Мнения за BRITANIKA или други алианси

• 2 659
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
В Алианса таксата за изпит е 100 лв. и самият изпит не е задължителен. Знам, че няма стойност, но изпитът е доста тежък, не е просто някакво тестче за отбиване на номера. Все пак за да се стигне до крайния резултат признат международен сертификат се минават съответните нива. Така в края на всяка година знам точно докъде е стигнал синът ми и до каква степен е усвоил материала. Така че за мен тези пари си заслужават, още повече, че на фона на останалите школи цените в Алианса са доста приемливи.

За мен лично резултатите от този изпит , са оценка не само за детето , но  и за преподавателя, съответно и за школата Peace

# 16
100лв е таксата  навсякъде и тези тестове са към Кеймбридж. Не се държат всяка година, а на отделни нива. Изпитите се провеждат в Бритиш Кансъл и се изпращат в Англия. 

# 17
И двете ми деца учат английски в Британския съвет.
За мен това е мястото.

# 18
И двете ми деца учат английски в Британския съвет.
За мен това е мястото.
Принципно сте права, но все пак е важно колко са големи и децата. Ние в къщи преценихме, че на този етап от възрастта на децата ни  перфектният вариант в Аво-3 и там учат от предучилищна. Супер сме доволни. Координаторката на големият ми син е учител - мечта.   bouquet Сега големият заминава в Лондон през пролетната ваканция - хем екскурзия, хем и да е в англоговоряща среда. За по нататък ще му мислим.

# 19
Все пак за да се стигне до крайния резултат признат международен сертификат се минават съответните нива.

Всъщност за да се явиш на изпит дори за сертификат СРЕ няма нужда да си се явявал на други изпити и да покажеш, че си издържал по-долните нива. Плащаш и се явяваш.

# 20
  • София
Все пак за да се стигне до крайния резултат признат международен сертификат се минават съответните нива.

Всъщност за да се явиш на изпит дори за сертификат СРЕ няма нужда да си се явявал на други изпити и да покажеш, че си издържал по-долните нива. Плащаш и се явяваш.

За това си абсолютно прав, не съм се изразила правилно. Имах в предвид надграждането на знанията. Всеки успешно издържан изпит дава гаранция, че е постигнато дадено ниво на знанията. Пък и удоволетвореността от доброто представяне също е стимул да продължиш напред. Поне при синът ми е така.

# 21

... но все пак е важно колко са големи и децата.

Дъщеря ми учи там от 12- годишна, сина си записах , когато беше на девет.
Но съм виждала и групи с  четири- пет годишни деца. Май нямат изискване за минимална възраст, различна от навсякъде.

# 22
  • с/у ОколоМръсТното
И двете ми деца учат английски в Британския съвет...

разкажи малко повечеко, моля...
Как става записването?
Имат ли сайт, да си чета и да не те тормозя?

# 23
таксата е 1800 лв някъде на година. адски скъпо за да запиша детето ми на 5 години там. ами и второто , че то става 4000 лева само за това. някои семейства имат спонсори, ама повечето отде да вземат тези пари. егати, страшно скъпо е, иначе за мен е най качествено. долната граница е 5 навършени години.

# 24
Шани, ето сайта:
http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-english-young-learners.htm
Указаните такси са за един срок и зависят от курса (според годините и нивото на детето).
Учителите са англичани без изключения, в този смисъл и езика не се "изкривява" (побългарява, поамериканчва), заучава се чист от акценти. Говори се само на английски, вкл. обясненията и децата изключително бързо "отпушват". Какво още?
Скъпо обучение, като всяко нещо от най- добро качество.
Отстъпки има единствено, когато се плаща цяла година (3 срока). За второ дете не се предвиждат.
Питай за още, не се тормозя.

# 25
Шани, ето сайта:
http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-english-young-learners.htm
Указаните такси са за един срок и зависят от курса (според годините и нивото на детето).
Учителите са англичани без изключения, в този смисъл и езика не се "изкривява" (побългарява, поамериканчва), заучава се чист от акценти. Говори се само на английски, вкл. обясненията и децата изключително бързо "отпушват". Какво още?
Скъпо обучение, като всяко нещо от най- добро качество.
Отстъпки има единствено, когато се плаща цяла година (3 срока). За второ дете не се предвиждат.
Питай за още, не се тормозя.

Има нещо, което понякога се явява непреодолим недостатък при British Council - ако детето има стабилна подготовка от малко и е "напред с материала" няма да му разрешат да учи с по-големи деца или възрастни. Може да го запишете само в група с връстници, независимо от по-високото му ниво. И тогава съвсем няма смисъл да се дават парички за да предъвква стар материал. В AVO-3  са малко по-гъвкави, но и там не пускат деца в курсовете за възрастни. Но поне няма проблем дете 6-7 клас да учи с гимназисти последна година. Но това е детайл.  В общия случай едва ли е пречка.

# 26
Това не е съвсем така.
Дъщеря ми е на 14 години, в групата и има 17 годишни също. Факт е обаче, че са малцинство. Основната възраст на децата е 15-16.
Нямам представа дали биха я преместили при възрастни, обаче.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 15:47 от вълшебница

Общи условия

Активация на акаунт