Репродуктивни хормони - дни за изследване?

• 16 377
  • 51
  •   1
Отговори
Момичета, кой хормон от репродуктивните в кой ден от цикъла се изследваше? Мерси  Hug

# 1
  • Видин
3-5 ден, а прогестерон 7 дни след доказана овулация

# 2
  • София
На 3 ден от МЦ : ЛХ, ФСХ и Е2
на 7 ден след доказана О. /поне с тестове+ БТ /: Прогестерон
За другите няма значение деня

# 3
  • София
Пролактина ти е висок. той подтиска О. и от там нивата на ЛХ, ФСХ и Е2 не са в норма/ което си е нормално при ановулация.
Когато се коригира пролактина - другите хормони сами ще се регулират.
 Посети АГ-Ендокринолог

# 4
денис,можеш ли да ни кажеш другите хормони за какво са,примерно ако пролактина е ок,нужно ли е да се изследват ЛХ и ФСХ,а тестостерона за какво е причина?

# 5
  • София
денис,можеш ли да ни кажеш другите хормони за какво са,примерно ако пролактина е ок,нужно ли е да се изследват ЛХ и ФСХ,а тестостерона за какво е причина?
Тестостерона също подтиска О.
ФСХ и ЛХ /+Е2/ - са най-важните хормони , които могат веднага да 'покажат' как ще протече МЦ.
ФСХ - предизвиква образуване на доминантен фоликул, а ЛХ неговото пукване и преобразуване в ЖТ.
Всички хормони са важни.
Като начало се изследват: ФСХ, ЛХ, Е2 /3 ден от МЦ/ и Прогетрерон /7 ден след О./
Ако има проблем с О. - тогава се налага допълнителни изследвания, като един по един се отмятат всички хормони, които може да са причини за проблема.

# 6
благодаря много..

# 7
Преди 7 години преживях много драматична (за мен) промяна в живота си. По същото време всичките ми хормони при изследване бяха изпоразместени от нормалите на референтните стойности (включително тестостеронът ми беше 3 пъти над горната граница за жена). С времето всичко се нормализира (около 6 месеца) без лекарства. Последен пролактинът ми започна да слиза, когато пролактиномът ми намаля, но това е малко по-различна част от историята.

В момента преминавам през подобна доста натоварена емоционално фаза, която съпътства значима промяна. Вчера си спомних и си извадих хартиите от онова време. Същата картинка. Пиша това, тъй като явно стресът има значение. Да имате предвид и за себе си. При мен дори и при повишен пролактин промени в цикъла няма. Когато обаче ми се случат такива събития след месец имам отклонение, включително сегашните може би 2 ановулаторни цикъла.

# 8
  • София
да ви кажа, аз:на 3-ти ден МЦ пуснах-то си е цял пакет:
ЛХ,ФСХ,Естрадиол,Пролактин и Тестостерон ;пуснах и DHEA-S-това не е полов
а на 7-ден след ову: Прогестерон,ама и още малко:фт3,фт4,тсх;антителата тат и мат

# 9
а какви са резултатите от хормоните ти,стискам палци всичко да е наред... Simple Smile

# 10
  • София
а какви са резултатите от хормоните ти,стискам палци всичко да е наред... Simple Smile
ми репродуктивните са ок,прогестерона също,ама при щитовидната има проблем...ще го бориме Winkвсъщност незнам дали към мен беше въпроса ама си отговарям Simple Smile

# 11
ми репродуктивните са ок,прогестерона също,ама при щитовидната има проблем...ще го бориме Winkвсъщност незнам дали към мен беше въпроса ама си отговарям Simple Smile
към тебе беше,радвам се за което,дано скоро достигнеш заветната цел

# 12
Nuclearbaby, какъв е проблема със щитовидната? Питам,защото и при мен явно има проблем,за сега не съм на ниво хормони,но преди години имах проблеми със щитовидната и си се водя диспансерна за нея,сега лекувам бактериална инфекция във влагалищен секрет,но не вярвам,че само тя е причина за почти година не можене,така,че май следващият месец ще пусна и хормони-за това те питам. Колко да си приготвя горе-долу за пълният пакет-и щитовидни,и полови,ама всичко на частно? Които си пускала ти имам предвид?

# 13
Огнена стихия, ако ще пускаш накуп полови и щитовидни хормони, Цибалаб  е добър вариант - там имат пакети по няколко хормона и излиза малко по-евтино, а това не е без значение, щом сама ще си плащаш всичко. Предполагам, знаеш какво да пускаш, ако не - питай. Ето им страницата:
http://www.cibalab.com/
Аз всъщност не знам откъде си, така че дано да ти свърши работа тази информация.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 14:14 от caritas

# 14
Няма да ми свърши-не съм в София, затова питах горе-долу в която и да е лаборатория колко да приготвя (защото навсякъде цените са около едни и същи). Да,знам кои да пускам. Но пък благодаря-ще се ориентирам по сайта и цените в него.  Peace

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 14:29 от огнена стихия

Общи условия

Активация на акаунт