ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Леле, толкова много сте изписали, че докато ви прочета и забравих какво щях да пиша

Относно тежестта ниско долу и аз имам такава, ама не съм се замисля за нея.

Ох, аз днес в тоя снежен и студен ден цял ден обикалям по изследвания. Радвам се, че успях да се добера до вкъщи здрава, ама като ми бяха пропуснали ботушите и цял ден краката ми мокри да не ви казвам сега какво ми е

На всички празнуващи днес им честитя от все сърце, да не ги изреждам, че може да испуна някого  bouquet

# 136
  • С-я
smilanova, ти си корифей на количките. засичаш ги от далеч Simple Smile
Кажи какво как стана с твоята?

Естелита, тази таблица за размерите и мен ей сега ме изненада. Ама като съм ти виждала корема (на снимка), мисля, че детето ти е екстра Simple Smile И все пак да не забравяме, че машините дават +/- 10%. Важното е здрави да сме, както и децата
Поздрави на всички и ЧРД на Калимана.

# 137
Смилянова мерси за инфото ама колкото и да гледам на прьв поглед изглеждат еднакви каква е разликата между двете колички???И това дето няма гаранция сьщо не ми харесва значи ако нещо се счупи ремонта трябва да си го платя от джоба.

# 138
Мале,1 ден ме няма,има нова тема,че и 10 страници Laughing
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания.На Антония,честита годишнина  bouquet
Минава само да се отчета,че имах приказна сватба,толкова весела и хубава,изпълнена с хубави емоции.На всички на които им предстои,наслаждавайте се на мига и не вярвайте на хората,които ви казват,че няма да усетите нищо от сватбата си.Скоро ще кача и снимки,но засега само събираме от нашите апарати и утре сме при фотографа за избор.
Отивам вече и да ви прочетаSimple Smile
Лека вечер!

П.С.Сега прочетох,че Марчелка е в болницата.Пращам й много енергия и да се възстановява бързо!

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 21:52 от tenderseducer

# 139
Браво Тендер радвам се,че е минало добре и си доволна ще чакаме снимките:)

# 140
Тендерче,   bouquet Hug Heart Eyes
Много се радвам, че си изкарала незабравимо

# 141
ESTELITA те по новините постоянно съобщават за такива неща, има някакви сериозни грешки в системата! И имам чувството, че това се получи откакто този статус се проверя в НАП, а не в НОИ. Дори и сега съобщиха за такъв случай по новините - човека си плащал всичко, дори си пази  и бележките, че ги е внасял по банков път, и пак му излиза че за еди коя си година и еди кои си месеци - не е! Така че иди и си изкарай едно подписано и подпечатано документче от НОИ и си го носи с тебе. Ей сега и аз исках да проверя за мене и мъжа ми, но нещо не можах да вляза на мястото в сайта на НАП, където да проверя. Утре ще опитам пак!

Калимана  bdbaloni и от мен! Малко късничко, но сега сядам да пиша, досега си лежах.

Alexova
от все сърце ти пожелавам количката наистина да ти достави и на живо удоволствието, с което си си я поръчала!

Тендерче наистина с нетърпение ще очакваме снимки!

Pepsilight а при вас как вървят нещата?

jj okocha  fingerscrossed

Добре дошли и на новите мами! Леко бременеене и здрави юнски бебчета  и на вас момичета!

# 142
Ето го това Аполо и тук http://www.babyartikel.de/pages/factFinderMenuPage.jsf?sid=& … &x=48&y=7 за 300 евро, някой ми беше писал, че доставката до БГ е 25 евро, но не знам нищо повече. Вижда ми се готина количка, alexova, ти ще кажеш. Peace

# 143
  • в белята
Момичета при кой сте си записали час за фетална ехокардиография?Аз като се обадих в Фемина ми казаха ,че Томова не прави такова нещо. newsm78 newsm78 newsm78
Марчела Джей Джей стискам ви палци всичко при вас да е наред. Praynig
Аз на детска ще пусна малката евентуално май или юни и ако неще чак септември.Досега не сме боледували сериозно т.с. несме пили антибиотици.Аз не съм превърженик на детските ясли и си мисля ,че ако можеш е по-добре да си гледаш детето до 3 годишна възраст.Едно се понасят болестите на една годинка ,друго на три ,когато организма ти е кален и е бил щаден от към лекарства.Аз например не съм ходила на детска ясла направо на детска градина и не съм боледувала.Майка ми винаги е опитвала да ни лекува с бабините илачи и чак след това да включва антибиотици сега и аз така практикувам с дъщеря си.
А да сега се сетих за поръчка от Некст и аз съм навита.

# 144
  • Обетованата земя
Пропуснах да честитя РД на Калимана! Желая ти много здраве, усмивки и здраво юнско бебче!   bouquet
Тендерче и аз с нетърпение чакам снимки и мен тази тема особено ме вълнува!
Аз днес паднах(за 3ти път тази зима) на леда точно до магазина до нас  ooooh!, както бях във вертикално положение и хоп-в хоризонтално, само заради секунда поглеждане встрани. Паднах си на Дто и ръцете, почти легнах, кръста така ме заболя, корема ми се разтресе. Веднага си легнах вкъщи и бебчо взе да рита, което ме поуспокои. Надявам се нищо да не съм му направила. С това време никъде да не мръдне човек.  Crossing Arms

# 145
Имам въпрос към Ivy
Знам, че вече имаше въпрос за кърменето и хранителните алергии, но отнася ли се същото за алергиите от растения? Аз имам такава алергия, не знам от какво точно, но лятото кихам, подсмърчам, даже понякога имам обриви. Точно началото на юни може пак да ме започне алергията- трябва ли да кърмя детето?

Много жени споделят, че алергии от този тип могат да намалеят значително или да са много по-поносими, а в някои случаи дори напълно изчезват по време на периода на бременност и кърмене. При някои след приключване на кърменето се завръщат в една или друга степен, а при други повече не се появяват. Според едни лекари това е генетична информация, която предаваме на децата си с тяхното зачеване, а според други се отключват поради редица фактори основния, от които е замърсяване на околната среда, въздуха и т.н. Предполагам, че през годините, в които си имала тази алергия си намерила варианти за нейното облекчаване. Ако все пак алергията изисква да се вземат някакви мерки и те не са свързани с прием на медикаменти, е много вероятно да са достатъчно безопасни за бебето (добре би било да се проверят разбира се). Ако се приемат лекарства чудесен вариант е да се направи предварителната справка, дали са съвместими с кърменето и да се потърсят безопасни алтернативи, в случай че не са.

Майчината кърма съдържа множество фактори, които подпомагат естествено хранените деца да боледуват по-рядко отколкото, ако същите биха били хранени с адаптирани млека. Най-голямо значение имат секреторен имуноглобулин А, лизозим, лактоферин, лактопероксидаза, макрофаги (съдържащи се предимно в коластрата), клетъчни елементи, бифидогенни фактори и др.

Разбира се, колко често, от какво и как ще боледува едно дете зависи от много неща, вклюващи и средата, начина на отглеждане, контакта с болни и не на последно място генетично заложената предразположеност. Но биологичните съставки в кърмата, които няма как да бъдат вложени в АМ, осигуряват някаква защита.

Конкретно при алергиите от голямо значение е sIgA или секреторен имуноглобулин А. Той се секретира по лигавиците - чревна, носна, дихателна и действа локално - на място свързва чуждите субстанции и ги унищожава. В случая, когато чрез кърмата детето получава IgA, той действа локално и алергенът не може да достигне до кръвотока (където са клетките на имунната система) и те да реагират. Имуноглобулина е само един от имунните фактори, които се съдържат в кърмата, от значение са и останалите, част от които съм изредила по-горе.

По-долу ви давам груб превод на малка част от книгата "The womanly art of breastfeeding", който може също да е от полза.

Цитат
Алергиите се появяват, когато иначе безобидна субстанция, като храна, полени или плесен, навлезе в тялото и тялото я разпознае като чужда. Следващия път, когато имунната система срещне тази субстанция, наречена алерген, вече помни, че тя е чужда. Имунната система атакува, произвеждайки вещества, които причиняват алергични симптоми като сърбящи очи или течащ нос. Не храната или полена причиняват алергичните страдания, а реакцията на тялото.

Освен  да се научи как да разпознава и унищожава бактериите и вирусите, развиващата се имунна система на бебето също трябва да се научи кои чужди субстанции да толерира. Човешкото мляко, с различните негови имунни компоненти, помага на бебешкия организъм да научи тези уроци. Също така помага да се предотврати достигането на алергените до кръвотока (движението на кръвта в съдовете), във време когато имунната система на бебето е незряла и много вероятно да направи свръх реакция. Това е част от работата на секреторния имуноглобулин А - да защитава чревната лигавица.

Много проучвания сочат, че бебетата, които са изключително кърмени в продължение на няколко месеца или повече, имат по-малко алергични симптоми по-късно в детството си. Проучване от 1995 проследява деца от бебешка възраст  до 17 годишна възраст и откриват, че кърменето осигурява по-дълготрайна защита срещу екземи и респираторни алергии, както и към хранителни алергии. Не всяко проучване на връзката между храненето в бебешка възраст и алергиите показва такива драматични резултати. Други фактори, включително наследствеността и хранителния режим на майката по време на бременността, също са фактори при развиването на алергии.

