ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 310
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
И аз да се оплача от зъби. През първата бременност нямах проблеми ходих просто да подменя стари пломби. Като махнахме едната се оказа че са се оголили нерви и трябваше да умъртвим зъба , пломбирахме го и всичко си беше ОК. Същият зъб след почти 1 година ми създава проблем. Някъде високо в корена почти под скулата ми се получи твърдо образувание което като го натискам ме боли. Случи се точно преди коледа, бях си в Панагюрище там го отворих ,лекувахме и уж всичко се оправи , но поради бременността не посмяхме да го снимаме , даже и антибиотк не ми предписаха. Затворихме го и по живо по здраво си се прибрахме в София. След 3 дни същият зор даже леко ми се подду бузата а и си болеше направо цялата глава ме болеше. И се почна пак отваряне чистене на канали промивки лекарства, единия корен е толкова дълъг че цялата игла влиза а аз не усещам убождане. Зъболекарката ми се видя в чудо. Последно ми сложи дренаж-няма да обеснявам колко беше приятно. Няколко дни всичко бе наред, затворихме го с временна пломба и така 10 дни . Днес пак съм на зъболекар започна да си ме наболва там високо под скулата. Не ми се иска да го вадя, че нов няма да ми порастне, а ме е страх да го снимам и малко работата е на сляпо.
Смилянова , браво на дъщеричката ти !!! Геройче е тя!  bouquet

# 286
Натали, благодаря ти. Много се надявам вече да минава, че от една-две седмица вече хич не се издържа.

# 287
Добро утро, момичета   bouquet

veronic какъв е  този мед с коприва,  дай малко инфо. Аз тази сутрин си пуснах пак изследвания за кръв и урина, един месец бях на желязо, дано се е оправил хемоглобина, че беше 103 предния път.

# 288
Добро утро, момичета-кокичета!

Pepsilight не са лесни подготвителните работи покрай такива хубави събития, но пък са толкова сладко-тръпчиви, че определено усилията си заслужават. За това как изглеждаш - мисля, че просто не си свикнала да се виждаш по този начин, а и сигурно ще бъдеш най-сладката и прекрасно изглеждаща "наденичка" на света!  newsm51

len4eto78 дано при тези вече взети мерки нещата да се оправят бързичко!

За зъбите - при миналата бременност до последно нямаше нищо и изведнъж няколко месеца след като родих настана такъв срив, че си бях редовен посетител при зъболекарката. Лошото е, че от пусти страх отидох доста късничко и два зъба въобще не можахме да ги спасим, за съжаление. Този път, може би бях в края на третия месец, ми се отчупи един зъб, тя извади парчето, но за съжаление в момента не можем да направим нищо повече за него. Откри обаче няколко петънца на предните ми зъбки и март месец отивам да види как се развиват нещата, но като си знам калпавите зъби, ще са си станали кариесчета сигурно и ще ги правим. Но сега въобще не ме е страх, в смисъл, че знам колко по-лошо става, ако ги оставя.
Днес ще се отчитам по изключение, защото вчера се появи изведнъж една болка ниско долу в корема, не е постоянна, но изведнъж ме срязва. Пих Но-Шпа и легнах, мислех че като стана сутринта няма да има нищо, но уви - ей сега докато пишех бебока се размърда и разрита и пак ме заболя за няколко секунди, та ще ходя да видя какво става.
А, за хемоглобина исках да пиша - по принцип знам, че е най-хубаво да се яде каша от коприва, но е хубаво да се направи не от тази смляната, която масово продават по аптеките, а от цяла, дори и да е сушена. За съжаление обаче не мога да дам рецепта точно как се прави кашата.
Упешен ден на всички!

# 289
  • Варна
Не го вади зъба, зъб се вади вече ама в най-най-най краен случай.
Минах и аз през зъболекаря, но само с едно малко кариесче. Моята зъболекарка ми каза, че при бременност е добре м/у 4 и 6-ти месец да се оправят зъбите, разбира се, ако след това се налага пак се правят. А зъбен камък не се чисти по време на бременност и кърмене.

antoniabg, сладки са да, но да беше топличко, а в този студ е бъррррр. И когато има един мъж да ти потропва с крак комбинацията е малко изнервяща.  Mr. Green Друго си е да излезеш с приятелки по магазините.  Mr. Green

# 290
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
На първо място - благодаря, че сте ме вписали на първа страничка   bouquet  love001
И искам да ви питам - някоя от вас боли ли я кръста - боли ме почти постоянно, особено на работата като ставам от бюрото ме срязва силно, направо ми се подвиват краката, а вечер не е за разправяне.Имам си от време на време и лека придърпваща болка в корема, но тя се преживява. Питах докторката за кръста, тя ми каза, че е от килограмите, а аз не съм качила кой знае колко много - досега 8 килограма.
И друго - как се справяте с тези киселини, аз взех да ги получавам от десетина дена, не е ли рано? С каката ми се появиха чак в средата на 8 месец. И сега никъде не мърдам без газирана вода. Вие имате ли си някакви скрити оръжия срещу киселините?

# 291
Здравейте, момичета !!!
Най-накрая и аз се престраших да се "разпиша". Ние с момето (за сега - да не се изненадаме в последния момент) се очаква да се видим на 02.06.2010. Моля да ме впишете в безценния списък.

# 292
polinan добре дошла сред нас!  bouquet
Колко хубаво че боят нирасте с почти всеки ден! Crazy

# 293
Здравейте и от мен!
Относно болките в кръста и аз съм същата и то не от сега,  Sadа почти от самото начало на бремеността ми,така че и аз смятам че не е от килограмите.

# 294
vany6a, polinan, добре дошли!

vany6a, пробвай с Талцид. На мен ми помага. И сода пия, знам, че ще ме разкостите за което. Пия от години, понеже киселините по принцип много си ме обичат, пък ще видам колко ще ми изтънеят червата. В дадени случаи само това помага.
Кръста и мен ме боли.

За желязо - писах, ама пак да пиша - леща, просо, елда, червено цвекло - освен всичко изброено до момента.

# 295
Привет и от мен! Simple Smile

За хемоголобина да споделя само малкото, което научих покрай захранването на дъщеря ми.

Калцият се усвоява в приоритет пред желязото, т.е. желязосъдържащи храни не трябва да се консумират едновременно с храни с високо съдържание на калций. Пример елдата се смята за добър източник на желязо с неживотински произход, да не се консумира със сирене. Също спаначена супа да не се консумира с кисело мляко или сирене.

За да се усвои добре желязото е необходимо наличие на витамин С. Пример - препоръчително е елдата да се консумира с плодове или да се изпива например малко изцеден лимон петнайсет-двайсет минути преди консумацията на желязосъдържащата храна.

# 296
Добро утро и от мен!
На новата мама добре дошла  bouquet  bouquet

# 297
Здравейте, момичета!
На първо място - благодаря, че сте ме вписали на първа страничка   bouquet  love001
И искам да ви питам - някоя от вас боли ли я кръста - боли ме почти постоянно, особено на работата като ставам от бюрото ме срязва силно, направо ми се подвиват краката, а вечер не е за разправяне.Имам си от време на време и лека придърпваща болка в корема, но тя се преживява. Питах докторката за кръста, тя ми каза, че е от килограмите, а аз не съм качила кой знае колко много - досега 8 килограма.

Аз имам болки почти постоянно! До скоро бяха леки, но от няколко дни и корема ми порасна повечко и почна да ме опъва и наболява още повече. Снощи пих но-шпа преди лягане, адски ме болеше кръста и не знам дали е нормално това. Лекарите казват, че така трябвало да бъде и щяло да става по-зле, пък като знам колко бременни нямат никакви оплаквания ooooh! Аз се притеснявам да не са контракции, че няма как да знаем... И едва ли е от килограмите, след като аз съм качила само 4 кг. до сега! Снощи почти не можах да спя - мятам се като риба на сухо от едната на другата страна заради болките в кръста, хем спя с възглавничка между краката за омекотяване. Thinking

# 298
Ох, аз като легна и после като се надигна и ме срязва под кръсть, от двете стрьне нь дупето някъде.
Като лежах в шейново едната сестра така ми би едната инжекция, че май нещо засегна, защото крака ми  подскочи силно и оттогава ме наболява от тази страна, а сега и от двете.
Иначе не усещам болка, гърба по-скоро ме боли, като мия чинии и стоя леко наведена заради коремчето...

# 299
  • Пловдив
Момичета, за болките в кръста - докторката каза от килограмте и от натоварване на ставите, нещо такова. Аз много, много тогава не обърнах внимание на тоа,защото обсъждахме и резултата от амниоцентезата, който за мен тогава беше на първо място.
Явно кръста ще ми е слабото място тази бременост, лошото е, че сте става по-зле, но нали е важен резултатът все пак юни месец - нашите сладки бебенца.

Общи условия

Активация на акаунт