ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 333
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Ето ме и мен в новата тема.

Ние сега почнахме ремонт и в събота къртиха с една машина - голям шум беше. А бебо явно не хареса звука, щото такива ритници почна да вкарва че чак трябваше да изляза на разходка да го махна малко от шума.

А да ви кажа че явно има родители, които си купуват мегафон и говорят с него на бебето през корема  Laughing Четох статия за това...малко драстично ми се вижда...

# 46
Марчела Praynig

съвети от нераждали жени не желая Peace

# 47
  • Бургас
Марчела, бързо да се оправяш! Praynig

В 19 г.с. и 2 дни бебето беше 250 грама и 16.5 см. от главата до опашката.Доктора каза, че точно си отговаря на седмиците.

Киди, за болестите няма как да знаеш.Всичко си зависи от детето.Като я пуснеш ще разбереш.Велизар в началото много ми боледуваше, постоянно ангини, в повечето случаи гнойни, отит..И аз не знам.Изчакай малко да се постопли и я пробвай.

# 48
Момичета,качих моя снимка с шкембенцето в албума!Най-накрая успях да го направя!Обаче не можах да надпиша снимката,така че да знаете-със сивата шапка съм и със сива блуза!Аууу,че се кефя-и аз се курдисах! hahaha

# 49
marmotka, написах ти името под снимката Simple Smile само аз май не съм си качила коремаааа... ама понеже все аз снимам... май вече е време да имам снимка на бебчо ПРЕДИ Simple Smile че после СЛЕД ще имаааа.... МНОГО!

# 50
Здравейте и от мен.
Мога ли и аз да помоля за един син щъркел =)
Термина ми е на 25.06 newsm53

# 51
  • Пловдив
Мами може ли някой да ме светне на колко дни имаме право на болничен през годината.Четох,че се полагат 135 дена от които 45 са преди термина.Значи остават 90 дни.Аз съм в болнични от 6 януари и по моите сметки дните нямя да ми стигнат.Какво се случва в този вариант.Не мога да се върна на работа.Нещо ми е притеснено

# 52
  • Пловдив
И другото,което искам да ви питам е - понеже аз работя в хим.лаборатория и е доста отровно какво е длъжен да направи работодателя след като няма къде да ме преместят.Мен ме принуждават да си взимам болнични,които на всичкото отгоре си плащам.Някой знае ли как е по закон?

# 53
Здравейте и от мен!Аз чак сега се записвам ние от сутринта ходихме да чакалим при докторката,че и моя хубустник не е много в ред миналата седмица ходи на градина 3 денаю.Има червено гьрло слава богу антибиотик няма да пием само сироп и тантуим верде и на това сьм благодарна само и само антибиотици да няма.Киди зима лято болестите си ги има винаги аз Ники го дадох месец юни на 2 год и 5 месеца и цяло лято го смляха стомашно чревните инфекции с висока температура от 39 нагоре с разстройство иди махай памперси то като излезехме в морската и се надрискал.Сьщо и гьрло и какво ли не ама пак си зависи от детето последното лято не боледуваше много ама вече е и по-голям.
На празнуващите честито!
А Марчела5 дано не я задьржат много така ме е страх да не ми се наложи да влизам по болници и последните дни едни бебета сьнувам сега откак прочетох за новороденото на майските мамчета ама то горкото даже и седмаче не е поне по мои сметки да е живо и здраво.
Киди мерси за темичката:)
Тая зима окончателно ме депресира вече и снощи сьнувах едни гадни сьнища.Лек ден на всички!

# 54
Привет и от мен!
Честито на празнуващите днес,  с най- хубави пожелания се включвам и аз.
Стискам палци Марчела да се оправи бързо и да не и се случва до ражането!

Аз днес ходих на консултация, сутринта  едва успях да се измъкна от квартала, затвориха ни основния пътен възел заради метрото и е един кошмар, трамваи няма, с  такси не знаех до къде ще стигна и не пробвах. Взимаха ми кръв за пърна кръвна картина , една микробиология пуснахме и така, в четвартак отивам за поредния болничен.
 Смилянова, относно яслата и моя опит. Пуснах моята на година и 6 м, като цяло е здраво дете, сополи и кашлица са ни боледуванията. Малката много дръпна откакто тръгна, отвори се, стана много комуникативна, отделно научи и доста неща като меснички и стихчета, не съжалявам никак. Но ще трябва да минете през пероида на боледуването и както някой бе пирал по схемата 2 седмици там, 2 вкъщи. Помисли си дали ще можеш да преживееш това, че си е мъка на бекции и болно дете, но все някога ще трябва да го направиш. Теди тръгна в края на февруари.
Отделно, поне в нашата градина сборните групи са от юни, юли и разбрах, че за мами в майчинство е доста трудно да си запишеш детето в дежурна градина, което е малко кофти.
Аз те съветвам да си я пуснеш спокойно, за нея ще е много добре, предполагам ще и хареса и бързо ще се адаптира, но си прецени това с боледуването.

На път към вкъщи ми се обади една мама, че нейната дъщеря е с варицелаа, та сега сме в очакване. Аз съм карала една от шарките, но майка ми не е сигурна коя, малко ще ми е притеснено тези дни.

От няколко дни проучвам посредниците за да поръчам на бебка дрешките от некст, за да не тормозя пак моите хора в Англия, даже и количка съм си намерила от е-бея, но с нея е доста сложно, та ще видим, ама тук е 940 лв, там 200 паунда.Как е възможно само, и дрехите им са по-евтини, всичкооо. Много беснея!

За дрешките съм се спряла на Уин компанията за посредник , нямат процент оскъпяване , а само доставка 5 лв на кг. Останалите начисляват и процент комисионна от цената на поръчката. Но Уин имат мин лимит 100 паунда, така,че става за обща поръчка, моите така и така са над 100...

засега това от мен, лек и хубав ден!

# 55
По време на бременост имаме право на 180 дни, тези 135 са си отделно.

# 56
  • малкия йеросалим
Krems не мога да ти дам много точен отговор за броя на дните на болничните,но мисля че трябва да ти стигнат.Аз съм в болнични от 11.12. и всеки месец ходя на комисия за удължаване на болничният.И не мисля,че ти трябва да си плащаш за болничните.Ако някоя друга мама може да се включи с компетентен отговор ще е добре.Но според мен си търси правата.

# 57
Здравейте  Hug
чак сега успях се  включа .
Марчела стискам палци всичко да е ок
Киди страхотна тема  - благодаря .Дано се оправяте бързо
Честито на празнуващите и от мен .
Аз днес съм също имам повод   - 30 г.  smile3521

newsm38 скромна почерпва и от мен

# 58
аз съм в болнични от ноември и нямам никакви проблеми.Имаме право на 180 дни до началото на майчинството.Пари досега не са ми вземали за издаването на болничния.Мисля че нямат право да искат пари.Иначе и аз така си минавам комисия всеки месец.

# 59
  • С-я
Пожелавам на Марчела бързо възстановяване.

Относно мерките на детето- освен грамажа- друго не си спомням в момента. По информация от 04.02- 23. г.с. и 3 дена- 644 гр  Heart Eyes
Расте доста бясно, за 10 дена- близо 150 грама е наддало, пу пу. За другите размери- евентуално вкъщи ще проверя.

Общи условия

Активация на акаунт