Алтернативна козметика - 3

• 60 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Не подозирах, че има толкова интересни рецепти, нямам търпение да изпробвам някои, благодаря ви за тази тема!  Hug  bouquet

# 616
Точно вчера си мислех за тази тема, че нещо напоследък не е активна и ето  Simple Smile .

Мислех си да питам какво сме коментирали за почистването на кожата на лицето със сода, че не помня. Добре ли беше, не е ли?

# 617
Момичета, тези от вас, които ползвате сапунени ядки за пране, може ли да ми дадете малко разяснения. В инструкциите пише да се слагат 3-4 половинки ядки. Защо трябва да са половинки? Как точно да ги разполовя? С нож ми е почти невъзможно. Също така пише, че не е нужно да се използва омекотител, а някакво етерично масло. Какво масло точно ползвате? То няма ли да омазни дрехите или има някакви специални масла за пране?

# 618
  • Sofia
Разгледах този сайт: http://www.iherb.com/ и си харесах много неща, но исках да попитам някой с опит. Търся си шампоан и евентуално балсам за боясисана коса с мазни корени и сухи краища. И още един въпрос, тъй като нещата са извън EU, трябва ли да ходя в митниците да си ги взема и да плащам мито?  newsm78

# 619
  • Пловдив
Разгледах този сайт: http://www.iherb.com/ и си харесах много неща, но исках да попитам някой с опит. Търся си шампоан и евентуално балсам за боясисана коса с мазни корени и сухи краища. И още един въпрос, тъй като нещата са извън EU, трябва ли да ходя в митниците да си ги взема и да плащам мито?  newsm78

Има спец. тема за поръчки от този сайт...обяснено е всичко!

"На Пазар"

# 620
Ани, и аз ползвам от време на време сапунени ядки за пране, но в моята инструкция пишеше май 7-8 половинки, не помня точно. Защо да ги разполовяваш - сложи 2-3 цели ядки. Зависи и от количеството пране.

*sapunci*, досега съм получила 5 пратки от i herb всички в пощенския клон - за целта трябва да се вместиш в 1,360 кг. за пратка и да избереш въздушна поща в опцията. Избереш ли DHL пратката ще отиде на митница, ще начислят застраховка и т.н.
В началото на тема 2 или тема 3, за която ти е казала tandonova79 имаше накратко обяснено.

порових се и го намерих ето

# 621
Да точно така, 7-8 половинки. Около 4 цели ми се получават. Ами цели слагам, но нали в инструкцията пише половинки и си мисля да не би да не изпира добре като са цели. А с какво етерично масло ароматизираш?

# 622
  • Sofia
Ани, и аз ползвам от време на време сапунени ядки за пране, но в моята инструкция пишеше май 7-8 половинки, не помня точно. Защо да ги разполовяваш - сложи 2-3 цели ядки. Зависи и от количеството пране.

*sapunci*, досега съм получила 5 пратки от i herb всички в пощенския клон - за целта трябва да се вместиш в 1,360 кг. за пратка и да избереш въздушна поща в опцията. Избереш ли DHL пратката ще отиде на митница, ще начислят застраховка и т.н.
В началото на тема 2 или тема 3, за която ти е казала tandonova79 имаше накратко обяснено.

порових се и го намерих ето
Благодаря ти много за отговора! Ще поръчам както казваш тогава  Hug

# 623
Ани, не ползвам етерично масло. Не ми мирише неприятно прането от ядките, но си мисля, че може да се капнат 1-2 капки в самата торбичка при ядките и да се пробва.

# 624
Чела съм из форума, че слагат парцалче, напоено с етеричното масло и го пускат в пералнята при другите дрехи.  Peace

А да ви попитам, някой да знае нещо като лосион против изпотяване, който може да се приготви?  Flutter

# 625
Домашен дезодорант - desi sunshine обаче сподели, че й оставял петна по дрехите.
Доста съфорумки тук ползваме Crystal Body Deodorant

# 626
  • Sofia
Домашен дезодорант - desi sunshine обаче сподели, че й оставял петна по дрехите.
Доста съфорумки тук ползваме Crystal Body Deodorant
Поръчах си този дезодорант: http://www.iherb.com/Home-Health-Herbal-Magic-Roll-On-Deodorant- … z-89-ml/6463?at=0
Чакам да пристигне и ще пиша дали е хубав. Хареса ми, че не съдържа алуминий и алкохол. Има алое вера, билкови екстракти от лайка, жасмин, див копър, хмел, бял имен, бял равнец, мента, грейпфрут и подобно на дадената рецепта има и сода бикарбонат. Заради нея се чудех дали да го поръчвам, но все пак рискувах. Може следващия път да пробвам и кристала  newsm78

# 627
Явно трябва да се изпробва.  Flutter

Palia, този, към който си ми дала линк пише, че елиминира миризмата, а аз искам да елиминира потенето или то и двете прави.  newsm78

А хубави рецепти за домашен шампоан? Сега мислех да си правя тия дни един с хума, знаете ли и други рецепти или ги има написани по-назад из темата?  Flutter

# 628
Доколкото съм чела не е добре да се елиминира потенето. Мисля, че и тук сме го дискутирали. Чрез потта се регулира темепературата на тялото, както и се отделят токсини. И да, продукта от линка елиминира миризмата, а не потенето.

# 629
А хубави рецепти за домашен шампоан? Сега мислех да си правя тия дни един с хума, знаете ли и други рецепти или ги има написани по-назад из темата?  Flutter
В началото на първата тема имаше писано мисля. Шампоана може да се замени с жълтък от яйце, но аз не съм пробвала. От измиване с хума съм доволна, но е добре после косата да се изплакне с оцет или лимонов сок, разреден с вода.
И в прането съм добавяла парцалче с етерично масло - ароматизираше, но не особено трайно. Но може и маслото ми да е било менте Wink

Общи условия

Активация на акаунт