Бродирана красота - Гоблени 70

• 103 459
  • 695
  •   1
Отговори
# 210
  • Mostly in my mind
ba4iiska, много е красиво  Heart Eyes

# 211
  • гр.Добрич
ba4iiska, как е дадено да се шие правата линия? Всъщност оригинал ли шиеш, може би трябва пак да опиташ.

Сисак, честито   bouquet

# 212
Sissak, поздравления!!! А ако знаеш какви скверни мисли ми минаха като видях чудния ти подарък.... Embarassed eat Panna какви конци ползват?
Petli, ще сме ти благодарни, ако направиш малко снимки от изложбата! Ах, вие, мъжове, как сексистки сте го измислили това Гоблени, шити от мъже; обаче радва слуха, сигурно и за окото ще е пир Laughing
Бачийска, много стилно става!
Дианна, благодаря! Честно казано, аз скоро не съм разглеждала сайта на Орхидея, ще направя някои справки Wink

# 213
Много благодаря на всички!   bouquet Hug Heart Eyes

# 214
Добро утро!
Хайде по едно:

и после:

# 215
Момичета имам следното питана. Вчера ми дойде фара на Дим. и започнах да разпределям конците, но картончетата са ми чисто бели . Аз си ги разпределих от снопчетата , както е указано. Но като започна да шия как ще се ориентирам? Трябва да си напиша номерата ли на картончетата , но в такъв случай май ще ми е по лесно в пликчета с номера да си ги сложа. Как процедирате. В указанието на Марулка пише , че има на картончетата номерата. В чуденка съм какво да правя.

# 216
  • sf
Аз не ги връзвам на картончето,че после много ми се оплитат. Слагам си ги в пликчета, а вътре надписано листче с името и номера на конеца. И като си ги разпределям направо си ги пъхам по пликовете.

# 217
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Ето това направих снощи . След шиене, разшиване и отново шиене се получи това . На мен страшно ми хареса. Питам тези които са шили такива прави линии  дали съм се справила добре, защото такова нещо правя за първи път. Confused

# 218
  • sf
Като казваш прави линии- имаш впредвид струните на цигулката ли?
На схемата как са показани, дали не трябва дас а по-прави,нали са струни  Thinking

# 219
  • гр.Добрич
Аз също това имах впредвид, как са дадени на схемата? тези определено не са прави.

# 220
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
По схема са прави - ДА, но не можах да ги направя прави - може би довечера ще ги разшия. Но нотната тетрадка излезе с прави линии. Може би му хванах цаката.

# 221
  • Mostly in my mind
Бачийска, може ли схемата на този прекрасен гоблен   bouquet

# 222
  • Варна

Ето така са подредени моите, като върху всяко найлонче има залепено  хартиено тиксо и на него написан номера на конеца

# 223

Аз си купих ето такава кутия и ми е много удобна

Макарите ми са надписани с цвета, не с номера , така по-лесно ги намирам.
Понякога и с номера, но с имената на цветовете е по-лесно.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 13:59 от ina.

# 224
здравейте! не съм писала много отдавна.

По схема са прави - ДА, но не можах да ги направя прави - може би довечера ще ги разшия. Но нотната тетрадка излезе с прави линии. Може би му хванах цаката.

не съм много компетентна , но искам само да споделя моя опит за правите линии
аз лично на този гоблен http://parce.snimka.bg/tapestries/moyat-album.369253.13565330.big си опънах по една нишка като боцнах само в двата края. по средата не съм боцкала. и като го давах за рамка предупредих да внимават с нишките , да не ги изкривят. мисля че се получи много добре.

Общи условия

Активация на акаунт