 50-100лв., някой да не си помисли, че по 1000лв. Laughing/ За мен най-голямата помощ е самата храна, която ни дават.
Благодарна съм, че ги има.

# 417
 Shocked
с риск да ме баннат....
аз си мислех разни неща, че нещо в мен не е наред, ама не било така...

# 418
При нас леко раздвижиха нещата за последните 6 месеца, но чак този месец се усети истинско оживление, дано само не е нещо инцидентно  Laughing

# 419
Shocked
с риск да ме баннат....
аз си мислех разни неща, че нещо в мен не е наред, ама не било така...
Бъди по-конкретна  Peace
Аз съм благодарна, че има кой да ни помага, защото в днешно време на всички им е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт