Жената Овен - Тема 7

• 22 538
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Венета, разбира се, че и ти си права от своята си гледна точка и мироглед, доводите с проблемите при една евентуална раздяла, които могат да сполетят майката на детето, също са много логични.
Но никой не се жени все пак с мисълта, че ще се разделят. Предполага се, че по времето на самата женитба и двамата партньори  се обичат и са щастливи заедно за да се е стигнало до там.
А за тези евентуални проблеми при раздяла, нали много хитро измислиха предбрачните договори.
Аз лично уважавам бракът като институция и имам много добри примери за всеотдайност покрай мен.
А колкото и инфантилно да ви се стори, дори мисля, че всяка жена, която го е мечтала дали от малко момиче или от по-отраснала вече девойка, заслужава да изживее такъв приказен ден, да се чувства специална(не, че през останало време не трябва, но каквото и да си говорим в един сватбен ден всички погледи са вперени в булката), да изживее магията.
И какво да направя, романтична душа съм и много ми се иска Blush Но явно на този етап мечтата ми е заминала на кино, не знам дали някой ден филмът ще свърши и тя ще се върне победоносно да ми разкаже действието в близък план.

Тук в България уж все повече двойки живеят на семейни начала, но аз не познавам много такива, само 1 или 2, почти всики негови приятели, наши общи и мои имат брак, а и те са млади хора, така че според мен не е толкова остаряла тази институция. Thinking

# 61
  • забравих си мисълта...
Mirama, всеки си знае. Аз лично  съм щастлива, че дъщеря ми не подписва. При нея беше обратното, отначало се говореше за сватба, дори си направиха годежни пръстени, но тъй като имахa заведение, много работеха, а и грижите около децата не са малко, не намериха време за сватба. Миналата година го продадохa и сега се занимават с drifting, oрганизация и също участват в състезанията. Сега имат малко повече време, но както ти казах дъщеря ми реши, че не иска повече да се омъжва и иска така да живеят.
А твоя съпруг не го разбирам, защо не е съгласен да подпише. Всъщност това с подписването тук в Австрия го няма. Всеки от родителите ако иска може да замине където иска с децата, без да е необходим подписа на другия. Друг е въпроса ако другия каже, че детето е отвлечено и т.н. Но до сега не съм чула да има подобен проблем при австрийците. Такива случаите има с араби и турци, които искат да принудят жените си да заминат с тях в Турция или някъде в арабските страни, Иран или Пакистан и други подобни страни, където само мъжа има думата.
Бенджолина, пожелавам ти от сърце, да изживееш магията на сватбата. Имаш право, че когато двама се женят не се мисли за евентуална раздяла. Аз просто направих асоциациа с това, което на мен се случи и защо моята дъщеря не желае брак. Иначе който желае да има брак, му пожелавам от сърце, да се изпълни желанието му и да е щастлив през целия си живот. Навремето аз също съм мислила по този начин и не упреквам никой, който мисли така, просто за себе си сега виждам нещата по-различно, нали знаеш онази прастара българска проговрка - "парен каша духа", че и аз така. Ако трябва да съм откровена, сегашния ми брак мога да определя като щастлив, но ако сега трябва да избирам дали да сключа брак или не, не бих сключила, въпреки че знам че съпруга ми е съвсем различен от предишния и че с него се живее супер.

# 62
Бенджи, дано твоят момък да му умри главата и да се съгласи на сватба. ))))
А като знае колко е важно това за теб, не се ли мисли малко за егоист? И какви всъщност са му подбудите да не иска сключване на брак?
Сори за въпросите....ама ми е любопитно. )))

Venetta, при нас се изискват подписите и на двамата родители при подаване на документите, отделно се ходи и на нещо като очна ставка с 2та родители и детето. Оглеждат те, разпитват и тогава дават съгласие за издаване на паспорт. ) При получаването същата работа, пак тримата с детето и така го дават. )
Мъжа ми не иска да подпише документите, защото аз не искам да слагам ваксини на детето. ) Мисли си, че с това много ще ме стресне, или че ще поставя разходката някъде извън БГ, над здравето на детето. ) За сега си топам топката, но като заклет Овен, няма да оставя нещата така. )

# 63
За паспорт не си спомням да сме ходили на очна ставка newsm78
Всъщност до навършване на пълнолетие детето се вписва и в двата паспорта на родителите си,но ако ще има излизане извън граница се ходи при нотариус и там той издава документ в който е описано точно кой ден от колко часа до кой ден до колко часа  детето има право да напусне държавата с родителя...
Разписват се и двамата че са съгласни и така...
Без подпис на двете страни и съгласие нотариално заверено не може да излезе,независимо че е вписано в паспортите на родителите си.
Казвам го от опит Peace

# 64
Маргало, съпруга ми по принцип не може да излиза от БГ. Тоест, за да излезе трябва да подава спец. документи, да го разпитват къде ще ходи, защо и т.н. и разни такива. Той няма паспорт и не си е правил.
Става въпрос аз да отида с детето на гости при майка ми в Германия. )
Съответно първо трябва да направим паспорт, след като има паспорт, съпруга ми отново трябва да подпише документ, с който ми дава право да я изведа от страната и който се заверява при нотариус. )

# 65
  • Varna
Много студенУУУУ бееееее ВижтИ мЪ как сЪ пързалям във заледената ВарнЪ Joy
КАЙЕН wavey
Хайде и за тебе пантофки за Добре дошла
ВЕНЧОРИ Hug
Ти не ме разбра за духчето. Това е метафора бе момиче. Да има дух у дома, да има топлинка, това съм казала. И когато го няма това няма да ти е УбавичкУ smile3521
МИРАМКИЧ Hug
Много ми хареса и твоя хол. Аз така си падам по старинните неща. Старенията мЪ влИче от дете.
БЕНДЖИЛИНКЕ Hug
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА МИЛА!!! И дай Боже щом на тебе желанието е да се ожените това да се сбъдне. Едни искат брак други искат без брак. Моят мъж който не и Ич консервативен пък казва, че брака си е отговорност а там като си без брак може да си биеш камшика и да бЕгаш. Който живее без брак той знае най-добре и аз не споря. Моят син например искаше и годеж да му правим и сватба да има.  Така, че хората са различни.
А това за твоята годишнина Бенджолинче

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 14:21 от DELTA_DELTA

# 66
Да мацка,вадиш си и си записват детето в твоя паспорт Peace
Снимате си се двамата с детенце и така,подаваш си документите.
После,когато е готов отивате с баща му при нотариус,става бързо Peace

# 67
  • забравих си мисълта...
Мирама, значи сега е много по-сложно. Преди години, за да напусне детето страната, беше достатъчен подписа на другия родител пред нотариус и толкова. Детето не беше необходимо да идва. Иначе миналия път видях на нашата граница, че изискват да се носи оригиналното пълномощно и копие от него. Копието се сравнява с оригнала и след това граничарите задържат копието при себе си, а оригинала разбира се си остава в родителя или възрастния, с когото детето пътува.
За подписа за осиновяването пак така беше - при нотариус, само ние двамата и толкова.
Иначе за ваксинациите, ти не искаш да правиш и задължителните или имаш против само към някои, които не са задължителни. Преди, когато моята дъщеря се роди имаше задължителни ваксинации и имаше и глоби, ако родителите не ваксинират децата, но явно сега всичко е по-различно.

# 68
Маргало, знам я процедурата, още когато трябваше да вадят на сестра ми паспорт, а тя нямаше 18г. ))))
Ето нещо специално за теб....сайт само за мъниста и какви ли не други красоти. Направо ми останаха очите и искам от всичко...)
Има и всякакви идеи и съответно дадени материалите направо да си ги вземеш и да направиш показаното на картинката. )
http://www.artbeads.com/
надявам се справяш с английският, всичко е подредено по категории и т.н. )
ето това страшно ми хареса. )
http://www.artbeads.com/springtime-carnival-bracelet.html

Venetta, да, сега е по-сложно, но така е по-добре, все пак е превантивна мярка за предотвратяване трафика на деца.
За ваксините, не слагам никакви, има само хепатит В още от болницата. И тук са все още задължителни, глоби има, ако те глобят.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 14:36 от Mirama

# 69
ей сладуранки-отвори ли сте болна тема-сватбата Thinking-ние с моя мъж също живеем без брак вече почти 9 години...в Африка не сключихме,защото оправяхме документи,а тука...чакаме малко да си стъпим на краката,че само една година от както сме се прибрали,а все още е трудно да влезем в час...но аз много искам да се видя като булка-малка скромна церемония и почерпка в ресторант-това ми стига Praynig Praynigда видим кога ще стане Rolling EyesМаргалче-моя хол не е готов,но мебелите със сигурност ще ти допаднат,заповядай в Пловдив  bouquetи така,нашето гости при мама в Русе не се знае до кога ще е ,с този сняг.....мислим в събота да пътуваме-та да видим Grinningхайде лек ви снежен ден и от мен!!!

# 70
ася20, да не пропусна и този път да кажа, че Оливия е голяма красавица...))))

Искате ли да си пуснем по някое фото на децата...) или наше? че с някой се познавам и реално, но повечето не ви познавам...)

# 71
  • Varna
Малейй, Мирамка, големи проблеми имаш със твоя за детенце.  #Crazy Много изнервящУ, многооо бейййй #Cussing out
ВЕНЧОРИ Hug
Като прочетох за твоя бившия какъв мръсник е бил, какъв интересчия ама шЪ мЪ прУщаваш нарекох го Плюнката. Дано не ми се сърдиш. Такава наглост, толкова нахален, нямам във речника си по силна дума за такова чудо като него. Така, че те разбирам от всякъде.  Hug Имало е Господ за тебе мила и те е срещтнала със правилния човек.
Колкото до мене аз не исках да съм булка, още от малка, сякаш знаех, че сватбата ми ще е бутафория и много смешна и много.... няма да сравнявам. Исках един понеделник да идем във съвата, аз по дънките си и мъжат ми също, по една тениска и това е. Да нося букетче от 3 бели рози и халките ни да са златни.  Във магазина трябваше да дадеш документ, че ще се жиниш за да може да си купиш златна халка. Или да имаш злато и да ти направи някой частник.  Ми нямах злато, моят също. То имаше ама свекърва ми не му даде на завалията, щото взе гадната Делта а не тая която те си бяха заплюлиии.  Обаче изведнъж свекитата като се тръшнаха да правят сватба, ужаааасТ ви казвам. Поне къндисаха да няма дарове. Обаче, седмица преди сватбата,  хооооп няма да има сватба ако няма дарове. Майка ми посегна да ме бие, сякаш аз бях виновна за тия шибани дарове. Както беше така настроена мойтЪ майка така успяхме да направим много хубави дарове. И рода на моя ги хареса. А ако знаете какви боклуци подари майката на моета слънцеее- че той даже като ги видя и пита кой ги даде тез боклуци. Майната му на това. Има лесно хвърлят се. Обаче което много ме заболя беше, че свекърва ми ме издебна докато хората бяха на софрата преди сватбата а аз излязох във коридора. Та като ме хвана оная ми ти жена и като ме стисна за лакета и ми изсъска кЪт съща змИя- Сватбата не е за тебе, запомни, сватбата е за хората!!!. Хората бяха нейните хора. Сватбата беше ужасна, и до сега ми става много жал като се сетя какво искахме ние със мъжо а как техните го принудиха да направим оня грозен панаир. Но пък благодаря на Господ, че мъжът ми е едно съкровище и много пъти питам Дедко Боже- какво добро съм направила, че ми е пратил това момче за другарче. Така, че на една сватба булката и младоженеца трябва да са специални, това е Техния ден.  Така, че Бенджолинке, пожелавам ти на сватбата си да се чувствач като много специална Принцеса Hug

# 72
DELTA_DELTA, ние и двамата сме проклети и никой не отстъпва. )) В началото се бях вбесила яко....после реших спокойно да си топам топката....и както казах, по-важно ми е здравето на детето, отколкото някакво си ходене, някъде. )

Едно време наистина сватбите са били жив панаир....основно режисиран от родителите и повече свеки.
При майка ми е било същото положението, на милата направо и се реве и до сега като разправя някой път за сватбата.
Хубавото е че сега нещата са много далеч от тези "традиции" и изпълнения. )

# 73
Бенджи, дано твоят момък да му умри главата и да се съгласи на сватба. ))))
А като знае колко е важно това за теб, не се ли мисли малко за егоист? И какви всъщност са му подбудите да не иска сключване на брак?
Сори за въпросите....ама ми е любопитно. )))

Ами дано наистина да му уври главата и аз на това се надявам.
Не е влизал в излишно изтъкване на подбуди, просто каза, че има други разбирания.
Даже това за егоизма, направо обвини мен, че искам да си сбъдна мечта, когато другия поне на този етап не желае и едва ли не ще е против неговата воля Crazy  
Аз го пипитах какви са тези разбирания, а отговора беше "Финансови".
А за в бъдеще било много неясно и неопределено, така че ми остава само чакане.
Ама как ще стане като пусти овен не търпи да чака.

Ася20, пожелавам ти и на теб да изживееш приказката. Оливия наистина е страшна красавица.

Делте, много ти благодаря за хубавите думи и пожелания. А за твоята сватба не го мисли, за свекърва ти може да е било за хората, но нали с твоето момче си знаете, че сте заедно, подкрепяте се и в хубаво и лошо и си е била за вас. Майната му на панайра, да живее ЛЮБОВТА.

# 74
Бенджи, офф, не знам, кофти е когато двама души не са на еднакво мнение за нещо подобно.
Ама какви "финансови" причини, тя сватба се прави и с 100лв, и със 10 000лв (и повече може де). ) Тоест всеки както усеща нещата и доколкото финансови възможности има. )
Ама вие си знаете де...))))

Общи условия

Активация на акаунт