Алтернативна козметика - 3

• 60 792
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Ами да кажем, че един шампоан е 90% био - така пише на етикета. На пръв поглед супер. Какво са някакви си 10% не био?! Обаче, четеш съдържанието: вода, алое вера на прах* (*био) .... и се почват едни химии после. Та, в какво се изразява био-то - 80% вода с 10% разтворено алое на прах в него и става 90% био  Mr. Green. Обаче това не пречи да има SLS после и прочие гадости.

# 331
Aбсолютно е така.Но докато с шампоаните и душгеловете, се примирявам че ептен натурални трудно ще е, то с кремове и др.които попиват в кожата , не мога.
Пък и шампуто о душгела се отмиват бързичко.Но си остава въпроса да не замърсяваме и околната среда.

# 332
  • София
Ако си спомните "стария" си живот или погледнете хората около вас (които не знаят думата парабен  Simple Smile )

КОИ СА ПЪРВИТЕ 5 НЕЩА, КОИТО ВЕДНАГА БИХТЕ ПРОМЕНИЛИ  в посока безвредност / полезност за вас и едновременно безвредност за околната среда ?

Задавам въпроса, за да наваксам Simple Smile
Ето моите, но не са степенувани:

1 намирам паста за зъби без флуор и избелане(висш пилотаж- био)
2 отказ от омекотител и прах за пране с оптика (плюс горното
3 изхвърляне на шампоаните и балсамите, всякакви води за уста , дезодоранти и подобни
4 отказ от слънцезащитни кремове (пак висшия пилотаж)
5 хвърляне на всички козметични продукти, почистващи препарти, ароматизатори, течни сапуни, антибактериални всякакви неща...

Дано вашият списък е по-добър!

# 333
dora7511 ,би ли дала линк на сайта от където пазаруваш кремовете Live Native!

# 334
www.theorganicbodycare.shop
От ляво са изредени всички марки. Simple Smile

# 335
Благодаря за бързият отговор  bouquet

# 336
Здравейте, много полезна темичка, особено за хора като мен с проблемна кожа и коса. Използвала съм доста различни продукти, съобразявайки се със съставките им. Мога да кажа, че съм доволна от козметиката на Balea, която не е скъпа, а върши наистина чудесна работа! Също така използвам и къна Glory, която е натурален продукт, убедила съм се в това чрез личния си опит. Тъй като имам доста проблемен пърхут и ме беше страх да се боядисвам, затова реших да пробвам с къна. Взех си Еagles или нещо подобно беше, но още след първото къносване кожата на главата ми беше просто ужасна- зачервена и много сърбяща. След това дочух, че има някаква нова индийска къна-Glory и реших да пробвам и нея, тъй като вече нямах друг избор. След къносването кожата ми не се зачерви, нито ме засърбя. Освен това къната е и доста трайна, като продукт. Прави косата ми изключително мека и най-важното я подхранва. Използвам всеки ден преса и всякакви стилизиращи продукти, като кристали, балсами за изправяне и т.н. И най-интересното е, че след като започнах да се къносвам именно с Glory вече се сбогувах с цъфтежите и сухите крайща, косата ми остава жизнена и мека, все едно че никога не съм използвала преса.

# 337
Aз нищо не тествам в този сайт.Чета си състава и си приучвам по други начини, както и опитвам.
И изводите ми са, че евтините марки не са много органични(и Алверде).
Или имат някой друг органичен компонент или екстракт, а останалото е химийка( е,не от най гадната естествено) и не ги усещам добре на кожата си.
.
Докато на Live Native продуктите пак са само естествени съставки(нямат вода в кремовете) , изглеждат мазни, но попиват бързо и са добре дори на смесена и склонна да се омазнява кожа.Добри съставки, сурови, добра рецепта.
И от всичко тяхно съм много доволна.За това и ги хваля де.Доста мои приятелки и колежки се престрашиха да опитат и сега са редовни фенове.Струват си парите.Лично за себе си  се радвам ,че открих тази марка.До сега достоен конкурент не съм й намерила.
А опитвам чат пат и нови неща.

...и моите.Аз пък си ползвам бг "Биофреш",серията "Лавандула " е за по-стара кожа/мале,как прозвуча брр/Поне нямат парабени,нефтени деривати и т.н,а и са ефтини/което малко ме притеснява,ама пък добре ми ги понася кожата и наистинна живва ,дълго време е хидратирана Peace/...

# 338
Ако си спомните "стария" си живот или погледнете хората около вас (които не знаят думата парабен  Simple Smile )

КОИ СА ПЪРВИТЕ 5 НЕЩА, КОИТО ВЕДНАГА БИХТЕ ПРОМЕНИЛИ  в посока безвредност / полезност за вас и едновременно безвредност за околната среда ?

Задавам въпроса, за да наваксам Simple Smile
Ето моите, но не са степенувани:

1 намирам паста за зъби без флуор и избелане(висш пилотаж- био)
2 отказ от омекотител и прах за пране с оптика (плюс горното
3 изхвърляне на шампоаните и балсамите, всякакви води за уста , дезодоранти и подобни
4 отказ от слънцезащитни кремове (пак висшия пилотаж)
5 хвърляне на всички козметични продукти, почистващи препарти, ароматизатори, течни сапуни, антибактериални всякакви неща...

Дано вашият списък е по-добър!

Моите 5, също не са степенувани:

1. да намеря алтернативен вариант на течните сапуни и препаратите за миене на съдове
2. да си сменя пастата за зъби с такава без СЛЕС
3. да намеря свестен гел за измиване на лице
4. да намеря къна, покриваща белите коси
5. да купувам минимум и да употребявам възможно най-дълго и многократно /за да избягвам натрупването на всякакви торбички и опаковки/

# 339
Извинявам се, че ще задам много тъп въпрос, но наистина не съм наясно и затова срам не срам, ще питам: Наистина ли оказват влияние върху опазването на околната среда употребата на масовите измиващи средства и козметики? Химиите в тях не са ли твърде малко като количества (съответните консерванти и др.), за да се говори за замърсяване на водата, която така или иначе е отпадна и трябва да се преработи/пречисти, за да може да се употребява пак? Аз съм доста зле с химията и още веднъж се извинявам, ако чуденките ми ви се сторят много глупави? Истината е, че нямах идея, че и от гл.т. опазването на околната среда има значение козметиката, която ползваме - мислех, че въпросът е в това, че е здравословна за нас, в този смисъл алтернативна. Blush Иначе относно силните препарати за почистване на домовете - там нещата са доста по-различни - работи се с ръкавици (и противогаз или по-точно специална маска срещу вдишването им е желателно да се ползва, нищо че не го пише на инструкцията им за употреба), и въобще по миризмата може и най-неинформирания човек да се досети, че става въпрос за концентрирана химия, вредна и опасна.

# 340
Деси, може да прочетеш тук:
Омекотителите
Битова химия

И други статии съм чела, но сега не се сещам къде. Основното, което запомних, че праховете за пране съдържат фосфати, които попаднали във водоемите способствали за размножаването на планктона или водораслите /извинявам се, ако не се изказвам точно/, защото последните се хранели с тях. Бързото разрастване на тези организми води до намаляване на кислорода в тези водоеми. И ред други последици.

# 341
Palia, майка ми се къносва с тази индийска къна, за която говорех и е много доволна, 100 % покрива белите коси. Четох, че има само 2 % химия, което е по-малко зло в сравнение с боите, а и всичко друго са натурални съставки.. Обаче вече ни е на свършване и трябва да потърсим някой от Пловдив, за да си вземем още, защото фирмата-вносител беше от Пловдив, ако не се лъжа.

# 342
Desi, тази химия е в толкова много продукти и замисли се само колко сме народ на тая планета.Аз мисля,че с това което причиняваме сме й доста множко на земята.

# 343
Аз за миялните препарати казах, че са силна химия. Чела съм и аз това за фосфатите, което Palia е постнала. Чуденката ми беше за козметиката - шампоани и т.н. - от какво толкова ще опазите планетата, ако се откажете от тях? Rolling Eyes

Относно алтернативата за пране, която ползвах, Фрош - дори и чистите дрехи (примерно на детето, които не са вмирисани, но са изцапани с прахоляк заради това, че е седяла навън на земята), се вмирисват особено неприятно след изпирането с тоя прах. Така, че да си замърсявам дрехите, вместо да ги изпирам - мерси, но не! Ето едно от моите неща, от които смятам и се отказах вече - да не използвам този прах за пране, заради който пералнята ми само харчи ток напразно (не изпира дрехите), а аз се старая да разходвам минимум ток, защото иначе за какво опазване на планетата можем да говорим! Често имаме спорове с бащата на Настя, защото той като си е пийнал все си пуска климатика, а навън е достатъчно хладно и просто може да си отвори вратата. Факт е, че когато е трезвен, не го включва да спи на него (той спи сам в тази стая). При него проблемът е, че просто не може да понесе да има уред вкъщи (парите, които са дадени за него), а той да стои неизползваем. Tired А за мен бе достатъчно, че го купихме и ползвахме, когато бях бременна и ми ставаше лошо (тогава беше страшно горещо лято при това, а не като сега). Разбира се, ползваме го за отопляване зимата, т.е. не е чак като за украса през цялата година.

# 344
  • Пловдив
Деси, що така с Фроша?  newsm78

Аз от доста време ползвам Фрош, течен, за бяло/цветно. Много съм доволна. Изпира ми дрехите и си миришат на чистичко...И на децата изпира добре мръсните дрехи, пък те мнооого се цапат.  Laughing За чисто бяло слагам и една лъжица сода бикарбонат в отделението за омекотител.
Фроша го слагам директно при прането, не в чекмеджето за препарати, и пускам пералнята.
Аз се отказах от сапунените ядки. Пробвах няколко пъти, но не ми изпират добре. А много исках да ги ползвам.
Ползвам продукти на Фрош и за съдове, и за баня... Wink

Омекотители от доста години не ползвам. Декоративна козметика също.
Шампоан ползваме всички вкъщи този: http://www.corinedefarme.fr/en-GB#/home
Не знам колко е безвреден, но ми харесва и на децата също. Няма парабени, оцветители и минерални масла...
За нас, понякога, купувам и някой на Алверде.
Сапуни ползваме натуралните на Алверде.
Слънцезащитни не ползваме от години: внимателно с излагането на слънце и мазане със сусамово масло честичко...
Лицето си мия, когато се сетя, с кестенови трици.
Не ползвам дезодоранти, ползвам камъка, имам и едно ролонче на Нивея...
Балсам за коса не ползвам от години.
Ползвам торбички за многократна употреба от плат.

Търся възможно най- безвреден препарат за тоалетна.
Паста за зъби и шампоан също по -безвредни...

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 09:55 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт