Великденски пости 2010 !

• 58 908
  • 630
  •   1
Отговори
# 30
Тази година и аз ще постя заедно с майка ми!Определено ще се нуждая от подкрепата ви момичета,защото и двете нямаме никаква воля!И все се заричаме....и все се проваляме!Но този пъъъът....... Praynig

# 31
Здравейте и от мен! От години постя, само последните пости не успях да си ги довърша, затова сега съм решила да ги спазвам много стриктно. Лек пост на всички!

# 32
Защо пък да е разрешено вино само събота и неделя?
Не може ли по малко всеки ден???

# 33
  • София
 Имам едно предложение, ако искате на първата страница ще наредя, всички рецепти и материали който напиша те. Бразилка ако не възразяваш да кача и линк към твоят блог в началото за да може всички да го намират по лесно.Само ми помагайте,за да мога по-лесно да се справя и да не пропусна нещо. Peace

mama_vesi, благодаря ти, че си се заела с темата. Ще ти помагаме. Разбира се, че нямам нищо против да сложиш блога отпред. Аз го направих предимно заради темата във форума.

vleznah v tvoi blog  stahotna rabota si svarshila.obojavam da gotvia taka 4e ge y4astvam s novi recepti.a da i oge nego abe otslabvali se po tozi na4in ako sam striktna 4e imam nyjdi4ka.

Постът на всеки действа по различен начин. На първо място той не е диета и ако започваш с тази цел може и да не получиш желания резултат. Някои отслабват, други качват. При мен лично няма промяна в теглото по време на пост, защото организмът ми е свикнал.

Защо пък да е разрешено вино само събота и неделя?
Не може ли по малко всеки ден???

Може, но без сряда и петък, както и по време на страстната седмица. За да не копирам всичко може да прочетеш повече за алкохола по време на пост тук - http://brazilka.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%BE%20%D0%B2% … D0%BE%D1%81%D1%82

Фукла, радвам се да те видя отново   bouquet Добре дошли на всички  Hug

# 34
  • София
Здравейте, този път и аз се включвам тук.
Не съм постила последните 2-3 години, но сега изпитах нужда отново.
Ще ви следя. Simple Smile

# 35
Благодаря ти много, Бразилка.
Лек пост ти желая.

# 36
Фукла, радвам се да те видя отново   bouquet Добре дошли на всички  Hug

Благодаря, brazilka!  Grinning Много интересен и полезен блог, харесва ми.

# 37
  • София
Ади хапнете си родопски пататник. Върви сега за сирни заговезни, щото има яйце и оторе му метнах кашкавал:

Иначе пък при постите го правя с тофу и вместо яйце добавям нахутено брашно и пак си става. Така като му ръснете повече джоджен направо заспива.

# 38
Много вкусно изглежда. Аз правя постен пататник по рецептата на Andrea Alba - картофите се настъргват, свесват се  добре с олио, сол, подправки (сух чесън, джоджен, чубрица). Разстила се в намазнена тава на тънък слой и се пече до зачервяване. Става вкусно и хрупкаво.

# 39
  • София
Никога не съм готвила пататник  Rolling Eyes Май тези дни ще пробвам... Ние снощи хапнахме гъбена каша и салатка(за мъжо и пиле фрикасе), а за днес съм предвидила едно фасулче в гювеч - и без пости много си падаме по него   Laughing
Колкото до това дали постът може да се приеме за диета, моето мнение е, че може човек да се възползва да премине по-лесно към разделно хранене! Поне аз така възнамерявам да направя. Освен, че и организмът ми се нуждае от пречистване  Peace
Преди две години съм правила диетата на Дюкан, която не ми отрази никак добре на здравето (на сестра ми също, между другото) и сега си хапвам почти безмесно, но да се лиша  от всички животински храни (сирене, кашкавал) за мен е голямо предизвикателство и определено смятам, че ще направи прехода към разделно хранене по-лесен Simple Smile
Sorry за дългия постинг  Embarassed

# 40
  • Пловдив
Здравейте, и аз съм решила да постя тази година. Не съм постила от ученическите години. Но тогава го правих с цел диета и не се получи просто. Този път нямам нужда от диета, а от цялостно прочистване - и физическо, и духовно.
Да питам за пататника - може ли да се добави и сирене? И изобщо искам да помоля дядо хаджия за рецептата на неговия пататник  Praynig

# 41
  • София
...дядо хаджия за рецептата на неговия пататник  Praynig

Да - до тази неделя, може да използвате млечни продукти и яйца. Този на снимката е имено такъв.

Рецепти в нета има достатъчно изберете си най-подходящата за вас, защото този е по моя рецепта съобразена изцяло с моя вкус (с праз лук и джоджен).

# 42
  • Пловдив

Рецепти в нета има достатъчно изберете си най-подходящата за вас, защото този е по моя рецепта съобразена изцяло с моя вкус (с праз лук и джоджен).

И аз обичам праз и джоджен, все пак ще може ли рецептата (може и на лични). Не е честно да публикувате такива апетитни снимки и да криете рецептата  Joy

# 43
Здравейте и от мен.
Включвам се и аз в постите след 5 години пауза  Simple Smile.
Снощи си направих постна пица с различни зеленчуци, днес за закуска хапнах овесени ядки и трици, а за обяд ориз със спанак.
Лек пост на всички.

# 44
Записвам се и аз при вас   bouquet

Ние сме вегетарианци, затова тази седмица изобщо не я броя за пост. От другата смятам да съчетая поста с лечебно гладуване, така че по-активно ще се включа с малко закъснение.
Всъщност, тъй като няма начин да спра да готвя, ще споделям с вас постните манджички(ако има такива, разбира се  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт