ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 397
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро, мацки

Смилянова, стискам палци днес, но съм сигурна , че всичко ще е ОК. В повечето случаи детето плаче докато мама е наоколо, после се заиграват и се сещат да се жалват на мама като дойде да ги вземе Hug

# 151
 Hug И аз така мисля Вероник, ще видим какво ще кажат обаче довечера  Thinking Shocked

# 152
Не му мисли толкова, ще видиш че ще ти кажат, че си е играла цял ден Hug

# 153
Добро утро сладурани!  food010
Ама вие стращно много сте изписали вчера Shocked Crazy Ледам пак ате говорили за колички аз си харесах ето тази : http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=509 има и сьщото столче за кола: http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=511 !Незнам на вас но на мен много ми харесва!

# 154
  • Пазарджик
Добро утро и от мен!  Hug
Знаете ли какво означава втора степен зрялост на плацентата. На документите от феталната морфология ми пише така, а лекарите ми обясниха много подробно всичко, но за това не стана въпрос.

# 155
  • София
Здравейте Simple Smile - да се отчета и аз.

Ходих на фетална ехокардиография при доц. Майя Павлова в 3-та градска (НКБ). Тя, както и Велковски преглеждат бременни там. Става след записване по тел. 9217 108. Те са детски кардиолози. Ако някой се чуди - със сигурност е добро място за това изследване. Струва 60лв. Не се чака - аз си записах час в петък за понеделник. Просто там няма "шоу" за родителите - не виждаш какво гледа лекарката, само накрая казва какви са находките.

Томова също прави същото изследване, вероятно във Фемина са имали предид, че не го прави при тях.

И така - бебчо си има "бяло ехогенно петно в лява сърдечна камера", както беше казал и Марков, но това било характеристика на съзряването при някои бебета и не се очакват никакви проблеми от там. Дори не ми извикаха на контрола.

Джиджи, плацентата "зрее" с развитието на бременността. Има общо 4 степени, като последната означава, че веднага трябва да се извади бебчето, защото вече плацентата е остаряла и не си върши работата. Нормално към 6-ти месец плацентата преминава от 1-ва във 2-ра степен.

# 156
Добро утро сладуранки  smile3525  food010
От днес българаскте държавни заведения в лицето на яслите в гр. Панагюрище има още един нов член  Whistling Заведох малката преди 5 мин, тя милата още от снощи като и казах че ще ходим на градинка при децата и лошо и стана  Rolling Eyes Цяла сутрин мрънка и как наближихме входа на яслата се залепи за мен като гербова марка  Cry  Постоях 5 мин с нея докато се отпусне и буквално избягах  Sad Докато заобиколих яслата и беше спяла да плаче ама кой я знае после как ще е ... цял ден ще е така  cry newsm43 Стискайте палци да го приеме полесно  Praynig

Поздравления, много бързо се организирахте, вероятно не са ти искали нови изследвания.
Не и се притеснявай, настрой се утре и следващите дни пак да ти плаче и после ще разбере, че мама ще си я прибере отново и ще спре и да плаче. Но и обеснявай защо ходи там, че те милите си мислят, че ги оставяме завинаги там....

Аз лично на гаранции не се впечатлявам, всички китайски боклуци имат гаранция по 2 год, не говоря за колички специално, но като стане на първия месец и си отвиси 1 месец в сервиз, мерси от гаранции, ти оставаш без продукта за това време.
Не мога да си представя количка за тези пари да се счупи до първата година и когато е ползвана внимателно. За евтините е разбираемо, качеството на материалите е ниско и дори да се счупи и представи 1 м без количка лятото, бих си купила веднага друга и то излиза същото. Искренно се надявам количката да излезе читава и да нямаме проблеми.
Относно слагането на коша върху летния и аз съм още в шах, на повечето снимки го дават самостоятелно, но гледах едно представяне и там се слагаше върху летния, но здраве да е, няма начин да не може, при положение, че е снимана така....Поне така си мисля, ще видим.
Гаранция не ми е нужна за такава стока, а се моля да не се случва, защото винаги има фабрични дефекти и на скъпи колички и не си застрахован.

Поздравления за бракуваната двойка, с пожелания за щастлив семеен живот и пълна къща с деца  bouquet

# 157
Добро утро сладурани!  food010
Ама вие стращно много сте изписали вчера Shocked Crazy Ледам пак ате говорили за колички аз си харесах ето тази : http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=509 има и сьщото столче за кола: http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=511 !Незнам на вас но на мен много ми харесва!

Добър ден и от мен, пак имам доста за четене, ще гледам да смогна на бързо. Joy
zlatnata подкрепям те за избора на количка и столче, това е един от моделите на който съм се спряла и аз  Peace и нямам търпение да ги видя у нас  Crazy
Аз имам и едно запитване, може да изкукуригвам от бременността, ама..през колко време ходите горе - доло на прегледи, newsm78 чета всеки ден че все някоя мама е посетила доки, ама може и да е просто съвпадение все пак не вс сме в една и съща седмица или нещо такова, защото аз бях миналият месец на ФМ и съм на прегледе чак на 19.02  #Crazy макар че днес май трябва да я преслушам по тел., че снощи нещо ме приболя коремчето / с извинение все едно ми се ходи до WC/ ,  #Crazy дали на някоя мама е имала такава болка.
лек и усмихнат ден на всички   bouquet

