ПЛЕВЕН - 129

• 26 179
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Плевен
Цитат
author=Люсил link=topic=470930.msg14205139#msg14205139
Вероятно точно Зимафлуора е причината, може би е предозиране с флуор, но компетентно мнение ви трябва от стоматолог. Има доста теми из форума по този въпрос.

Точно това щях да пиша и аз за флуора. Зимафлуора се произвежда в Швейцария, а там не го дават на децата. Предозирането на флуор може да доведе до чупливост на костите, нещо като остеопороза при децата. Така ми обясни зъболекар.
Ох не говорете за пици и при това с луканка,моляяяяяяяяяя виии.Ей така съм  Crazy .

# 646
Мама_Нуши, най-добре нова консултация с детски стоматолог, но през това време спрете зимафлуора.
Не би трябвало дете на 1г да има подобен проблем със зъби, и освен от флуора, не знам по какъв друг начин може да се получи, като основно в този период децата са на кърма, АМ и е въведено някакво захранване.

Атракция....стига с тези пица, моля те и аз. )))) че ще олигавя клавиатурата...)

# 647
Мацки, необходими са ми координати на д-р Еленчев - АГ. Препоръчали са го на колежка и тя иска да отиде при него, но знае само, че се намира в бл. Толстой, а в момента и за него не сме сигурни къде е.

Това някой от блоковете зад Астория и Валентина ли е? 

# 648
Viksun, д-р Еленчев работеше в окръжна болница в онко-гинекология,не знам дали още е там, но твоята приятелка ако иска да провери. Д-рите обиконовено сутрин са там и иамт часове на кабинет,тя само да провери той в кои дни е. Онко-гинекологията е под детско отделение,дано да съм била полезна.  Simple Smile

# 649
Благодаря Нуши  Laughing ще и предам, но все пак ако някой знае И за друг кабинет - моля, нека сподели ...

# 650
Виксън, д-р Еленчев работи и в "Св. Марина". Обадете се и ги питайте кои дни и кои часове приема.

# 651
Момичета, тазгодишната кампания с мартеничките на http://www.plevenlive.com ще бъде за децата от БАЛИЗ. Кампанията стартира утре следобяд, като тази година домакин ще е Окръжна болница. Така че, ако имате възможност да си купите мартеничка оттам, ще зарадвате едно дете.
Цитат
Тазгодишната мартенска благотворителната акция "От деца за деца" на PlevenLIVE ще помага на деца с интелектуални и физически увреждания

Предстои второто издание на благотворителната кампания "От деца за деца" по повод Баба Марта. Инициативата е на пиар агенция YPR, собственик и издател на  информационния сайт PlevenLIVE.com.

Този път целта на акцията ни ще бъде подкрепата на децата с интелектуални и физически увреждания, за които се грижи родителската организация БАЛИЗ - Плевен.

Събраните средства от мартенички, направени от децата на Плевен, по предложение на Габриела Аспарухова, директор на БАЛИЗ, ще отидат за осигуряване на водна терапия за децата, хипотерапия, което е общуване с коне и провеждане на спортен празник в града. "Водата и общуването с такива благородни животни, каквито са конете, успокоява децата и затова е необходимо те по-често да получават подобни възможности. Също така едно от най-ценните неща за тях е да се разхождат и да прекарват част от тежкото си ежедневие навън, сред хората, в градска среда и сред природата. Всичко това дава нов смисъл на съществуването на децата, засегнати от тежките болести", сподели Габриела Аспарухова.

PlevenLIVE.com и този път привлече приятели за каузата. Материалите за мартеничките бяха осигурени от фирма  ЕТ "Блян 2000 - Георги Христов". Децата от Школата по керамика, с ръководител Вяра Савова към Центъра за работа с деца изработват червено белите изделия в момента. Към нашата идея очакваме да се присъединят и други училища и детски градини в Плевен. Към момента вече са направени около 500 мартеници.

Миналата година кампанията събра 850 лв, които бяха дарени на дома за деца лишени от родителски грижи в Тотлебен. Благодарение на събраните средства малчуганите успяха да отидат на море през лятото.

