Серклаж в късна седмица - прави ли се?

• 10 251
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Мерси, Аманитка  Hug
Определено учудихме всички лекари - никой ама никой не вярваше, че ще устискам толкова, да не говорим, че Бела се роди и 1 кило в повече, отколкото ми казваха  Mr. Green

# 31
  • София
Змейковица, да ти е жива и здрава мъничката (или може би големичката  Heart Eyes) Бела! Искам да пожелая на теб и на всички само хубави, хубави неща!   bouquet

# 32
  • Пловдив
Благодаряяяяя  Hug Hug Hug Hug

# 33
  • Варна
змейковица ти си герой  Hug. Честито бебче, бъдете здрави щастливи!

# 34
  • Пловдив
Мерси, мила!
На теб желая от сърце същото щастие  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Кураж - няма невъзможни неща!!!

# 35
Честито бебче и от мен! Ако си спомняте  аз съм със серклаж и съм вече в 32 седмица. Много лежане и кормагнезин в болницата, а в къщи вече пия 4*2т. магнерич + 2*1т. папаверин. Пиша рядко защото гледам да лежа, живот и здраве ще се похваля когато се роди бебчето. В общи линии лежане и спокойствие + голяма доза магнезий му е майката на нашето положение.

# 36
Здравейте,
преди няколко дни бях на ФМ, на която се установи, че шийката на матката ми е "леко" скъсена и в момента е 1.7 см. Според лекаря, следящ бременността ми, това не било проблем, но аз много се уплаших. Както разбирам от предните постове вече ми е късно за серклаж, в 23г.с. съм, утре отивам на преглед в Шейново, за да получа още едно мнение, понеже това - няма проблем - не ме устройва в сегашното положение. В 4-ти месец имах контракции, при което ми беше изписан Магнерот 3х2, след което преминах на 3х1. Пия си го и до сега, нямам никакви неразположения и се чувствам добре.
Исках да ви попитам дали е възможно чисто анатомично да има и по-къса шийка, понеже не ми е мерена в началото и сега не знам колко се е скъсила. Въпреки това осъзнавам, че този размер в момента е изключително малък. И още нещо - някой превил ли си е тест фетален фибронектин? Прави се в Шейново и дава оценка на риска от преждевременно раждане?

# 37
  • Пловдив
Криси, не съм сигурна по въпросите, които поставяш, но стискам силно палци всичко да е наред и да устискаш до края  Praynig

При мен лежането и пиенето на Магнерот, Гинипрал и на-шпа помогна да износя Бела, въпреки разкритието и скъсената шийка  Peace Дано и при теб бъде така   bouquet

# 38
  • в 1001-та нощ
при мен шийката в  началото на бременността (12 г.с.) беше над 4 см, после в 16 г.с. стана 3 см и в 20  г.с. падна до 2 см;
до колкото знам обичайно е около 4 см, като започва да намаля в края на 1 триместър и тогава се следи с какви темпове това се случва
консултирай се с д-р Колева в Токуда

при мен направиха серклаж на горещо и с много терапии овладяха положнието; износих до края и родих нормално  Peace

за серклаж се изисква да е поне 1,5 см

# 39
Вчера бях в Шейново. Наистина имам скъсяване на шийката - в момента е около 2см. По принцип от прочетеното по статии и форуми пише, че под 2,5 см е опасно. Късно ми е за серклаж, защото съм в напреднали седмици, а и според доки е нож с две остриета, ако се направи сега, понеже може да предизвика инфекция и преждевременно раждане. Хубавото е, че в момента е напълно затворена, а и обикновенно при скъсяване над нея се образува нещо като вклиняване, което при мен го няма. За съжаление не ми е мерена в началото, но доки се съмнява, че е възможно да е по-къса по начало и всъщност да няма поводи за притеснения. Каза да не се тревожа и на 21.12 пак да отида да ме види. Да почивам повече и така. На работа за сега да ходя, понеже аз цял ден съм седнала и нямам натоварване. Ще видим след 21.12, дано нещата да са си същите.

Змейче, а ти помниш ли в коя седмица при теб се получи това? Гушки на двете ти слънчица Hug

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 10:41 от kuester

# 40
  • Пловдив
Криси, май в твоите седмици съм била - терминът ми беше на 31.05, а откриха нещата при мен в началото на февруари - не мога да сметна точно  Embarassed, ама към 22-23 г.с май беше  Peace

Моята работа също беше ненатоварваща и в седнало положение, но докторът ме посъветва да лежа вкъщи - седналото положение пак не е добре за разкритиеи скъсена шийка - излизах само в краен случай и без това беше студено и грипаво време  Laughing

Много е хубаво, че при теб поне няма разкритие - дано си изчака бебчо докрая.
За инфекцията е прав лекарят ти - и на мен ми го казаха тогава  Rolling Eyes

Успех   bouquet

# 41
  • в 1001-та нощ
при мен имаше инфекции и преди серклажа, но с антибиотици, които не засягат плода - положението беше овладяно

затова те насочих към Колева

една приятелка изкара цялата бременност с 2 см шийка, но при нея нямаше - прогресивно скъсяване

аз след серклажа - дори не бях разбрала, че трябва да лежа и се юрках на работа и се стигна до 1,2 см...след което до края - само на легло + терапии и върнахме положението до 3,2 см.... и така до края

на тази лекарка - дължа много, а тя е просто професионалист

желая ти - късмет и наистина .... никакво сядане - така плодът - тежи над шийката - лежиш и толкова - поне до 28 г.с., после вероятно ще ти направят кортико-стероидната терапия - да подготвят бебето (белите дробове...зрялост), ако има очаквания да излезе по-рано

при мен освен всичко друго беше и ниско.....но с домашен арест - стигнахме до 37 г.с. (а прогнозите бяха, че едва ли ще изкараме и до 26 г.с.)

# 42
  • Варна
Момичета, моля ви за малко кураж  Confused
Бременна съм в началото на 14 г.с., 5-та бременност след 4-ри спонтанни аборта (два миседа и два в 21 г.с. заради много голям септум в матката). В следствие на всичко шийката ми е мека и много свободно се прониква с дилататор, затова серклажа сега ми е повече от задължителен. Вчера бях на ФМ в София при д-р Сигридов в клиниката на д-р Стаменов. Бременността се развива много добре, плацентата е високо, аз нямам никакви оплаквания, но шийката е 3см. и е започнала да се отваря в горната си част, почти до половината. Планувахме серклажа да бъде към 17 г.с., но ще бъде направен още в понеделник. Лекарите, които ме наблюдават казват, че всичко ще е наред, че после ще си карам спокойно бременността. Но аз разбира се съм много притеснена. Много ли е рисково това разкритие в горната част и дали след серклажа ще се затвори?

# 43
  • Пловдив
Фивърче, от все сърце ти желая да е наред всичко и най-накрая да се сдобиеш с така чаканата рожба  Praynig Praynig Praynig PraynigСпоред мен ще помогне серклажа да не се отваря повече шийката - ти почивай много, не се напрягай за нищо  Hug
Септума напълно ли го махнаха

# 44
  • Варна
Фивърче, от все сърце ти желая да е наред всичко и най-накрая да се сдобиеш с така чаканата рожба  Praynig Praynig Praynig PraynigСпоред мен ще помогне серклажа да не се отваря повече шийката - ти почивай много, не се напрягай за нищо  Hug
Септума напълно ли го махнаха

Да септума го махнаха напълно в клиниката на д-р Стаменов. Сега в петък на прегледа, доктора ми каза че за цялата му пратика аз съм втория случай с такъв огромен септум.

Общи условия

Активация на акаунт