С обръч, шиш и кука: има прежди - няма скука!

• 89 967
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Много красиви неща. Браво Марчелитке - суперско болерце! Пуловера на Сиси е трепач! Аз имам въпрос - някой знае ли как се завършва ентерлак така че да стане пак права линия.

с триъгълничета Heart Eyes

# 721
# 722
Silvi_ch преживява одити. Уверява ме,че не плете. Да видим! Simple Smile

Beborana, ако ти е нужен по-подробен отговор от този на Додо, утре ще се опитам да ти драсна схема. С две думи, обичайната ти фигура в ентерлака е квадрат, а за да завършиш в права линия, трябва тоя квадрат да го "цепиш" диагонално и да ти стане триъгълник. Получава се като свиваш на всеки ред по мисления диагонал.

# 723
  • София
Много, много хубави неща сте измайсторили момичета - всяко едно показано нещо и аз бих си го изплела Simple Smile Полата на Амели е с много интересна нишка, падам си по такива прежди.
Благодаря на Любознателна за споделения линк за завършване на плетивото..и на СисиВас също разбрах обяснението!
Досега още не съм стигнала до тази част с допълнителното прикрепване на бието, просто защото не ми беше ясна технологията.Само изваждах бримки за бието и ги завършвах.Е, не стои добре и това е..но ще се науча. Simple Smile
Додо, и аз си имам вече таквиз котета  Wink
СисиВас Денима се развлича така ли?Щото имам и се чудя какво да очаквам newsm78

# 724
Дани, много хубава туника! Дълго да си я носиш.
Марчелита, чудесно бюстие и добре ти стои!
Амели, благодаря за полезния отговор! Един ден и на мен ще ми влезе в работа.

На мен пък ми се губи Котето. Sad

# 725
За Денима и аз да кажа-не съм плела по-ужасна прежда.Самата нишка се състои от много тънки кончета,като плетеш се закачат и оплитат по куките,освен това наистина няма никаква еластичност,дрехата стои точно като провиснала.Не бих повторила.

# 726
  • София
Дани, за да не става разтеглено разстоянието между последната бримка на едната кука и първата от следващата, просто хубаво стягай конеца, максимално. Даже и втората бримка от втората кука като изплиташ и нея по-стегнато я изплети. Няма да имаш проблем, гаранция!  Peace

И ей ме на, за пореден път пиша и пак не казвам: Супер ти е туниката!!!  Heart Eyes

# 727
Хубави неща сте си оплели Simple Smile Чета ви и ви се радвам какви златни ръце имате, а аз още се кумя каква прежда да взимам за оная жилетка даже...то е ясно, че ще остане за другата зима  Mr. Green

Някой дали може да ми разтълкува този модел на играчка как се чете  newsm78

Само цифри някакси..не се ориентирам  Embarassed

# 728
изглежда интересно и много прегледно в таблица, но трябва да се пробва. Това показва във всеки ред колко ниски пълнежа се изплитат - ето опашката например: 1 ред 5 ниски пълнежа, 2 и 3 ред по 10 , 4 ред още 5.

# 729
Благодаря момичета. Ще се справя с видеото. Амели, така и не каза каква е преждата на черната пола и схема ако може. Simple Smile

# 730

И аз имам още Деним, като материя ми харесва,но трябва да се внимава с модела и броя на бримките. Това че е конец с много нишки също е вярно и малко е изнервящо докато се плете.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 08:21 от SISI_VAS

# 731

А как се прави такъв бюст?  Hug...шегичка...
Аз съм от плоскогърдите  Laughing

# 732
май трябваше да го покажа и съблечено,за да стане по-ясно:

ще се опитам да обясня как става:
правя 6 реда ластик 1оп.1/л. със 76 бримки,после 1 лицев ред,на следващия оп.ред се прави така-10 бримки оп.(това е предница),наметка,4 бр. оп.(за плетеница),наметка,10 бр.оп.(това е рамо),наметка,4бр.оп.(за плетеница),наметка,20бр.оп.(това е гърба),наметка,4бр.оп.(това е плетеница),наметка,10бр.оп.(това е рамо),наметка,4бр.оп.(за плетеница),наметка,10бр.по.(това е предница).после на лицевие редове всички бримки се плетат лицево и наметките също,а на оп.редове се наддава с наметки и на всеки 2 реда се наддава 8бримки,понеже наддаваш само на опаковие.
като решиш до къде да ти е дълъг ръкава си плетеш предницата,бримките от плетеница+рамо+плетеница ги прехвърляш на конец,после си плетеш бримките на гърба,после пак бримките от плетеница+рамо+плетеница ги прехвърляш на друг конец и си плетеш и другата предница и така на куките остават само бримките на гърба и двете предници.aко искаш да са ти леко заоблени предниците отдолу,си свиваш по 1-2 бримки в началото на всеки ред.аз свих 3 бримки на всяка преница=>по 1 за 3 реда.после си вадиш бримки за бие,аз ползвах бримките на гърба и предниците и извадих бримки само отпреде.
бримките на ръкавите,дето са прехвърлени на конец,се прехвърлят на куките и се прави 6 реда ластик 1/1.
дана си разбрала.
мерси!   bouquet

# 733
Амели, така и не каза каква е преждата на черната пола и схема ако може. Simple Smile

Казах. Не четеш Simple Smile
преждата е тази http://www.yarn-paradise.com/knitting/yarns_for_summer:_linen-ba … nbow_qx20137.html
само че аз я взех от промоция.

Схемата е тази
http://prikachi.com/files/1391335I.jpg Това е един волан, при мен съм направила 2, а отгоре платката си я посъчиних, нямам схема,но се чете и по снимката.

# 734
Някой дали може да ми разтълкува този модел на играчка как се чете  newsm78
Само цифри някакси..не се ориентирам  Embarassed
На мен лично това зайче много ми прилича на това от осинка, не знам дали се плетат по една и съща схема, но ето ти темата. Както ти е казала тити числата показват колко бримки трябва да имаш в края на всеки ред. Започваш с 6 ниски пълнежа и после наддаваш във всяка бримка, през 1, през 2 ...За по-лесно погледни по напред в страниците кабзи беше дала превод на мечето и ще се ориентираш как да наддаваш и свиваш. Аз бих се ориентирала и само по таблицата, ама бих казала че вече имам опит с играчките,  Laughing най-трудното ще е съшиването на края

Момичета страхотни неща сте показали  smile3501
Честита рожба на рачето, много да те радва и да те слушка!  newsm07

Общи условия

Активация на акаунт