Вярно ли е това?

• 3 612
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,въпроса ми е вярно ли е че шестия месец от бремеността е най-рисков? Имам позната която чака дете и сега влиза в шести месец.Много е притеснена,на 39 години е,първа бременост. Чела е някъде че в шестия месец бил най-рисков,как да я убедя да не мисли така. Аз самата имам дете,но не си спомням да е имало нещо притеснително при бремеността ми когато съм била в 6-ти месец.

# 1
  • София
Здравейте,въпроса ми е вярно ли е че шестия месец от бремеността е най-рисков? Имам позната която чака дете и сега влиза в шести месец.Много е притеснена,на 39 години е,първа бременост. Чела е някъде че в шестия месец бил най-рисков,как да я убедя да не мисли така. Аз самата имам дете,но не си спомням да е имало нещо притеснително при бремеността ми когато съм била в 6-ти месец.

Ако бременността като цяло е рискова, няма значение месецът  Wink Успокой приятелката си. Щом досега всичко е било наред, така й ще завърши.

# 2
Седмиците около 22-28 се водят рискови, защото вече е завършила органогенезата, реално това си е дете. За съжаление още много системи са незрели и плодът трудно може да се адаптира към околната среда при евентуално преждевременно раждане. Освен това матката започва по-интензивно да се разтяга, понякога се появяват контракции. Но това не е задължително за всички случаи. Приятелката ти няма защо да се тревожи излишно, освен ако не са й казали че има налице проблем.
Да се щади и дори и да се чувства добре, нека не се опитва да премества планини  Grinning.
Леко износване и здраво детенце да ви радва!

# 3
Вера го е казала много добре, наистина 6 месец се води по-рисков, особено времето около 25-26 г.с. Това го знам и от д-р Сигридов.

# 4
И аз съм чувала, че е така. В 6 месец получих контракции и започнах да пия Магнерот и така до края  Rolling Eyes Повече да се пази приятелката ти  Peace Но все пак да не се вкарва в някакви страшни филми  Hug

# 5
  • Варна
За пръв път чувам, че 6ти месец е рисков. Не виждам обяснение за това. Thinking

# 6
И аз си мисля,че цялата бременност е рискова.Важни са консултациите и съветите,които дават лекарите,които водят бременността.

# 7
  • Бургас
Аз също знам,че шестия месец е рисков!

# 8
Вера го е казала много добре, наистина 6 месец се води по-рисков, особено времето около 25-26 г.с. 
Така си е от личен опит  Cry След една безпроблемна бременност в 25г.с. направих спонтанен. Много да се пази приятелката ти и до колкото ми е известно в този период се прави преглед за да се огледа шийката и ако е необходимо се прави серклаж.

# 9
Серклаж, до колкото ми е известно, се прави най-късно в 20 г.с. После серклажът крие риск от спонтанен аборт и въпреки него, може да тръгне раждане.

# 10
  • Видин
 Thinking не съм и чувала за такива проблеми в 6 месец

# 11
И аз съм чувала за 6-ти рисков месец .Много пазене поне докато влезе в 33- 34 седмица .

# 12
И аз съм чувала за 6-ти рисков месец .Много пазене поне докато влезе в 33- 34 седмица .
Благодаря ви, тя вече роди - здраво доносено бебе -3.800, 56 см.  Hug

# 13
Браво,да е живо и здраво!

# 14
Вие сега ме вкарахте в размисли,аз сега преполовявам 6тия месец  малко се поуплаших,никой досега не ми е казвал че е рисков. newsm78 Аз също пия магнезий,но от 5тия месец ... дано не се окаже вярно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт