ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Софи,защо ще я продаваш?

В обявата има обяснение, ще си купува нова, за породени дечица. Количката е много яка.

# 226
Аз сега се заврьщам от зьболекар намери ми 2 нови кариеса и един в зародиш:((
Натали, а сега ще ги лекувате ли тези кариеси, понеже и аз май имам един зъб, който ме боли от два дена и си мисля че може да е кариес, но незнам дали докато съм бременна ще става за лечение.

Разбира се:)даже ми сложи на единия лекарство и утре сьм за пломба.Аз и миналата бременност по това време ме почнаха кариесите няма проблем да се лекуват зьби по време на бременност Peace
Мерси, и аз май тези дни ще посетя зъболякаря да видим какво ще каже. Ако трябва да си го правя тоя зъб да го правя, че после като се роди бебето няма да имам време.

# 227
Морска а вие какво правите с малкия в тоя студ?Ходите ли по барчета с детски зали?Мен напоследьк много ме стяга шапката тука затворени:(

# 228
И аз сигурно имам кариес - два за правене, но няма да ходя на зъболекар. Страх ме е.
Количката на Софи е много яка, наистина. Имам един въпрос - удобни ли са триколките? Защото аз съм им фен, пък една приятелка меразубеждаваше днес, че била чула само отрицателни отзиви за тях - например, повечето били малки и бързо отеснявали. newsm78

# 229
Аз много обстойно проучвах въпроса със стволовите клетки и се отказах по 3 причини -

1. Досега само около 0,002% съхранени стволови клетки са използвани за лечение - статистиката е за САЩ, където медицината в това отношение е една от най-напредналите.
2. Стоволови клетки в голяма част от раковите заболявания (които са наистина страшните) не могат да се използват, защото самите клетки се смятат за дефектни.
3. Не знам в БГ как стои въпросът, но специално за Германия в повечето банки за съхранение тези клетки са само за автотрансплантация - т.е. не могат да се използват за роднини на детето, а само за самото дете.

Аз лично реших да даря стволовите клетки на банка. Тогава не се плаща нищо и ако все пак потрябват може още да са в тази банка, т.е. ако не се е намерил друг, който се нуждае от тях. Но тази опция с дарението не знам в БГ дали я има.

newsm10  и аз поради тези причини също клоня май да се откажа от съхранение, убеди ме най-вече  втората причина.
А и също знам, че се ползват само от детето, не от близки.

# 230
Софи,защо ще я продаваш?

В обявата има обяснение, ще си купува нова, за породени дечица. Количката е много яка.
thumbsup
няма как - мислих за допълнителна седалка, която се прикрепя към количката, но се съветвах с мами на породени и най-добре е да взема двойна количка Confused

пломби съм си правила през бременноста, но мънички - мен много ме е страх от зъболекар и ходя да ми ги прави още в зародиш hahaha Blush

# 231
Здравейте момичета!
Smiljanova- в стаята на малкия имаме същия радиатор (аз го знам като инфрачервен?). Страшно доволна съм, дават го, че е идеален за малки деца, защото не изсушава въздуха. За икономичност не съм много съгласна, ама и нашия климатик пък е бая икономичен, така че и аз не знам.
Някоя от вас беше писала за количките на Муци- и аз ги гледах. А муци транспортера тука в БГ го има за 600-700 лв, иначе другите са бая скъпички. Има я и в лилаво (като за мен Laughing).
http://www.mutsy.nl/products/transporter/options

# 232
...Количката на Софи е много яка, наистина. Имам един въпрос - удобни ли са триколките? Защото аз съм им фен, пък една приятелка меразубеждаваше днес, че била чула само отрицателни отзиви за тях - например, повечето били малки и бързо отеснявали. newsm78
моята е уникално удобна за бутане (не за да си правя реклама Wink ) не знам как са другите триколки, но колкото колички на приятелки съм бутала за проба, никоя не е вървяла по-леко от моята Wink
недостатък е, че е голяма и не е удобна за носене по стълби, примерно... ние в нашия вход си имаме обща стаичка и не се налага да я разнасям...

# 233
С дъщеря си имах триколката на Кенгуро- модела е Круизер , много лесна за управление, но с тесен кош и плитък, затова я и продадох и сега нова за бебето...
Другото неудобство, като слизаш от тротоар трябва да се внимава, не са много стабилни в този момент, но аз не съм имала проблеми, просто държиш по- здраво да не се килне. И отделно като че ли са малко по дълги от другите модели, но за това може и да не съм права.

# 234
в моя кош може спокойно да седи и три годишно дете Peace
при слизане и качване на тротоари имам копче на дръжката, което застопорява предното колело и така количката не е нестабилна Wink

# 235
в моя кош може спокойно да седи и три годишно дете Peace
при слизане и качване на тротоари имам копче на дръжката, което застопорява предното колело и така количката не е нестабилна Wink

Есктрите на по- скъпите колички, това е добре замислено.

# 236
Да не ви остави човек  Laughing ще изпишете света.
За въпроса за стволовите клетки - скоро четох един договор на въпросните криосейв  Joy
Е  при тия няма да замразя каквото ще да става. (не, че съм проверявала дали при нас може)
Ако не се транспортира добре - гориш.
Ако не се съхрани добре пак гориш. И изобщо във всички случаи им поверяваш една камара пари, за които те не поемат отговорност за нищо.
Е добре де, аз ли да си ги превозя и да се уверя на колко гарадуса ще ги държат???
В едно от предаванията по Тв-то по темата, казаха, че обикновено и взетото количество клетки не е достатъчно за лечение. А в една статия пък казваха, че собствените клетки не били подходящи за лечение на генетични болести, защото носели същите гени...(трябва да я намеря и да дам линк)
Ако и са забранили и самото лечение... вече няма за какво да си хабим клавиатурите.

За количките неведнъж съм си казвала мнението. Аз имам 5 стъпала на кръст и откакто щях да изтърва Саши по тях (опитвах се да ги кача на заден ход с количката)
Мерилото ми стана едно - хващам и дигам. Посоката на движение не ме интересува. Аз искам твърдо със кош за новородено, а той винаги гледа към майката.
Когато Саши стана на 6 месеца вече и сядаше, за нищо на света не искаше да гледа повече мен (какво ли си е викал боб, боб, айде малко леща... Joy)
Искаше винаги да гледа хората. Включително когато беше и в кенгуруто. Щеше да се направи на жираф да си извива врата да гледа настрани.
а за това дали ще духа или не, ако има вятър ще си духа накъдето и да гледа...

За триколките - бутах един бъгстър и беше супер. Ама го бутах наравно по центъра. Нямам идея как е на стъпала. Иначе приятелката каза че стола за кола минавал и за кош за новородено  newsm78
Лошо няма от гледна точка на финанси, ама колко ли му е удобно на бебето е друг въпрос.

# 237
Ето ме и мен пак.
Аз след вчерашното велико обикаляне за изследвания днес ходих да си ги взема и да мина през АГ. Резултат -  лоши Cry. Хемоглобина ми е паднал на 98, еротроцитите и тях ги няма и там другия показател и той лош, само дето не му запомних името. Абе развивам яката анемия като стой та гледай

# 238
Аз да се похваля с мойта маймунка  newsm68 newsm44 Много е слушала хич не е плакала и даже ги е хввърлила в размисли всички лелки там, децата разхвърляли а тя прибирала след тях  Laughing Laughing Ама ако знаете това и умение колко обяснения ми е коствало  Crazy Crazy Яла си самичка, спала си  Mr. Green Абе идилия, като ме видя изобщо не сее разплака  newsm68 Даже понеже аз се застоях да говоря с учителката и на нея и омръзна да ме чака и си влезе пак вътре да си играе  Laughing Laughing Ако си бях тръгнала нямаше и да разбере  Sunglasses Чак ми се струва нереално, дори в момента е в супер готино и послушно настоение  Praynig Mr. GreenСтискайте палци и утре да е така  Praynig Praynig Mr. Green Mr. Green

# 239
Ето ме и мен пак.
Аз след вчерашното велико обикаляне за изследвания днес ходих да си ги взема и да мина през АГ. Резултат -  лоши Cry. Хемоглобина ми е паднал на 98, еротроцитите и тях ги няма и там другия показател и той лош, само дето не му запомних името. Абе развивам яката анемия като стой та гледай

Айде айде за един месец ще го вдигнеш наблегни на чистото месо червено по вьзможност и предполагам и нещо са ти изписали желязо да пиеш.Нормално е бебето дьрпа сега много и все повече ще дьрпа Peace

Общи условия

Активация на акаунт