ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, аз съм от мамите с неуточнения термин. Моля да ме запишете за 01.06.10, втора бременност - момиченце, от гр. София. Желая ви приятен ден и ще се включвам вече по-честичко Simple Smile

# 451
Момичета, имам един въпрос.
Ще пътувам със самолет съвсем скоро и не съм много наясно нужен ли ми е някакъв документ от АГ или не.
В смисъл, ще ме спрат ли след паспортната проверка, точно преди качването на самолета с думите " Вие с корема, на къде сте се запътили " (например). =)
Или след като съм в 5ти месец, не е нужно каквото и да било от лакаря ми?

Едно време не разрешаваха да се пътува с корем след седми месец без придружител медицинско лице, разбирай преди 15 години. Сега незнеам как е.
Някой по вещ да каже.

# 452
Здравейте! Днес трябваше да съм на зъболекар и затова не си бях правила планове да ходя на лекцията в МОЛ-а, но за съжаление докторката я няма в града и часът ми се отложи- хвана ме яд, че пропуснах и лекцията. А днес времето си е чудесно за шофиране! Най-накрая се стопи тоя сняг... (млада шофьорка съм- да не се зачуди някой защо Grinning)
...аз днес ходих да ми взимат кръв... дето някой беше писал - ако не бях скръцнала със зъби, че няма да изчакам с всички болни опашката от 20 човека, никой нямаше и да се сети да ми направи място да не чакам, че съм бременна.
Абсолютно си права за хората- какво им става? Вчера чаках 30 мин. в банката, то ми стана лошо и какво ли не, ама никой не се сети да ме пусне по-напред Crossing Arms А вече си изглеждам и бременна, не просто закръглена Blush
Марчела   bouquet

# 453
По тоя повод да кажа на тези, които взимат непрекъснати болнични, а и не само те, за болничните за бременност и майчинство същоа се отнася:
Следете си датите, месеците, бройте си дните, съботите и неделите също се включват и се броят, ако трябва да излезете болничен в неделя, то той не бива да ви бъде издаден с дата понеделник, щото разбираш ли бил почивен ден, няма такова нещо, ако предишния ви болничен изтича в събота и трябва да взимате пак болничен, то следващият трябва да започва от неделя  Peace
Ако 45дни за болничния за бременност и майчинство ви се падат да започнат от събота, то значи трябва да започнат от събота, а не от следващия понеделник.
и винаги си смятайте дните преди да отидете да ви издадат болничен, за да сте сигурни когато ви го пишат, че е сметнат и написан вярно болничния, че иначе стават едни връщания, преразглеждания, поправки и тогава вече се бавят с месеци, защото боничния не е бил изряден.
Просто внимавайте!

По този повод искам да питам нещо. Значи моето 2годишно майчинство с дъщерями изтича на 26 февруари /петък/, след това нямам намерение за 2месеца да се връщам на работа, а напарво да си пусна болничен. Та въпроса ми е от коя дата трябва да ми е болничния от 27февруари /събота/ или от 1март /понеделник/. Понеже тази лудата АГ ще ми го издава и не искам да обърка нещо. Тя ми каза да отида на 2март, но незнам от коя дата трябва да ми го пусне. Някой ако знае да пише моля.

# 454
Киди защо болничен ще пускаш? Пусни си отпуска, нали ти се полагат 2 пълни годишни платени отпуски, за 2-те години майчинство  Peace Т.е. полагат ти се точно 2 месеца платена отпуска

# 455
Киди, по моите скромни познания това, което питаш се нарича казус, и затова по-добре да ти отговорят в темата "Майчинството счетоводно", по пътя на логиката трябва да е от 27-ми, но задай си въпроса в счетоводната тема, за да не те объркаме.Там момичетата са много отзивчиви и хубаво обясняват, а и знаят кодексите и законите и наредбите  Simple Smile  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471070.0

А, и Смилянова е права, пусни си отпуската  Peace

# 456
Киди защо болничен ще пускаш? Пусни си отпуска, нали ти се полагат 2 пълни годишни платени отпуски, за 2-те години майчинство  Peace Т.е. полагат ти се точно 2 месеца платена отпуска

По принцип имам да взем 44дена платена отпуска от минали години, но съм решила да си пусна болничен. А отпуската по-нататъка с две деца сигурно ще ми трябва повече.

А за болничния ще се обадя на счетоводителката да я питам от кога да е точно.

# 457
По този повод искам да питам нещо. Значи моето 2годишно майчинство с дъщерями изтича на 26 февруари /петък/, след това нямам намерение за 2месеца да се връщам на работа, а напарво да си пусна болничен. Та въпроса ми е от коя дата трябва да ми е болничния от 27февруари /събота/ или от 1март /понеделник/. Понеже тази лудата АГ ще ми го издава и не искам да обърка нещо. Тя ми каза да отида на 2март, но незнам от коя дата трябва да ми го пусне. Някой ако знае да пише моля.
Киди, предварително се извинявам ако се включвам неподготвена.
За да няма прекъсване, болничният трябва да е от 27.02, независимо, че е Събота- така смятам аз, тъй като болничните се издават за календарни дни. Пък и ако Събота беше работен ден във вашата фирма, тогава логично е да се издаде от тази дата нали?
Обаче не съм много сигурна дали не трябва да имаш отработен поне 1 ден между майчинството и болничния??? Сега нямам възможност да се поровя, че трябва да излизам, просто имам смътен спомен за нещо такова. Вашата счети ще ти каже най-добре. Дано да не те объркам!

# 458

[/quote]

Едно време не разрешаваха да се пътува с корем след седми месец без придружител медицинско лице, разбирай преди 15 години. Сега незнеам как е.
Някой по вещ да каже.
[/quote]

Тъй като съм в 5 ти, не би трябвало да има някакъв проблем по тази логика. Дори закона да е от 15 години Simple Smile Прочетах в страницата на авиокомпанията си, за забраната за летене след 34 седмица, но нищо не се споменаваше за изисквания относно по - ранен етап на бременността.

# 459
Киди, svetlat добре те е посъветвала да питаш в темичката, питай и счетоводителката. Другото, което знам е, че болничен със стара дата не се издава, още повече че при тебе ще е и различен месец, така че след като уточних със счетоводителката е най-добре да отидеш още на 26.02. при твоята лекарка и ако трябва да ти го пусне от същия ден, ако не е проблем за майчинството ти нещо.
Стаси_К най-добре е да се обадиш в самата компания и да попиташ, за да не те изненадат лошо в деня на полета, те най-добре ще ти кажат дали имат някакви изисквания за седмицата в която си бременна.

# 460

Ulla, и аз така. И аз на тях разчитам. Имам няколко кредита до определено число, ако ги бавят по месец, това означава, че трябва да спестя една заплата, за всеки случай, което ми се вижда невъзможно, предвид разходите, които предстоят.

Confused Точно! И ние сме с кредит, който се плаща до 10 число на месеца. А как да спестя нещо, като те де факто ще ме оставят минимум един месец без доход, а и тепърва предстоят сериозни разходи, че не съм почнала с пазарите. Уффффф, не знам как ще се оправим, дано изкараме късмет при нас да не се забавят толкова.
JJ, MimiBo  и аз благодаря за разясненията    bouquet

Хайде и аз се присъединявам към вас с падеж 10-ти за кредита! Mr. Green Днес бях на ЖК и доки много настоява да съм излизала вече в болничен, само съм се била мъчила и т.н. Пък този пусти болничен нали ще го получа чак след месец, месец и нещо ooooh! А до тогава - на фотосинтеза ли да го караме? Shocked

# 461
xlora аз сьм с превита жльчка по рождение миналата бременност се обаяди кьм седмия месец а тази началото на петия изразява се в болки под льжичката след нахранване и така отиват болките и надолу.Аз си мислех всьшност,че това са киселини докторката ми изписа цинарикс 3по 1 табл след храна то е на билкова основа и сьм добре сега.
Момичета от Варна откьде мога да си купя шишета на Томи Типи вече в няколко магазина няма такива само авент,чико и д-р Браун.
За hauck сьм чувала ,че са здрави но тези по-старите и по-тежките колички а тези новите модели един бог ги знае що за качество са.

# 462
  • София
Стаси аз пътувах до Англия преди 2 седмици, не ми искаха никакви документи, никой не обърна внимание че съм бременна. Така че ЛЕК ПЪТ и ПРИЯТНО ПЪТЕШЕСТВИЕ!!!   Hug

# 463
  • Бургас
Здравейте за днес! Grinning

До обяд нямахме интернет в офиса, после докато ви прочета.. Whistling

Марчела, радвам се, че вече си по-добре и си в къщи вече. Hug И сега да се пазиш.
JJ, браво за добрите резултати! Още малко остана да разбереш всичко.Сигурно ти се изчерпа търпението.
Киди, думи нямам за твоята лекарка. ooooh! Аз забременях 48 кг. и моята пък само ми се караше, че съм много слаба.
*Elisa*, аз по тая причина, че парите за февруари ще ги получа края на март или чак април, се натискам още в офиса.По принцип от вторник съм в болнични, но ми се ще ако шефката позволи да си изкарам месеца, че да си взема заплатата.Ние нямаме заеми, но пък както казах, заплатата ми падна на половина от декември, а взимах повече от мъжа ми и сега ни се отрази малко или много. Rolling Eyes
Тендерче, много хубава булка си.   bouquet И колко щастлива изглеждаш на снимките. Grinning

# 464
Смилянова моля те да ми пратиш на лични сайта от който купи тази количка,точната и цена и начина на разплащане и сьщо колко коша сьдьржа и колко кг е.Извини ме ти много пьти си писала по вьпроса но не ми се рови назаде да търся в старите теми.Вече сьвсем се забьтачих с тези колички.

Общи условия

Активация на акаунт