Житният режим на Учителя Петър Дънов

• 48 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Записвам се от утре.  Hug Не знам дали е правилната дата, но искам да си докажа, че мога повече от 8 дни, въпреки, че свалям доста с този режим, ще наблегна на меда.  #2gunfire Joy Сега времето се постопли, няма да студуваме както през февруари и движението ще е в нормални граници.

# 556
И аз Rolling Eyes Grinning
Спонтанно стана,просто искам да направя проба.
Не знам колко дни,даже искам само да пробвам поне едно ядене да видя как ще се получи.
Много си мисля,че е нещо,което ще ми хареса.Дано!
Успех, Перса!

# 557
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
сега се притеглих, нито грам не съм свалила, което разбира се ме радва, защото не беше и целта ми  Mr. Green
следващото контролно теглене ще е в петък, като приключа с режима  Simple Smile

успех на Перса и дундарина  Heart Eyes

# 558
Привет. Hug
Захранването е по трудно и от режима/диета,т.е запазването на кг. Tired #2gunfire #Cussing out
Сноуче,поне за мен е нормално да върнеш 1 -2(маx #Cussing out )килце като започнеш нормално да се храниш.Но като се повтори по няколко пъти диетата,ще се заформи добро постижение Peace.Затова споко....април сме пак тук. Whistling
За мен днес почва вторият ден Party.Наистина усетих разликата между вареното и киснатото жито.Снощи не бях гладна като легнах.Но и беше първи ден все пак...да видим как ще продължа днес.Вчера нарочно и не спортувах...и днес ще се въздържа..но утре излизам да бягам задължително.Ако издържа до петък ще съм герой (за себе си bowuu)Защото април съм пак на линия,след велик ден...Април е моя месец на отслабване,та трябва да го използвам  na маx. Laughing

# 559
Не съм от днес, не съм, пропуснах да накисна жито снощи. Започвам от сряда. Успех, момичета, ще се радвам да житуваме заедно.  Hug

# 560
 Grinning Благодаря за подкрепата!

Аз пък щях да забравя да накисна,
та в последния момент.
То...с доста бръмбари съм го накиснала Laughing,
ама не ми пречат де-отстраних ги вече.

Моето жито е грухано,доста по-късно четох за разликата
между груханото и за покълване,но си мисля че като за начало,
става и грухано. Rolling Eyes

Захранването и мен малко ме притеснява,
но ще следвам вашите стъпки и опит.  bouquet

Желая хубава седмица и много усмивки и...ПРОЛЕТ Е!!! Grinning

# 561
  • София
Добро утро!  Hug
Дундарина  Hug успех!
Persa  Hug успешен старт от сряда!
asyalein  Hug bouquet  браво!
Опитах се да събера казаното от Солей относно захранването на едно място и това ще даде насока, за тези, които не са прочели назад, каквото е написано:
Захранване
"Спокойно със захранването. Всичко трябва да стане постепенно.Основният проблем е в количеството.
По-добре е да ядете по по-малко -4-5 пъти на ден.

Класическата ангелска супа е само от картофи.Но може да се добави малко лимон,морков,лук...
Не е за предпочитане още първия ден да се прибави черен пипер.
Захранването с нея започва на десетия ден, на обяд.
Лекото захранване започва на десетия ден.Има духовна причина.10-единица,Начало.

Първите три дни яжте пресни зеленчукови салати/макар,че няма хубави зеленчуци през зимата/.Сложете малко зехтин и малко сол.Хапвайте си и зеленчукови супи.Може и варени картофи.Въздържайте се от хляб.Можете да продължите да ядете орехи.
Елдата или булгурът са своеобразно ''продължение'' на Житния режим.При захранването може да ги включвате по мъничко към третия ден.Поне първите два дни изкарайте на зеленчукови супи и каши.
На четвъртия ден можете да си направите и една салата от моркови с малко мляко.Прибавете и една филия хляб.
На петия ден можете да си хапнете и шопска салата.През четвъртия и петия ден можете да ядете и варен ориз.
Основното е ,че ястията до този ден трябва да се варят.От шестия можете спокойно да ядете и по малко печени храни.
На шестия ден - малко варени овесени ядки със сирене, каши от пълнозърнест хляб,готвено прясно зеле.Можете да увеличите млякото и сиренето..Хапнете и мюсли.
Постепенно увеличете количеството на храните,които сте яли.Прибавете и малко кашкавал.
Може и малко маслини,грах,зелен фасул.Увеличете филиите хляб.
На осмия ден-боб,леща,готвено кисело зеле/,постни ястия/яхнии/.
След десетия- постепенно месо , сладкиши, яица, гъби...
Гъбите са една от най-тежките за стомаха храни/от растителните/.За предпочитане е да ги включите след десетия ден.Ако много ви се ядат-по мъничко след петия.

Могат да се ядат салати със зехтин и С МНОГО МАЛКО СОЛ. Ако до третия ден задържите без нея-добре.Може да замествате СОЛТА  с лимонов сок.Киселото ''надделява''над соленото като вкус и не се усеща много липсата на сол.ПЪРВИЯ ДЕН СЛОЖЕТЕ  В ХРАНАТА МНОГО МАЛКО ЗЕХТИН.

Ако ядете прясно зеле ,да е много  малко в началото.Дал съм пропорциите като обем ядене през първите пет дни.Почвате с около  една трета от нормалното хранене за вас.Добре е да ядете 4-5 пъти на ден/храната за деня разделяте на 4-5/.

Има много добри  примери за захранване в тази и предната тема /Житен режим-3/.Трудно е да намерите някъде в нета по-подробна информация.

Показаните примерни захранвания/цели/ в някои от сайтовете или тук /в началото/са или за плодова диета ,или за лечебен глад.ЖИТНИЯТ РЕЖИМ НЕ Е НИТО ЕДНОТО,НИТО ДРУГОТО.НО ИМА НЯКОИ ОБЩИ ПРИНЦИПИ ,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДВАТ.

При захранването можеш да ползваш зехтин  от второто ядене..Дори е за препоръчване.Печени чушки -по малко,нарязани,може от третото ...Но за овесените ядки забрави поне до петия ден.После може по малко.След десетия-обичайната си порция.
С оризът също няма проблем.Може да го включиш /варен,малко/ дори от второто ядене.

Този режим не е толкова ''строг''/Захраването във форума е доста ''строго и е за други режими/.Не се плашете от захранването.Просто се пазете да не ''скочите'' веднага на ''твърдата''храна,тортите и алкохола.
И със зелето не бързайте.Не яжте сурово зеле до десетия ден , но можете да ядете сготвено към 6-7 ден.
Забравете и за пърженото до края на захранването.

Ето начина на приготвяне на храните по дни:
1.ВАРЕНЕ
2.ВАРЕНЕ
3.ВАРЕНЕ
4.ВАРЕНЕ
5.ВАРЕНЕ
6.ВАРЕНЕ,ПЕЧЕНЕ
7.ВАРЕНЕ,ПЕЧЕНЕ
8.ВАРЕНЕ,ПЕЧЕНЕ
9.ВАРЕНЕ,ПЕЧЕНЕ
10.ВАРЕНЕ,ПЕЧЕНЕ
11.ВАРЕНЕ,ПЕЧЕНЕ,ПЪРЖЕНЕ.....
Колкото по-дълго време не ядете пържени храни-по-добре.
Ако продължите да пиете поне 1,5 литра течности и внимавате с количеството храна /на хранене и на ден/ ,няма да имате проблеми.
  НЕ СТЕ БИЛИ НА СТРОГ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ.
 За тези ,които са на петдневен режим, може да важи и същото захранване , но е  и възможно да започнат да се хранят с малко млечни и печени храни от четвъртия ден.Пържените можете да прибавите към осмия.

Можете да продължите да ядете и по малко ядки всеки ден.Първите дни-орехи,семки..
Към последните-фъстъци.Внимавайте с тях.Можете да сте алергични.А понякога и съдържат токсини.

До петия ден се въздържайте да ядете млечни храни.Към четвъртия,петия можете да хапнете няколко лъжици мляко или малко настъргано на друга храна сирене или кашкавал.След петия ден следвайте принципа за количество на печените храни. "

-----
Ще потърся още...  Sunglasses

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 09:50 от Snow4eva

# 562
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!
МНОГО КРАСОТА ,ЛЮБОВ И ПРИЯТНИ МИГОВЕ!
http://vbox7.com/play:7056734b

# 563
  • София
Честита пролет!  Hug   bouquet

# 564
Много благодаря ,че систематизирате текстовете ми!
Надявам се ,че съм бил полезен!
Успех на всички!

# 565
Безкрайно благодаря за предоставената информация накуп!!!

Сноучева  bouquet

Солей,мисля че си много полезен(отскоро съм тук,но прочетох почти всичко),
в този ред на мисли   bouquet

Аз съм възхитена от вкусовите качества на житцето Grinning

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Snow4eva , благодаря за прекрасната систематизация  Mr. Green

значи в петък ще ям супа Sunglasses
вече ме боли ченето от дъвчене  на това жито Confused

днес ме боля глава, но си мисля, че е от ПМС-а Thinking

# 567
Добро утро. Hug
И аз снощи имах много досадно главоболие Tired,все едно главата ми бе поd високо налягане...стана ми едно нервно и се мушнах рано в леглото след 2 парацетамола.
Днес навлизам в трети ден......най опасните за мен...3-4-ти,тогава ми приклучват все диетите ooooh!...вляза ли в 5-ти ден стават по спокойни нещата...но сега ще е голяма борба
Сноyче мерси за систематизираното Hug

# 568
  Ако ви заболи главата,опитайте се да си помогнете, като пиете доста по-голямо количество вода ,която е кипвала 3 пъти /за кратко,3''бълбукания''/ и после е поистинала до температурата на тялото.
  Ако и това не помогне,пийте чай от мента,мащерка,глог....Не е голям проблем.Някои карат целият режим, пиейки билкови чайове.Важното е да постигнете по-голямата си цел.
А болките в главата много често имат връзка със стомаха.Макар че могат да бъдат от врата,от нервната система,от мигрена....
  Не подценявайте и обкръжението, в което работите.Когато правите режима ,вие ставате много чувствителни към всичко и всички наоколо.Влиянията не са само''отвътре'',но и ''отвън''.Ако си имате ''слаби ''места в организма и сте в ''нервна''среда,резултатът много често е главоболие.
   Но то може да се дължи и на промяна в кръвното ви налягане.Особено ,когато промяната  е ''скокова''.

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 09:14 от solej

# 569
  • София
Здравейте!  Hug
Момичета, дръжте се! С вас сме!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт