ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Алексова, количката е супер. Само в червен цвят ли се предлага или аз не мога да намеря останалите?

Има я в зелено, лайм се води, в черно, кафяво и едно резидаво, но цените са им други, на зеления комплект има една за 200 паунда+20 доставка до Англия само, оттам ползвам посредник, който си начислява комисион+такса доставка около 28 лири.
Този модел в Бг е 940 лв,  не съм я срещала по-евтина, има един модел, който е от тази година,  но се различава, той е 538 лв.
натай, вероятно за него говориш, ето линка с двата модела:

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=hauck+apollo+4

И модела от 2010 год, с две дръжки, с по-палки колелца и друг сенник, друга поставка за крачетата, и с повече цветове, виж в сайта на касида

http://cgi.ebay.co.uk/HAUCK-CONDOR-TRAVEL-SYSTEM-STROLLER-CAR-SE … sh=item2c52ed398e

# 121
  • Обетованата земя
Мартеа и аз от време на време имам точно същите усещания, както ги описваш. Просто си усещам бебето и особено като пишкам. Гледаха ме за разкритие наскоро, защото имах болки ниско долу 2 дни, след рязко ставане, но всичко е наред. А снощи четох, че в началото на 5ти месец е нормално да има такива болки заради разтяганията на маточните връзки, както в началото (като се замисля имах същите болки в началото в продължение на седмица). За твое успокоение е добре да ти видят шийката, няма нищо страшно въпреки че е малко неприятно (аз лично трудно се навивам да ме гледат отдолу по време на бременността, но като си сигурна в доктора). А за болките ми изписаха Магнерот за 10 дни.

# 122
Здравейте и от мен момичета!
Честит празник на празнуващите и добре дошли на новите мами.
По въпроса за болничните-аз съм в болн от 02.01-лежах в болница 10 дена със диагноза заплашващ аборт т.е. имах кървене, след това ми дадоха 10 дена от там и още 30 дена от ЛКК. Та сега въпроса ми към вас е: могат ли още да ми дадат, тази комисия ли ще го направи, или АГ-то? Чета за 180 дни че ни се полагат. И още, трябва ли да имам още кървене, че да ме водят рискова бременност и да ми удължат болничния??? Притеснено ми е защото работя в поземлена комисия, и всяка година от м.2 до м.6 ние работим без почивни дни, с удължено работно време, защото европа дава пари на хора които си "зачертават" - заявяват земите, които обработват в поземлените комисии. И знам какво ме очаква като се върна на работа Sick #Crazy #Crazy #Crazy
Та въпроса ми е по тези съображения дали някой ще се смили над мен да ми даде още болничен, какво ще кажете???

Подобно на теб, лежах 4 днив болница , но заради повръщане, дадоха ми 30 дни, и след това всеки месец до сега гинеколожката ми дава след като болничния мине през комисия. А аз се чувствам добре, а тя ме води с болки и че пия лекарства.
Ще ти дадат без проблем, говори си с гинеколога.

Успех и лека бременост!

# 123
Алексова, количката е супер. Само в червен цвят ли се предлага или аз не мога да намеря останалите?

Има я в зелено, лайм се води, в черно, кафяво и едно резидаво, но цените са им други, на зеления комплект има една за 200 паунда+20 доставка до Англия само, оттам ползвам посредник, който си начислява комисион+такса доставка около 28 лири.
Този модел в Бг е 940 лв,  не съм я срещала по-евтина, има един модел, който е от тази година,  но се различава, той е 538 лв.
натай, вероятно за него говориш, ето линка с двата модела:

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=hauck+apollo+4

Да за него говоря но понеже не намерих разлика.

И модела от 2010 год, с две дръжки, с по-палки колелца и друг сенник, друга поставка за крачетата, и с повече цветове, виж в сайта на касида

http://cgi.ebay.co.uk/HAUCK-CONDOR-TRAVEL-SYSTEM-STROLLER-CAR-SE … sh=item2c52ed398e

# 124
Аз съм в 24 г.с., началото на 6ти месец.
В това, което описвам, няма болка, само усещане, като че ще се изсипя.
Иначе болките в таза и връзките си ги имам като по учебник точно от началото на 5ти месец.
Утре ще питам.

# 125
Аз пак да питам алексова има ли някаква гаранция количката или няма че хич не сьм наясно с тези сайтове????

Нещо не можах пак да разбера аз и този другия модел сьм го виждала с двете дрьжки и той не ми харесва точно защото не му се маха летния кош а зимния се слага вьрху летния.А този с цялата дрьжка и с единичните гуми се предлага на сьщата цена 539 лв сьм го виждала честно никаква разлика не намирам от тази,която ти си порьчала.

# 126
Аз пак да питам алексова има ли някаква гаранция количката или няма че хич не сьм наясно с тези сайтове????
Не намерих такава инфо, надявам се да не ми се налага, иначе все едно съм без количка.... Като дойде ще видя по документи какво пише и ще ви кажа тогава.

# 127
  • Велики Преслав
Здравейте и от мен момичета!
Честит празник на празнуващите и добре дошли на новите мами.
По въпроса за болничните-аз съм в болн от 02.01-лежах в болница 10 дена със диагноза заплашващ аборт т.е. имах кървене, след това ми дадоха 10 дена от там и още 30 дена от ЛКК. Та сега въпроса ми към вас е: могат ли още да ми дадат, тази комисия ли ще го направи, или АГ-то? Чета за 180 дни че ни се полагат. И още, трябва ли да имам още кървене, че да ме водят рискова бременност и да ми удължат болничния??? Притеснено ми е защото работя в поземлена комисия, и всяка година от м.2 до м.6 ние работим без почивни дни, с удължено работно време, защото европа дава пари на хора които си "зачертават" - заявяват земите, които обработват в поземлените комисии. И знам какво ме очаква като се върна на работа Sick #Crazy #Crazy #Crazy
Та въпроса ми е по тези съображения дали някой ще се смили над мен да ми даде още болничен, какво ще кажете???

Подобно на теб, лежах 4 днив болница , но заради повръщане, дадоха ми 30 дни, и след това всеки месец до сега гинеколожката ми дава след като болничния мине през комисия. А аз се чувствам добре, а тя ме води с болки и че пия лекарства.
Ще ти дадат без проблем, говори си с гинеколога.

Успех и лека бременост!

Много ти благодаря за отговора, вдъхна ми кураж.  Hug Hug

# 128
Здравейте и от мен!
Ей сега идвам на работа- и какво да видя- вие цял роман сте изписали.
Киди- мерси за хубавата тема и дано малката бързо да се оправи.
Марчела- и на теб желая бързо оздравяване!
Алексова- честита ти количка, със здраве да я буташ.
Аз да се оплача- снощи към 21 часа спря тока и малкия така се уплаши, голям рев му драпна Laughing. Искаше да си гледа каките по ТВ-то, караше баща си да сменя крушките на лампите Laughing, въобще в голям филм ни вкара FlutterТока така и не дойде, на свещи му четох приказки 2 часа, докато се успокои и заспи.
Относно яслите- аз скоро писах, но хайде пак. Твърдо съм ЗА яслите и особено градините. Честно казано, в началото не бях сигурна дали да го пускам, на 1 година и половина беше- малък ми се струваше. Налагаше ми се да почвам работа, реших да го пробвам, ако не става- имах си и баби на разположение (наистина страхотни баби) те щяха да го гледат. Какви ли не ужасни истории бях чувала за яслите- слава богу при нас нямаше нищо такова. Детето стана много по- контактно, понякога ревеше малко, но докато отворя вратата на стаята- бегом влизаше вътре с усмивка и забравяше за мен. И до сега като си го взимам от яслата винаги е радостен и в страхотно настроение- госпожите са ни страхотни и много ги забавляват (бяха ми казали, че даже памперсите не им сменяли). Понякога съм подранявала като го взимам, той винаги е сух, чист, сресан даже Wink.
За болестите- според мен не е важно дали детето е на ясла или си е вкъщи. Ако си е болнаво, и заключено да го държиш- пак ще се разболява. Аз чесно казано малкия никога не съм го пазела прекалено. Колкото и да е студено, не мога да го държа вкъщи 3 дена без да излиза. Роден е на 25 ноември и като стана на 10- тина дена го увивах като в пъшкул и хайде на раходка- всеки ден, но по малко разбира се (някой ще ме сметнат за луда, ама... Hug). Вкъщи никога не е над 20 градуса, сега си ходи по къс ръкав и бос. Признавам си, че и на нас с таткото никога не ни е студено- то детето няма на кого да се метне. С кеф си джабуркаше в морето в началото на май месец Simple Smile. Малкия е на 2 години и три месеца- никога не ми е боледувал, антибиотици не е взимал, освен морска вода в носа- друго не съм му давала. Но си мисля, че ако той беше от тези по- болнави дечица, каквито и аз познавам много, едва ли бих имала смелостта да го пусна на година и половина на ясла. Така че, всяка мама си определя сама, и никой не може да я вини защо го е пуснала толкова рано или толкова късно на ясла/ градина.
Относно ревността между децата- при нас я имаше до мнооого късно. Брат ми е с 3 години по- голям от мен. Майка ми ми е казвала, че направо я е било страх да ме оставя сама. Като съм била бебе брат ми непрекъснато ми е бил шамари и ме е обръщал от люлката. Последния инцидент беше, когато бях вече в 8- ми клас - ми насини едното око. След това имахме сериозен разговор, той започна- че вече сме големи, излизаме по едни и същи заведения и не може така да продължава. От тогава сме неразделни, излизали сме в едни и същи компании, прикривал ме е от нашите през пубертета и сме се много близки и досега. Така че и тези лоши моменти отминават Rolling Eyes. Все пак силно се надявам моя син да не се е метнал на вуйчо си, че горко му на бебчо Laughing

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 19:21 от FiFi:)

# 129
айде и аз да цопна в новата темичка

# 130
Идвам от преглед,мъника е добре,много шаваше.Тежим 650гр Simple Smile
Но и8ма друго нещо което ме изкара извън нерви.Излиза ми че през 2007 год не съм си плащала осигуровките и трябваше да си платя прегледа.Но как става така,като аз през 2007 година бях бременна и осигуровките си ми бяха ок,иначе как ще се запиша на ЖК и ще раждам в държавна болница newsm78.
Пак нерви,трябва да ходя до НОИ да видим какво са объркали пак.

# 131
Тези 650гр ми се виждат много,според тази таблица която я имаме 
Доки каза,че отговаря на 23 седмица ама пак нещо не ми си връзва
newsm78

# 132
Svetlat,  според мен няма нищо притеснително по отношение на плацентата. И на мен на последната ФМ доцентката ми каза, че е малко ниско разположена. При 20% от бременните било така, но с течение на бременността и движенията на бебчо, плацентата се вдигала при 99 % от жените. Така, че споко.  Hug

Аз днес си записах час за 3-та ФМ при доц. Томова.  Тя ще направи и фетална ехокардиография на бебка.
На тези от Фемина ще им се обадя за да откажа часа.  Crossing Arms

Лека нощ от мен!

# 133
Хайде,да се запиша и аз в новата и прекрасна темичка...... Grinning

# 134
такааа аз като много веща в количките да кажа на Нат, че Алексова си е поръчала количка на Хук  моделът е аполо!  :mrgreen:http://911.bg/a2/offers.asp?p=3972386&parent=7011
А тази която ти си гледала е модел Млибу http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/10873  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт