ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 483
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Ама тя моята АГ прилича на тази от рекламата http://vbox7.com/play:85c7b4cb само дето моята АГ е по-възрастна. Аз затова въобще не я слушам.  Grinning Grinning

ако щеш вярвай, точно Латинка си представих Joy Много добър образ, ей Mr. Green

Ulla, и аз така. И аз на тях разчитам. Имам няколко кредита до определено число, ако ги бавят по месец, това означава, че трябва да спестя една заплата, за всеки случай, което ми се вижда невъзможно, предвид разходите, които предстоят.
Киди, живот и здраве, а дано има и такива случаи.

В дъното на коридора от лявата страна е стая 106. Влизате вътре, срещате се с двама отегчени от живота служители на средна възраст, които с досада разцъкват пасеанс

хахаха, и това си го предствих много добре. Колко познато.

# 436
MimiBo, jj много благодаря! Само малко да се постопли и да попреминат тез тъпи контракции и отивам веднага!

# 437
Мен ме вълнува един такъв въпрос: Сега за пресмятане на майчинтсвото искат осигуровки 1 година назад. Аз ще имам 6 месеца - работа + 6 месеца майчинство (ползвала съм 1 година само, което се плаща 90% от заплатата ) на каква база ще ми сметнат новото майчинство? Дали тези 6 мес. майчинство ще са на майчинство 240 лв или на базата на която са ми смятали за 1-та година майчинство за първото дете? Сега работя и взимам 50% от 240лв защото не съм прехвърляла майчинството на друг.  newsm78 Дано сте ме разбрали какъв е въпроса Embarassed

# 438
Мисля, че ти се взима базата, върху която ти е изисляван болничния за раждане на дете

# 439
Мен ме вълнува един такъв въпрос: Сега за пресмятане на майчинтсвото искат осигуровки 1 година назад. Аз ще имам 6 месеца - работа + 6 месеца майчинство (ползвала съм 1 година само, което се плаща 90% от заплатата ) на каква база ще ми сметнат новото майчинство? Дали тези 6 мес. майчинство ще са на майчинство 240 лв или на базата на която са ми смятали за 1-та година майчинство за първото дете? Сега работя и взимам 50% от 240лв защото не съм прехвърляла майчинството на друг.  newsm78 Дано сте ме разбрали какъв е въпроса Embarassed

Най-добре ще ти кажат тук.

# 440
  • в белята
Добро утро /Добър ден за тези ,които стават по-късно. Wink
Аз съм качила 3 кг от началото на бременноста,но съм си толкова дебла от преди ,че майка ми е убедена ,че съм качила много повече.Имам корем кто за 9ти месец.  Sad
Все още повръщам,снощи ядох Макдоналдс и след половин час бях в тоалетната да връщам поръчката. Sick Sick Sick
Марчела сега си почивай по-вече и дано вече няма такива преживявания. Hug
JJ супер за резултатите,дано сега си по -спокойна. Praynig

# 441
Мерси момичета , попрочетох. Не съм сигурна обаче дали като се върнах на работа не съм се прецакала малко, но за това пък си вдигнах малко осигуровките та да видим накрая каво ще излезе. Само ще ме е яд, че не съм си стояла да си гледам Деси.

# 442
Разпитах и един колега вещ в материята и получих добри новини. Даже може да се замисля от март да изляза в болнични и да си се радвам на каката. Naughty

# 443
jj и мен това BREVI страшно ми хареса. Изглежда ми добра количка и е лекичка, освен всичко друго... Пита ли в специализираните теми знаят ли ги що за животно са тия колички, и аз се интересувам.
И да питам NansyB - ако знаеш - или някой друг, който живее в Германия или пък е светнат по въпроса - добри ли са тия колички Bebidoо? Гледам по немските сайтове са доста популярни, евтини са, но пък много тежат, да му се не види.

Maretu, Bebidoо в Германия ги водят сравнително ниско качество колички. Ценовата им карегория е горе долу като Hauck и ABC Design, предполагам качеството също. Но аз разглеждах няколко модела по магазините и не ми се видяха лоши. Само дето наистина са доста тежки, може би най-тежките които съм пробвала. Иначе се бутаха добре, бяха маневрени, стабилни. Материята им е изкуствена, което не ми хареса особено особено за лятото, но то се слага вътре чаршаф най-малкото. Освен това поне на моделите които аз тествах седалката се спускаше доста трудно, има някакво лостче, което трябва да стиснеш и на мен ми беше доста трудно да се оправя. Ако те интересува някой конкретен модел мога да погледна и да си поиграя с него и да ти пиша.

