Примерна схема за захранване 22

  • 26 803
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 4 070
gundie, за това сирене ли става въпрос

http://www.bioslunceluna.com/shop/mlechni/krave-sirene-s-edinenie.html

Една позната работи в лаборатория, изследваща храните, и каза, че това сирене е много хубаво и ние редовно си го купуваме.
Peace точно за него и жената това ми каза... според мен не ме излъга понеже биосиренето беше доста по-скъпо и , ако сиакше да спечели можеше да ми каже да взема от него, аз до сега не съм обръщала внимание дали го има в обикновенните магазини, според мен то просто не е добило голяма поп както другите марки
Освен това забравих да ви кажа и че там правят много хубав хляб, вс. пекарницата им е мааалко по-далеко от магазина и има по-голямо разнообразие, но според мен,за майки като мен, които не искат да дават за сега обикновен хляб там има доста разнообразие- има хляб без набухватели, има със сушени домати, с маслини, много интересни и вкусно звучащи

# 106
  • Мнения: 1 301
Сиренето Съединение го има в обикновените магазини - купувам го от кварталния ни магазин.

# 107
  • Мнения: 253
Аз само 1 път сям сложила и то няколко зрънца захар  Peace
И повече не съм слагала в попарата.Писах го м Юлските мами

# 108
  • София
  • Мнения: leet
Това сирене е НАЙ-вкусното сирене на пазара по мое мнение! Далеч по-вкусно от био сиренето Хармоника, което ми се стори супер тебеширено последния път! Аз точно в Слънце и Луна ги питах как като продават основно био стоки са избрали да продават точно това не-био сирене, кое му е специалното? И жената каза че са ходили на място в мандрата, че това било истинско сирене и че хора, дето преди са купували Хармоника сега били минали на Съединение. Ама е и бая скъпичко де Whistling

За коментарите в блога не Хедра - старите коментари се четат като идеш най-най отдолу (преди формата за пускане на нов коментар) в ляво има линк "по-стари", който води към по-старите коментари.

# 109
  • Мнения: 286
Момичета, пак имам няколко питанки. 1. Мисля да бланширам и пасирам ябълки, след това да ги замразя във фризера. Чудя се като ги размразя после за колко време да ги изразходвам? За сега малкия яде по 1/2 бурканче от 190гр. а само такива бурканчета имам.  2. Мога ли да му давам царевично нишесте? В момента след обяд му давам оризова каша, и се чудя дали може да се дава нишесте без глутен и до колкото си спомням царевичното е такова, нали? 3. За сега последно, като приключа с оризовата каша, към каква мога да мина? И следващата ли трябва да е без глутен, ако не съм го въвела и кога да го въвеждам него? Предварително благодаря на отзовалите се  bouquet

# 110
  • Мнения: 1 301
Това сирене е НАЙ-вкусното сирене на пазара по мое мнение! Далеч по-вкусно от био сиренето Хармоника, което ми се стори супер тебеширено последния път!

Съединение е наистина много вкусно (цената е около 9 лв. по спомени). Вчера за първи път си купих сиренето Хармоника - ами просто  е Sick

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 18:06 от campanula

# 111
  • Мнения: 4 070
Преди няколко поста Франческа и Бибона коментираха глутена, последни 2 станици по-назад, аз лично го въведох по-късно след навършване на 8 м и половина, по мое лично усмотрение и според детето ми....много от майките го въвеждат по-рано
Като размразиш ябълките,както и др. храна за тая възръст, по добре за днес и утре да се дава от една храна, моето дете е по-голямо и аз правя за 3 хапвания-т.е. деня в който готвя и следващите два, но преди давах само на другия ден
И на мен в Слънце Луна ми казаха същото като на Стелфи, обаче на мен ми се стори,че бои сиренето е доста по-скъпо, трябва пак да видя цената- радвам се че го открих тогава тоес дирене аз до сега ядях Маджаров и то защото ми харесва като вкус и уж не чааак толкова зле като качество и си мисля, че това не е по-скъпо или поне не много по newsm78

# 112
  • Мнения: 10 067
Аз давам 11лв. за овче сирене на Маджаров, така че това ще ми се строи добре като цена. Само дано го открия. Не че ще го давам скоро, за нас си да го опитаме Simple Smile

Стелфи - благодаря, намерих как става Hug

# 113
  • София
  • Мнения: 2 925
Я се замислете обаче ... дали това е било "естествено" ... как ли преди 200 години (да не говорим преди хиляди) да им хрумне на майките, да набутат твърдата ябълка на 1-2-3-месечно бебе?? Няма пасатор, няма ренде ... няма време ...
......................................
 А иначе ... замислете се без пасатор и без промишлени машини по колко месо може да се пробута на бебе ... колкото и да е добре сварено и ситно накъсано с ръце ... а още по-малко на 7-месечно бебе де ...
Малко забавно отклонение-Това като го прочетох и ми изникна един спомен от детството: Спомням си, че на едно от съседските бебета, когато го захранваше майка му му даваше обикновена храна като за възрастни, но му я дъвчеше преди това. Та според мен това отговаря на въпроса как са пробутвали твърда храна без пасатори  Laughing Забавно е как забравяме, че даровете на техниката са ни съвсем от скоро и едва ли наистина преди 200 г. една жена с 5 деца и куп работа и без пасатори ще да е имала време да готви специално за  бебе.

# 114
  • Мнения: 4 070
Дааа, това със сдъфкването преди това на хранта се практикува и до сега , според мен, поне по селата, а и не само...но между другото аз имам една комшийка  в родния ми град, която тая год ще навърши 60 год и ми каза,че майка й навремето една година само я е кърмила , без вода, без твърда храна-само кърма, това според мен чак е странно, понеже знам колко са и до сега , аи колко са били преди 60 г. консервативни хората на село
За  цената на коментираното сиренеие, видях,че съм дала малко повече от 9 лв за 799 гр....за сравнен до сега си купувах на Маджаров червената серия- 800 гр е окло 8,50 (средна цена) и като се има предвид че в Слънце Луна си е скъпичко...значи аз ще давам една и съща цена, ако остана на това сирене

# 115
  • Мнения: 9 806
Хехе, мерси за инфото за сиренето.
А за замразяването във фризера- аз съм ужасен скептик.  Confused

# 116
  • Мнения: 4 070
На мен по скоро не ми допада идеята всичко да се замразява, но скоро четох, че напр. зеленчуците е много по-добре да са замразени от колкото изсушени или консервирани- за последното ясно, но относно сушенето... newsm78 newsm78
Отдавна се каня да ви питам- каква сол ползвате за бебетата?

# 117
  • София
  • Мнения: 6 949
Това с дъвкането го знам и то в доста отрицателен смисъл - в рода ми има няколко бебета, отишли си без време заради подобно "хранене"  Confused. Така че другият вариант е бил много за предпочитане - кърма, докато може само да дъвче...
Днес бяхме на оризова каша с тиква  и круша  Crazy - няколко лъжички криво-ляво бяха приети.

# 118
  • София
  • Мнения: 5 615
Тук няма сирене на Маджаров и въобще изборът е малко шантав, та взех най-разумното за мен решение: купувам местната марка сирене, има съдържание (нормално), има вкус приличен и това е положението.... Вие как бихте постъпили в този случай?

Гунди, сол за Калин не ползвам в смисъл да соля нещо, обаче в хляба и в сухарите има. Друго със сол не съм предлагала, нямам и намерение (скоро, де).

# 119
  • Мнения: 2 521
gundie,аз сол изобщо не съм слагала когато правех храна само за малкия.А сега-обикновена,но аз готвя много безсолно.Така съм ги научила и двете-ядат доста безсолна храна.За ужас на таткото Laughing-той яде доста солено и слага допълнително винаги.

Общи условия

Активация на акаунт