Мнения за BRITANIKA или други алианси

• 2 658
  • 26
  •   1
Отговори
Препоръчайте ми добър алианс.

# 1
ако е за детенце, мисля, че Алианс (до Александър Невски) е най-добре. Там групите са с деца на близка възраст и са съобразени със смените в училище. За Британика нямам никакви наблюдения, но ако са ти в района, мисля, че това ще е добре. В Британски съвет курсовете са прекалено скъпи, а и не си струва за едно начално ниво например да се дават толкова пари. Аз лично съм карала курсове в Аво, но не знам дали предлагат курсове за по-малки деца. newsm78

# 2
  • София
Има няколко теми за школите по чужди езици - потърси и прегледай, доста подробни мнения има.
Аз съм с отлични впечатления от Аво-3 - децата ми са учат там от предучилищна възраст.

# 3
  • Sofia
аз съм много доволна от Алианса ,там всяка година детето може да си пробва знанията на международен изпит

# 4
  • София
Моите деца посещаваха Алианса съответно 4 и 2 години. След това ги записах на Британика.
Аз лично съм по-доволна от Британиката.
Първо самата организация там е по-добра. Има ангажирани много допълнителни хора, освен преподавателите, които се занимават само с организацията на учебния процес. Не пропускат занимания поради отсъствие на преподавател и ако детето отсъства, някой веднага се свързва с мен, за да ме информира за отсъствието и домашните.
В час се говори само на английски. Децата ми много повече се отпуснаха да говорят. Ходят с много по-голямо желание. Другото, което ми прави впечатление е, че имат много разнообразни начини за проверка на знанията им, не са просто сухите, еднообразни тестове...
В Алианса системата на преподаване е тази от нашето време. Не казвам, че е по-лоша, аз не разбирам много, но особено за дете, мисля че е по-малко резултатна. Другото, което не ми харесваше там бяха много големите групи, по 25 - 30 деца... Не знам сега дали е така, говоря за 2007/2008 година, нямаше дори нормални места за децата в някои групи...
Явяване на изпити за международни сертификати май организира почти всяка по-голяма школа.  Peace

# 5
  • Sofia
 Peace Да сигурно е така с международните сертификати   bouquet

# 6
Аз, съм доволна от Аво - 3 и ги препоръчвам с две ръце. И двамата ни сина учат там Peace.

# 7
  • София

В Алианса системата на преподаване е тази от нашето време. Не казвам, че е по-лоша, аз не разбирам много, но особено за дете, мисля че е по-малко резултатна. Другото, което не ми харесваше там бяха много големите групи, по 25 - 30 деца... Не знам сега дали е така, говоря за 2007/2008 година, нямаше дори нормални места за децата в някои групи...
Явяване на изпити за международни сертификати май организира почти всяка по-голяма школа.  Peace

Не съм съгласна, че системата не е резултатна. Какво лошо има например да преподава учител с 20 г. практика и утвърдена система на преподаване. По-добре ли е, както е масовата практика да се взимат студенти за по-евтино, които самите още се учат, пък да не говорим, че нямат никакъв опит с преподаването. Не знам каква е била по "наше време" системата, но имам наблюдения вече 6 години върху сегашната. Учебниците непрекъснато се актуализират, интересни са за децата, учи се от всичко по малко - има доста граматика, думи, диктовки и говорене. Не ме лъжат, както на доста места, че детето всичко си знае, само за да не ме изпуснат като клиент. Пък и в края на годината като се яви на тест се вижда докъде е стигнал.

# 8
  • София
В АВО-3 от тази година освен стандартните упражнителни тетрадки имат електронна тетрадка с тестове. Учителят ги проверява по интернет с парола за достъп и има информация детето редовно ли влиза да прави тестове, кой тип упражнения са го затруднили /брой корекции/ за да наблеге на тях по време на урока. Имаме постоянна е-мейл връзка  с преподавателите. Обучението е на  много високо ниво от дългогодишни утвърдени преподаватели, които работят съвместно с англичани. Вторият срок обучението на детето ми /5. клас/ ще се води изцяло от англичанин.
Не на последно място са гъвкави в графика и се съобразяват с желанията и възможностите за посещение на курса.
Ако трябва да споменавам имена с две ръце гласувам за Ралица Русева.
За ежегодни сертификати не съм се интересувала, защото не виждам смисъл в тях. Предпочитам усилията да се насочват към получаването на сертификати за горните нива на владеене на езика, напр. САЕ/РСЕ.

# 9
Mързеланка, и аз гласувам с две ръце за Русева. Тя е координатор на по - големият ми син. Страхотна е! Може и децата ни да учат заедно? newsm78

# 10
  • София
Ралица пое преди 11 години голямата ми дъщеря и досега я следи как върви с подготовката за сертификата на Кеймбридж. Децата са влюбени в нея, толкова всеотаден и лъчезарен преподавател.
П.П. Ние ходим на Графа - понеделник и сряда от 8.00ч.

# 11
И ние от тази година сме на Графа, само заради нея се преместихме от Дондуков на Графа. Но , ние ходим понеделник и сряда от 16

# 12
  • София
За мен ежегодните сертификати са от голямо значение. Изпитващият орган е международна институция, която оценява обективно и се вижда най-добре напредва ли детето или не, т.е. има ли ефект от обучението. Освен това докато се готви за изпита синът ми запълва празнините в учебния материал, винаги има нещо което е пропуснал или не е донаучил. И не на последно място вече не се притеснява и не се стресира, когато дойде време за изпити.

# 13
За мен ежегодните сертификати са от голямо значение. Изпитващият орган е международна институция, която оценява обективно и се вижда най-добре напредва ли детето или не, т.е. има ли ефект от обучението. Освен това докато се готви за изпита синът ми запълва празнините в учебния материал, винаги има нещо което е пропуснал или не е донаучил. И не на последно място вече не се притеснява и не се стресира, когато дойде време за изпити.

Съгласен съм с написаното. Но същата работа върши и един нормален изпит. А международният сертификат е просто начин да се събират такси за явяване на изпит, а те по правило не са 5 лева. От всички сертификати реална полза има само от най-висшите (като САЕ или СРЕ и други подобни). Малките сертификати са без стойност. Но определено не вредят де, спор няма.

# 14
  • София
В Алианса таксата за изпит е 100 лв. и самият изпит не е задължителен. Знам, че няма стойност, но изпитът е доста тежък, не е просто някакво тестче за отбиване на номера. Все пак за да се стигне до крайния резултат признат международен сертификат се минават съответните нива. Така в края на всяка година знам точно докъде е стигнал синът ми и до каква степен е усвоил материала. Така че за мен тези пари си заслужават, още повече, че на фона на останалите школи цените в Алианса са доста приемливи.

Общи условия

Активация на акаунт