Продажбата на мартениците ще започне една седмица преди Баба Марта.
Източник

Както знаете, аз работя в тази организация. Тя съществува от 10 години и осъществява доста дейности в посока интеграция на децата с увреждания. Дневните центрове /за деца с увреждания и зе възрастни хора с увреждания/, които са до "Снежанка" са съвместна дейност на БАЛИЗ и Община Плевен, а от вече предоставяме отново съвемстно с общината и Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания, в който се предоставят почасови услуги за деца с увреждания и/или специални образователни потребности. Предоставяме и услугите Социален асистент за деца и възрастни и Домашен помощник за възрастни.
Повече за дейността на Сдружение "БАЛИЗ" - Плевен, може да научите тук: http://balizpleven.blog.bg/

# 652
kati_v другата седмица ще ходя до болницата, и ще си купя мартенички.
Виксън, не го знам този доктор, но блок Толстой се намира в улицата срещу боулинка, която излиза на Била. По средата на улицата е, вдясно. Блокът е някак си на косо, и има голяма табела с името. Някога в него на първия етаж беше радиоклуба, и клуба по парашутизам.
Дами, поръчката я пуснах, ако бяхме гласили парите, нямаше да успеем. Точно 43 ст ми останаха в картата. Simple Smile Не се притеснявайте, ако не се оправи времето да се видим на разходка, заповядайте на кафе или чай. Или като пристигнат нещата. Чакам 8 поръчки, във всяка има неща иза други хора, вече не помня кое за кой е, така че мога да почна да показвам снимки тук и да си ги познавате Simple Smile
Преди няколко дни водих мъжа ми на зъболекар, за малката ми препоръча паста за зъби без флуорид.

# 653
Силви аз имам един бански при твоите поръчки в златисто. Peace
Кати в публикацията тази подробност за мястото на продажба на мартеничките не е упомената. Някак ако може това да се вмъкне допълнително в инфото няма да е зле. Обещавам да си напазарувам от тези мартенички, още повече че фталл също работи там. Peace

# 654
Еленчев и Богданова имаха кабинети в блока до ясла "Щастливо детство" - като идваш от към Захарно петле в посока Билла - последният блок преди яслата, на първият етаж. Много доволна съм от него.

Детенцето с трошливите зъбки приема ли минерална вода Девин или някаква друга с по-голямо съдържание на флуор..или ако в АМ добавят, знам ли ги. По принцип това с чупливостта на емайла май е генерирано още по време на бременността, неправилно хранене на бременната и тн... има и други фактори. Ако не предозира с флуора той може да не е проблем, но ако го приема отдавна и приема флуор и под друга форма - може заради това да са станали чупливи зъбите. Не всички стоматолози са на мнение, че трябва да се дава флуор за профилактика, аз не бих давала, но пък и не само той може да е причината в случая. Има една специфична бактерия, от която зъбките потъмняват и стават по-чупливи, но тя е причинител май по-скоро на определени кариеси, не толкова на ронливи зъбки. Имам приятелка с такъв проблем на малкото и дете, не са им предписали флуор, казали са им, че това е закодирано от бременността... не знам после дали има връзка с постоянните зъбки.

# 655
Не, пие си вода от чешмата,понякога преварена, друг път- не. Сладко почти не яде,за да си мисля,че е от него,но... дано само няма последствия за постоянните. Ако знаете за някой добър детски стоматолог,моля кажете.Тони телефонът,който си ми дала е на д-р Попова,нали?

# 656
kati_v,само в окръжна ли има от тези мартенички?

# 657
Кати в публикацията тази подробност за мястото на продажба на мартеничките не е упомената. Някак ако може това да се вмъкне допълнително в инфото няма да е зле.
Не е упомената, защото, към момента на пускането на статията, не беше ясно точно на кои места ще се продават. Утре, като стартира кампанията, предполагам ще пуснат нова статия. Добавихме в нашия блог съобщение за мястото.
kati_v,само в окръжна ли има от тези мартенички?
Да, само там. Ти оправи ли се с лентичките? Ако имаш нужда от помощ, драсни на лични. Simple Smile

# 658
О,да най накрая се справих  newsm78,голям зор беше,но успях,благодаря на всички, които ми помогнаха Simple Smile
А ти между другото какво точно работиш  БАЛИЗ, ако не е тайна разбира се.

# 659
Ама и аз съм една ooooh! - изобщо не погледнах подписа ти. Извинявай, но от вчера се каня да ти предложа помощ, а сега тъкмо се бях прибрала от работа и бързах да пиша. Simple Smile
Не е тайна, разбира се - аз съм социален работник на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания.

Общи условия

Активация на акаунт