Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 60-та тема

• 115 562
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Фелисидад, много ме впечатли и сладкиша, и снимката.

# 676
здравейте и от мен след празнично  Simple Smile
аз съм без сладкиши (видях едни дунавски вълни на пред......изкусителни), и въобще съвсем
аламинутно, но в духа на единия от празниците, да си покажа произведението:

Паниран камамбер със орехи и боровинково сладко...мммммм...и с винце  Wink

# 677
Мали, какви вкусни неща. Аз немога дапокажа нищо кой знае колко интересно, понеже още прохождам в готвенето, та едва докарвам по-обикновенни рецепти да са добре на вкус. Направо ми идва да дойда на гости на всяка от вас, както сега и апетита ме гони Simple Smile

Наистина страхотни неща приготвяте!   bouquet

# 678
mari eta, този сладкиш е много популярен в Германия. В нета има доста рецепти, като количеството на продуктите леко варира. Този го правих по рецепта от сайта на Dr Oetker

http://www.oetker.de/oetker/html/default/rhoe-5k3g5j.de.html

Ето и рецептата:

Дунавски вълни Donauwellen)

Продукти за тава 30/40см:
за тестото - около 750гр. отцедени вишни от компот
250гр. меко масло или маргарин
200гр захар
1пак ванилена захар
щипка сол
5 средно големи яйца
375 гр брашно
3 равни ч.л. бакпулвер
20гр какао, 1 с.л. прясно мляко
Маслото се разбива с миксер на пухкав крем, постепенно се добавя захарта, ванилията и щипката сол. Яйцата се добавят едно по едно, като след всяко яйце се разбива по 30сек. на най-високата степен на миксера. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя на две порции към сместа. Разбива се за кратко на средна степен. 2/3 от сместа се разпределя в намаслената форма. В останалата 1/3 се добавя разтвореното в прясното мляко какао, след което тъмната смес се разпределя равномерно върху светлата. Отгоре се нареждат вишните  в редици и леко се притискат да потънат в тестото.Пече се около 40 мин в загрята фурна. След изпичане се охлажда върху решетка.

за крема
1пак. пудинг Ванилия на Dr. Oetker
100гр захар
250 гр масло (аз сложих 125гр.)
500мл прясно мляко
Пудинга се сварява, оставя се да се охлади. Разбитото масло се добавя на порции към охладения пудинг.
Изпечения блат се покрива равномерно с ваниловия крем.
Най-отгоре се покрива с 200гр. разтопен на водна баня шоколад с 2с.л олио.
Пише, че сладкиша може да бъде и замразен.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 18:15 от Джиа

# 679
леле, отпадат дунавските вълни. половин кило масло в една рецепта.... не мога.  Rolling Eyes

# 680
  • по света и у нас
Както винаги тук е пълно с красоти и вкусотии,ако почна да ви изреждам ще забравя някого,затова не се и опитвам. Crazy

Честит рожден ден на Весето!  bouquet

Аз искам да изкажа благодарности на Хъни–Бъни за рецептата на дърпаните банички.  newsm51 Станаха чудесни и от днес нататък ще присъстват често на нашата трапеза.Ето ги и тях:

една свежа салатка

първите ми питки  Laughing

Имахме за обяд и кренвирши с кашкавал,но тях не съм ги снимала.

# 681
леле, отпадат дунавските вълни. половин кило масло в една рецепта.... не мога.  Rolling Eyes
Lois, съгласна съм за маслото - много е! Аз затова намалих количеството в крема на половина и пак стана добре.
При тестото би могло и да се импровизира, например кексово, но понеже на мен не ми се отдават много импровизациите карах по рецептата!
Между другото, фен съм на рецептите ти, и не само!   bouquet

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 19:43 от Джиа

# 682
здравейте и от мен след празнично  Simple Smile
аз съм без сладкиши (видях едни дунавски вълни на пред......изкусителни), и въобще съвсем
аламинутно, но в духа на единия от празниците, да си покажа произведението:

Паниран камамбер със орехи и боровинково сладко...мммммм...и с винце  Wink

Lois , това изглежда невероятно  Crazy
Би ли споделила рецептата?    bouquet

# 683
моя  дайте ми .инк към pецептата на питката от max mama

# 684
мо.я те дай ми pецептата на питката от max mama
Заповядай - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239

# 685
  • ГОре на черешата...
Джиа, благодаря, копнах си я  bouquet.

ЛоисCrazy Peace Crazy

# 686

Аз искам да изкажа благодарности на Хъни–Бъни за рецептата на дърпаните банички.  newsm51 Станаха чудесни и от днес нататък ще присъстват често на нашата трапеза.Ето ги и тях:
Справила си се чудесно Peace.Браво Peace.
Заслугата и рецептата не е моя - по тестото за мекички питки на Макс мама са тия банички.Е вярно импровизирах де Mr. Green.
Питките дето си показала пак ли са от това чудно тесто?
Май скоро и аз ще правя и питките и тия банички Heart Eyes

# 687
От мен за тази вечер:
пилешки руладини

и салатки

# 688
Lois , това изглежда невероятно  Crazy
Би ли споделила рецептата?    bouquet

ето я, то рецепта няма много де  Grinning паниран камамбер

видях напред, че трейси е правила тортичките ми и провансалското пиле, радвам се , че ти е харесало!
и Фелисидад със сърцевидната храна, сподели какво промени, изглеждат много розови  Simple Smile

# 689
Lois , това изглежда невероятно  Crazy
Би ли споделила рецептата?    bouquet

ето я, то рецепта няма много де  Grinning паниран камамбер

видях напред, че трейси е правила тортичките ми и провансалското пиле, радвам се , че ти е харесало!
и Фелисидад със сърцевидната храна, сподели какво промени, изглеждат много розови  Simple Smile

Благодаря,ще се пробва!  Grinning   Hug

Общи условия

Активация на акаунт