# 444
NancyB HAUCK колички ниско качество ли са?Нали казват,че уж здрави били?Казвай докато не сьм купила:)))))Понеже аз имам приятелка,която живее в Германия и тя ми каза,че в Германия дори и семейството да има пари няма да купи нова количка а втора употреба незнам дали е така.
Смилянова ти с тази сметка 70-80 лв ме уби и аз сьм в момента с един климатик,бойлер,пералня и отвреме навреме една духа;лка и се надявам да се впиша в 150 лв никога не сьм падала под тази цифра когато сьм с детето сама даже нагоре отивам.
Киди твоята гинеколожка да си гледа работата и кажи:))))))))
Окоча браво за хубавите резултати дано се оправи всичко:)

# 445
Марчела добре дошла мила  Hug
Киди направо ме смая тази твоя гинеколожка  Shocked ooooh! Като те гледам по снимките колко си слаба, направо се отчайвам  Laughing Аз до сега съм качила 5,500кг като 1,500кг през последните 2 седмици  Rolling Eyes Нещо пак ми се отвори апетита та не знам  Rolling Eyes
За количките на Хук, аз чета само лоши неща, но пък моята лятна беше Хук и искам да кажа че е перфектна!!!!! Верно двойни смотани гуми ама е здрава, много, колко павета в Пловдив е видяла  Laughing Laughing
Нат ми по толкова си палащаме, не знам  Peace Ние с малката сме си по цял ден в къщи нищо не се изключва, нощна енергия не ползвам почти никога! А иначе да ти кажа че духалката ти гори ток колкото 2 климатика, така чи прави сметка колко я пускаш  Whistling
jj стискаме палци всичко да се оправи от само себе си и дано резултатите са перфектни  Hug
За НОИ да кажа че те нямат никаква вина ако ти се забави майчнството, те си имат точни срокове и ако документите подадени към тях са изрядни майчинството ти е гарантирано  Crazy От тук на там обаче какво счетоводство води фирмата в която работите вече е отделен въпрос  Peace

# 446

Ulla, и аз така. И аз на тях разчитам. Имам няколко кредита до определено число, ако ги бавят по месец, това означава, че трябва да спестя една заплата, за всеки случай, което ми се вижда невъзможно, предвид разходите, които предстоят.

Confused Точно! И ние сме с кредит, който се плаща до 10 число на месеца. А как да спестя нещо, като те де факто ще ме оставят минимум един месец без доход, а и тепърва предстоят сериозни разходи, че не съм почнала с пазарите. Уффффф, не знам как ще се оправим, дано изкараме късмет при нас да не се забавят толкова.
JJ, MimiBo  и аз благодаря за разясненията    bouquet

# 447
За болничните
НОИ изплащат болнични ако не греша до 15дни след като са приели самия болничен!
Длъжни са!
На мен никога не са ми бавили болничен, а съм излизала не малко пъти за последните години, понеже дъщеря ми все е болна.
Никога не са ми закъснявали.
Закъснението идва от работодателя или от счетоводителя на работодателя ви, не знам как е по-правилно да се каже, ако евентуално не спазват сроковете.

Общото правило е, че си получавате болничните 15-20дни по късно отколкото бихте си взели заплатата за съответния месец.

Струва ви се много голямо забавянето, защото примерно ако сте излезли в болничен началото на месец Март да речем, то по правило ако си получавате заплатата за месец Март в началото на Април, значи болничния ще ви бъде преведен 15-20дни по-късно същия месец.
Дано сте ме разбрали. Нали трябва да изтече месеца, който сте в болнични, да дойде момента когато работодателя ви попълва Декларацията и чак тогава идва момента когато се носи болничния, за да го приемат. Е като го приемат вече може да си броите дните, когато ще ви бъде изплатен.

Дано съм го написало разбираемо, че хич ме няма в счетоводството.

ПП: И Смилянова го е казала, че НОИ са изрядни, ако работодателите ви са точни и коректни нищо няма да ви се бави  Peace

По тоя повод да кажа на тези, които взимат непрекъснати болнични, а и не само те, за болничните за бременност и майчинство същоа се отнася:
Следете си датите, месеците, бройте си дните, съботите и неделите също се включват и се броят, ако трябва да излезете болничен в неделя, то той не бива да ви бъде издаден с дата понеделник, щото разбираш ли бил почивен ден, няма такова нещо, ако предишния ви болничен изтича в събота и трябва да взимате пак болничен, то следващият трябва да започва от неделя  Peace
Ако 45дни за болничния за бременност и майчинство ви се падат да започнат от събота, то значи трябва да започнат от събота, а не от следващия понеделник.
и винаги си смятайте дните преди да отидете да ви издадат болничен, за да сте сигурни когато ви го пишат, че е сметнат и написан вярно болничния, че иначе стават едни връщания, преразглеждания, поправки и тогава вече се бавят с месеци, защото боничния не е бил изряден.
Просто внимавайте!

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 14:00 от svetlat

# 448
Момичета, имам един въпрос.
Ще пътувам със самолет съвсем скоро и не съм много наясно нужен ли ми е някакъв документ от АГ или не.
В смисъл, ще ме спрат ли след паспортната проверка, точно преди качването на самолета с думите " Вие с корема, на къде сте се запътили " (например). =)
Или след като съм в 5ти месец, не е нужно каквото и да било от лакаря ми?

# 449
svetlat  аз от вчера това се опитвам да обясня - НОИ са изядни до последната минута! Счетоводството обаче на вашата фирма не се знае какво е!!! Така че....

Общи условия

Активация на акаунт