# 146
bubalanak, доц. Томова не приема във Фемина, а ето тук - МЦ  … 78;да
Ако искаш да отидеш при нея, обади се на тези контакти.
Във Фемина приема доц. Димитрова, друга която ми е препоръчана там е д-р Врагалева, при която обаче не съм ходила.
Много ми е странно, че не са ти обяснили това във Фемина, а са ти казали, че Томова не прави такова изследване. Що за хора? Но като се сетя за една от рецепционистките, не се учудвам.

Мама Желя, ще останеш много доволна от доц. Томова, много обяснява, изключително мил човек. Аз ще си записвам час за нея 32 седмица, живот и здраве.
А ти кога ще ходиш? На мен ми препоръчаха да си направя феталната ехокардиография до 24 седмица, тъй като в периода 20-24 седмица сърчицето се вижда най-добре, тъй като после гръдният кош става много по-плътен.
Аз вече ходих веднъж при доц. Томова в 19 седмица. Днес ще се опитам да се вредя за фетална ехокардиография в Трета градска, насочиха ме от ЖК за там, като твърдят, че е без час, но ще видим. Много ми се иска да попадна при д-р Велковски, но каквото стане.

Какъв заплес съм станала - бях убедена, че имам ЖК днес от 8:30, за целта извиках майка ми да спи у нас, за да заведе детето на градина, защото трябва да  тръгна в 7:30, а детската отваря в 8... отварям си снощи бележника да погледна - часът ми е за четвъртък ooooh! Случва ми се за втори път, а най-жалкото е, че не помня кой беше конкретно първият случай Embarassed само помня, че пак спретнах някакъв подобен номер на майка ми.

# 147
Добро утро сладуранки  smile3525  food010
От днес българаскте държавни заведения в лицето на яслите в гр. Панагюрище има още един нов член  Whistling Заведох малката преди 5 мин, тя милата още от снощи като и казах че ще ходим на градинка при децата и лошо и стана  Rolling Eyes Цяла сутрин мрънка и как наближихме входа на яслата се залепи за мен като гербова марка  Cry  Постоях 5 мин с нея докато се отпусне и буквално избягах  Sad Докато заобиколих яслата и беше спяла да плаче ама кой я знае после как ще е ... цял ден ще е така  cry newsm43 Стискайте палци да го приеме полесно  Praynig

# 148
  • София
ДОБРО УТРО!

Алексова количката е супер  newsm10

Искам да попитам има ли някоя от вас с подобни усещания - не знам как да го опиша, но - с две думи - чувствам си корема много ниско, не че тежи или боли, но като отида до тоалетна да пишкам, имам чуството, че ще ми изпаднат вътрешностите. Не знам как да го обясня. Нямам болки. Когато имах контракции и ходих при моя лекар в Шейново, той не счете за необходимо да ме преглежда за разкритие, тогава ме гледа само с видеозон. Три дена по-късно и доц. Димитрова не видя нищо необичайно, с видеозон пак. Де факто за разкритие не съм преглеждана, освен ако то не може да се види при взимането на секрет, което беше  преди един месец. Утре съм на ЖК и се чудя да искам ли преглед отдолу, защото от това пък малко ме е страх.
С две думи - има ли някой подобни усещания?
Аз имах такива по време на 2-та ми бременност и си мислех че е от бебето, понеже с нарастването на корема усещането се засилваше, дори пих магнерич последните 4 месеца , да ама 6 месеца след като родих дискомфорта си ги имах пак, отидох на по компетентно АГ и се оказа че имам разтегнати пикочни пътища, докторката каза че може да се дължи на много неща - вдигане на тежко , бременостите и др.

smilianova знам как се чувстваш, но всичко ще е наред. Малките се приспособяват лесно.

# 149
Добро утро!

Мартеа, аз си записах час за 31.03. Тогава живот и здраве ще съм в 30-та седмица. Толкова хубави отзиви чувам за доц. Томова, че малко съжалявам, че досега не съм ходила при нея, но здраве да е.
По отношение на 3-та градска една позната наскоро ходи. Каза, че всеки вторник д-р Велковски преглежда бременни. Дано инфото да е сигурно.Отзивите за него са, че освен добър специалист са, че е и много мил човек. Peace

Смилянова, стискам палци на девойката да й хареса в яслата и да няма много сълзи.

Хубав ден от мен.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 08:34 от mama jeia

Общи условия

Активация на акаунт