С обръч, шиш и кука: има прежди - няма скука!

• 89 520
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Марчелитка, и на мен ми харесва много болерото ти!!!

На мен принципно ми е ясно, но искам да попитам, как се получава това скосяване на предниците. Горе се закопчава, а после това отваряне надолу как се прави? Аз си го представям, че правиш по една свивка на всеки лицев ред на всяка предница, там където е бието, а в същото време продължаваш да си правиш наддавките при регланната линия. Така ли е?

# 706

На мен принципно ми е ясно, но искам да попитам, как се получава това скосяване на предниците.
...

според мен е от бюста, отварянето Wink не виждам свивки

Joy

# 707
всъщност не свивки, а наддавки - ако плетеш отдолу нагоре, отляво се наддава, после отдясно се свива за реглана, аз съм плела такова само по схема и парчето преди да се съшие с другите, беше нетипично криво Simple Smile

иначе, мацата, ако плетеш отгоре надолу, е точно както си го представяш.

ето на, пропуснах да кажа, че болерото е станало много хубаво, ще вземе марчелита да се засегне Wink

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 15:47 от тити

# 708
  • Варна

На мен принципно ми е ясно, но искам да попитам, как се получава това скосяване на предниците.
...

Joy

точно така......... Joy Joy Joy
иначе има малко свивки-3бримки на всяка предница в последните 3 реда по 1бримка в началото на реда.

# 709
# 710
  • Варна
май трябваше да го покажа и съблечено,за да стане по-ясно:

ще се опитам да обясня как става:
правя 6 реда ластик 1оп.1/л. със 76 бримки,после 1 лицев ред,на следващия оп.ред се прави така-10 бримки оп.(това е предница),наметка,4 бр. оп.(за плетеница),наметка,10 бр.оп.(това е рамо),наметка,4бр.оп.(за плетеница),наметка,20бр.оп.(това е гърба),наметка,4бр.оп.(това е плетеница),наметка,10бр.оп.(това е рамо),наметка,4бр.оп.(за плетеница),наметка,10бр.по.(това е предница).после на лицевие редове всички бримки се плетат лицево и наметките също,а на оп.редове се наддава с наметки и на всеки 2 реда се наддава 8бримки,понеже наддаваш само на опаковие.
като решиш до къде да ти е дълъг ръкава си плетеш предницата,бримките от плетеница+рамо+плетеница ги прехвърляш на конец,после си плетеш бримките на гърба,после пак бримките от плетеница+рамо+плетеница ги прехвърляш на друг конец и си плетеш и другата предница и така на куките остават само бримките на гърба и двете предници.aко искаш да са ти леко заоблени предниците отдолу,си свиваш по 1-2 бримки в началото на всеки ред.аз свих 3 бримки на всяка преница=>по 1 за 3 реда.после си вадиш бримки за бие,аз ползвах бримките на гърба и предниците и извадих бримки само отпреде.
бримките на ръкавите,дето са прехвърлени на конец,се прехвърлят на куките и се прави 6 реда ластик 1/1.
дана си разбрала.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 16:48 от mar4elita

# 711
мда, твоето няма свивки. Моите болера имаха, ама не от липса на бюст, а по модел  Joy

# 712
  • Варна
мда, твоето няма свивки. Моите болера имаха, ама не от липса на бюст, а по модел  Joy

ако коментарът се отнася за мен-и моето има малко свивки,колкото да не е бяз хич(в последните 3 реда по 1 бримка за всяка предница,но почти не си личи) и моето не по модел-просто си разплетах каскетът на Джей Ло(който ми изяде 150г) и имах още 50г останали и исках да направя на нещо.....а и не ми се купуваше още прежда за нещо,което може и да не стане,че го карах на фантазия........

# 713

Joy

точно така......... Joy Joy Joy
иначе има малко свивки-3бримки на всяка предница в последните 3 реда по 1бримка в началото на реда.

eххх, каква съм разбирачка!!!  Mr. Green на бюстове... и на плетки, де

Joy

# 714
Дани - Браво за туниката!!!
Марчелита - красиво се е получил реглана с тази осморка.

Понеже плета пола по схема, дадена ми от Silvi_ch, току се присетя за нея. Нещо се губи. Кой знае какви красоти плете сега............., ама и да ни показва  Laughing

# 715
Марчелита,страхотно е болерото,браво!И аз така най-обичам да плета на фантазия.Да знаеш обаче,че ще се пробвам по твоите обяснения,тъкмо онзи ден си купих една прежда,дето не знаех какво точно ще плета с нея,ама сега вече знам Grinning. А и досега не съм плела нещо отгоре надолу,иска ми се да пробвам!

Момичета,благодаря за похвалите за моята туника,радвам се,че ви харесва.Сега се опитвам да изплета ръкавички без пръсти към нея,защото ми остана много прежда,на 5 куки,с помощта  и обясненията на Мацата,но не знам дали ще се справя.Принципа и всичко ми е ясно,но просто стават много разтеглени едни такива,получават се много големи и разпуснати бримките на границата м/у куките...Още малко ще поплета и май ще ги направя право парче,което ще зашия... newsm78

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 19:17 от dani t

# 716
Най-после ви догоних.
Много красиви неща сте показали.
Хареса ми анурака на Фиф, полата на Амели, пуловерите на даниТ и Сиси Вас и .............
Дани Т как се плете това http://danolina.snimka.bg/hobby/moite-tvoreniya.299130.16718526.big
Няколко пъти прочетох обяснението на Сиси Вас за прикрепването на бието, но не го разбрах. Можеш ли пак да го обясниш, че доста изпипано става. Е то зависи и от майсторката сигурно Simple Smile.

# 717
M_BR ,ти вярно се изгуби напоследък...Не разбрах за бието на белия пуловер ли питаш или за самата плетка?Ако е за плетката,тук съм обяснила..

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455531.msg13666892#msg13666892

# 718
Много ми е трудно да го обясня, също така е трудно за изпълнение. Направих нови снимки отпред и отзад.http://sisivas.snimka.bg/hobby/moite-pletiva-2009-2010.473417.17571726, http://sisivas.snimka.bg/hobby/moite-pletiva-2009-2010.473417.17571732. След като изплета бието, го свалям от куките като го нанизвам на някакъв различен конец и го разпределям равномерно.
Вкарвам куката откъм опаковата страна в първата бримка издърпвам конеца отзад и изплитам, след това втората по същия начин и т.н.
Вероятно може да стане и с игла,но аз не съм го правила.
Дано да сте ме разбрали.
Това между другото е пуловер за тенис на мъжа ми. Плела съм го от Деним на куки 2,5, играх си с биетата и когато той го облече това нещо стоеше като един парцал. Ууужас!!!.Няма никаква ластичност, долу ластичката накъдето я опъне и тя така остава, ужас. Принудих се да вкарам долу по ръба плосък ластик та еле се поприбра.

# 719
Много красиви неща. Браво Марчелитке - суперско болерце! Пуловера на Сиси е трепач! Аз имам въпрос - някой знае ли как се завършва ентерлак така че да стане пак права линия.

Общи условия

Активация на акаунт