Кошничка за готвене на пара - рецепти

• 6 467
  • 11
  •   1
Отговори
Имам ето тази кошничка

До сега съм си правила само царевица, грах, моркови и броколи. Дайте някои идеи за други неща, понеже ми е от скоро и още не съм запозната добре с нея и какво може да си готвя.

П.П. Търсех друга такава тема, но отркивах само за големите уреди за готвене на пара.

# 1
Картофи,карфиол,броколи,праз лук,брюкселско зеле,кренвирши,биренки,и някои тестени изделия
типа пълнеж затворен в тесто

# 2
Риба , миди , скариди  Peace

# 3
А гъби? Лук?
Примерно филе от скумрия - как се прави, ако е замразено? Колко време отнема, масло ли се слага, що ли? Simple Smile

# 4
  • Варна
Здравейте,

Днес си купих абсолютно същата да варя на бебока разни зеленчуци. Ще следя темата с интерес!   bouquet

пп Ей, в бгмама има теми за всичко...

# 5
А гъби? Лук?
Примерно филе от скумрия - как се прави, ако е замразено? Колко време отнема, масло ли се слага, що ли? Simple Smile

Слага се в тенджерата на дъното вода , слагаш цедката и редиш каквото искаш.Мазнина не се слага.След като са готови/проверяваш като ги боцнеш с вилица/ се изваждат и овкусяват със зехтин ч. пипер, лимон и сол.

# 6
Аз имам същата и в нея си приготвям броколи, тиква... стават много бързо и си запазват и витаминките така. Моркови също съм правила, дори и няколко зеленчука да сложите, никой от тях не поема миризмата на другия. Слагала съм морков и картофи - всеки си запази собстветия вкус. Даже на морковчето за първи път усетих вкуса, в ядене не се усеща, но така приготвено е страхотно. После заливам с мазнина - олио или зехтин, сол и лимон и... Това уредче е страхотно.

# 7
 Моята е от три части – дъно, междинна с  отвори  и  капак, но е само за микровълнова.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

# 8
запис, и аз имам една подобна, но не знам защо рядко я ползвам. Дали сте добри идеи.

# 9
И ние имаме такава кошничка и често я ползваме, основно за сваряване на зеленчуци.
Есентта правих една много сполучлива салата, която много се харесваше вкъщи.
Ето и рецептата:
Салата с броколи и моркови на пара.
Накъсваш си броколито на розички, морковите се нарязват на пръчици и се слагат в кошничката на пара за около 4-5мин, зависи как ги предпочитате по-хрупкави или по-сварени,но е хубаво да се свалят преди да им се е променил цвета.
Отделно си правя сос:малко майонеза, няколко скилидки чесън, зехтин, магданоз и/или копър, сок от лимон и сол.Всико това за соса го врътвам с пасатора, заливам готовите зеленчуци избърквам и готово.
Става много вкъсна, красива и най-вече полезна салатака.
Пробвала съм при броколито и моркова да сложа и картоф, също добре става.

# 10
Аз слагам изтърбушени цели чушки , като омекнат ги беля и заливам с оцет , чесън и зехтин.

# 11
Аз слагам изтърбушени цели чушки , като омекнат ги беля и заливам с оцет , чесън и зехтин.

Ее супер идея , тъкмо имам 3 чушки пресни и се чудех какво да ги направя Simple Smile После ще пробвам така.

Общи условия

Активация на акаунт