Мебели по поръчка - от големите магазини или от малка фирма?

• 3 658
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Точно тези с новите машини и големия диапазон от възможности за изпълнение, дават по-високи цени отколкото гаражните майстори. От своя страна първите могат да предложат и по-добро качество. Едните са вложили пари в машини и трябва да си върнат инвестицията, докато бай някой си в малкото гаражче няма такива разходи нито пък плаща заплати и може да си позволи да смъкне цената.
Обаче качеството зависи от много неща, не само от големината на фирмата.
Иначе аз от Комо, Айко и тем подобни освен аксесоари не бих си купила нищо друго, за мебели да не говорим.

# 16
Иначе аз от Комо, Айко и тем подобни освен аксесоари не бих си купила нищо друго, за мебели да не говорим.

И аз така. А! Може би бих си взела и трапезарна маса и столове от там. Също така детска стая, ако намеря подходяща за нашата възраст, тъй като след няколко години е сигурно, че ще я сменяме така или иначе.

Някой беше писал по-горе за Арон. Преди 2 години купихме от там секция и маса за хол за над 4500лв (!) и чакахме над 4 месеца да ги произведат и докарат от Полша! На всичкото отгре на места мебелите бяха надрани!! Съжалявам, но за толкова пари можеш да направиш доста хубави неща в средно-голяма фирма, какавато е тази, в която поръчахме мебелите за хола с кухненския бокс в новия ни апартамент. От там мислим да поръчаме и антрето и спалнята. Българска фирма, с местно производство, само със западни материали и висок стил и дизайн. Цени - заслужават си!

# 17
Поръчка или покупка. Едното се изработва, а другото се купува.
По поръчка и голям магазин е като да смесиш огън и вода.
Първо голям магазин означава масова търговия. Никой няма време за разни прищявки на купувачите - каквото има в каталога това е. Хубавите каки разказват каталога и нищо извън него. Те са на процент от продажбите, а не от дадените идеи. Второ има само стандартни размери мебели за стандартни стаи, а нашите апартаменти са по "разчупени".
При малката фирма ще обърнат внимание на вашите изисквания, на точните размери във вашето жилище, а вие винаги може да им покажете нещо от каталога на магазина. Материалите и машините с които се работи са същите като в цеха на магазина. Ще си спестите главоболието по доставката и сглобяването, а ако има дефекти и издраскано ще го оправят без да чакате нова доставка от чужбина.
Капарото го има и на двете места, но на фирмата плащаш като видиш всичко завършено и готово. При фирмата може да се пазариш, за срокове, за доставка, за качество, за следваща поръчка ако тази ви хареса....

# 18
  • София
Нпълно съм съгласна с Борислав!
Дори малките производители се стараят много повече и обръщат внимание на качеството много повече, защото идеята е да си създават клиенти. В големия магазин всичко е на конвейрн.

# 19
Напълно подкрепям БориславМ. При покупка на мебели от голям магазин не стига че качеството е зле( имам предвид покритието на материалите с което е направено то е нещо ка фолио) ами и доста са ограничени в цветове. Цената не е тази дето е в магазина прибавят се след това цена за доставка качване и монтаж. При евентуална повреда (качване или при монтаж) почти е да се забрави за подмяна, а парите са си дадени.
При поръчка от малка фирма нещата стоят по друг начин - поръчваш това което искаш цената е крайна.Избираш си цветове - даваш капаро - срок - доставка-монтаж. При евентуална грешка докато не отстрани проблема няма плащане.

# 20
  • BG
Някой да си е правил мебели при Панта дизайн? Много ми харесаха техни неща, публикувани в нета, но  се страхувам, че цените им не са за простосмъртни. Имате ли впечатления? Знаете ли ориентировъчни цени (знам, че зависят от много неща)

Общи условия

Активация на акаунт