# 158
Алексова аз не се притеснявам толкова за това дали сега ще плаче, а как ще е довечера положението, защото септември като ходи 4 дена вечер беше АД  ooooh! Лепваше се за мен като гербова марка и ревеше при всяко мое мръдване  ooooh! Sad Иначе относно гаранциите  newsm10 Аз съм на същото мнение, да не говорим че всичко е въпрос на късмет! Ако ще 5 години да има гаранция ако ще се чупи, пак ще се счупи  Naughty А да не говорим че тези гаранции са такъва измама по принцип че нямам думи направо!! Веднага ще измислят че ти си си виновна че се е счуила и айдеее пак ще си платиш, щеш нещеш  Thinking Crossing Arms
Иначе да кажа че аз действам и по въпроса с отделянето на малката в друга стая   Whistling Понеже ние сме от повечето "типични българи", които обичат да се бутат в една стая щото всичко им е там, а и отопляваме само тази стая  Rolling Eyes Тааа убедих мъжо, направихме проучване и поръчахме лъчист панел за спланята  Mr. Green (тази стая е обзаведена с огромна спалня но я ползвам за склад) Стискайте палци утре като дойде да не сме си дали парите напразно  Praynig По принцип всички са страшно доволни от подобен начин на отопление, но да видим  Praynig
http://www.el-otoplenie.com/luchisto-otoplenie/quarto-sas/quarto-sas
ей това чудо е  Thinking  Всички казват че било по евтино от към електроенергия дори и от климатика ама да видим.. то да топли пък ще му мислим за сметките  Whistling

# 159
Добро утро и от мен!

# 160
От 8.00 съм в офиса и до сега преглеждах написаното. Аз бях на ФМ в събота на 6-ти февр. в МЦ Фемина при д-р Цолова-мила млада жена. С Бебчо всичко е ОК даже сега разбрахме че ще имаме син-видя се добре. Имаме си и снимчици. Аз бях в 22+6 г.с а бебето в 23+3 , тежи 578гр.Размерите му са:BPD 59.46; OFD 78,79; HC 220,92; APD 56,33; TAD 51,49; MAD 53,22; FL 41,22. Препоръча ми магнезии- магнерич 4х1 взимам(аз пия 3х1)  понеже имам 2 операции едната е миома а другата първото секцио. Каза да си взема и някакви витавини и аз понеже забравих точно какви бяха си купих О-мами. Преди изпих 1 опаковка Центрум. Препоръча ми и фетална ехокардиограхфия и ФМ 28-32г.с-ще реша дали да ги правя.
По въпроса за болничните , осигуровките и майчинството аз направих следното още при 1-та бременност 5 месеца преди да родя се доосигурявах и в друга фирма и трябва да ви кажа, ми дойде добре взимах високо майчинство. Наложи се да прекъсна майчинството си след първата година и да започна работа - хич не ми е по сърце, но слава богу че не е тежка и натоварена.Като разбрах, че съм бременна а това съвпадна с връщането ми на работа започнах пак да се доосигурявам, болнични не взимам (5 дни само във втория- третия месец че имах цапане леко и всичко мина с утрогестан), защото не се считали за осигурителен стаж. Създадох си проблем с този болничен, защото не го представих навреме и във втората фирма и от НОИ ми писаха че няма да ми го платят , но пустах жалба с обяснения и сега чакам да преразгледат решението и да ми го изплатят-дано.
За яслите съм много ЗА, Деси съм я записъла в 3 ОДЗ-та в Дружба 2 и едно в Дървеница, но никъде не ни искат даже напоследък ни изместиха на по-задна позиция. Някои ако може да помогне в тази посока ще съм много задължена. Сега сме взели баба й от село , свекърва ми (нямаме брак още, но нали така се казва)у нас да я гледа. Всичко е супер, но аз много се дразня. Може би е и от бременността незнам, но все кусури намирам гледам да се контолирам но незнам доколко се справям. Най си ни е добре сами ама неможе, а да пратя детето на село пък изобщо и не си го и помислям. Та такива ми ти работи.

# 161
Момичета, привет!

Чух се с mar4ela5 - тя е добре! Днес и вливат последната система и ако всичко е наред и обещават да я изпишат още утре. Утре и двете с нея сме на ФМ при доц. Балев и после ще се отчитаме! Peace

# 162
  • по света и у нас
Добър ден! Hug

Ето и нашите мерки от вчерашната консултация/20г.с. и 2 дни/:

Тежим 370 грама
BPD 47.4мм
AC 15.7см
HC 17.3см
FL 33.3мм

Предписа ми и изследванията/кръв,урина/ и вагинален тампон,че не го бях правила първия път.

Ула,оправи ли се?Отпуши ли се носа ти?Моя да,изглежда е била настинка някаква.

Мартеа,и аз го имам тоя дискомфорт,дето го описваш.На мен ми е първа бременност и си мислех,че е нещо нормално.От теб чувам,че не било така. Rolling Eyes

Марчела,стискам палци всичко да е наред и да не ти се налага да влизаш повече в болница до раждането юни месец! Praynig Hug

Лек ден на всички! Hug

# 163
Есма, понеже се оказа, че за днес няма да стане чрез акушерката от ЖК записването ми там, обадих се там и си записах час по нормалния ред за утре, благодаря ти за координатите! - а би ли ми казала кой точно е кабинетът, дали е същият, който ми обяви акушерката от ЖК?  

Таня, а как го откриха? Не е нещо притеснително, нали?

# 164
Добро утро,мами,как е при вас,в Русе има 60 см сняг и с татито сме блокирани вкъщи-не че ни е зле де-по цял ден се гушкаме и си гледаме филмчета!Видях,че пак сте обсъждали колички,аз съм си харесала 2 модела на Чиполино-Перфекта или Ултра.Ако някоя от вас има мнение за някоя от тях нека пише,защото ми е много трудно да реша.

Общи условия

Активация на акаунт