Примерна схема за захранване 22

• 26 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
лято, а по принцип какъв е цвета на акото? Дъщеря ми постоянно си ака зелено, освен когато е яла повече морков или тиква, когато е леко оранжево. Но нашият педиатър ми е казал да не обръщам внимание на цвета, а единствено на консистенцията..

# 196
Да ви питам дали схемата на папането ни е добра ако не какво не и е наред и така сутрин 8-8:30ч 150-160АМ 30-40 сок на обяд 13-13:30ч 150-160АМ плодово пюре стигнали сме до 10 лъжици после в 17-17:30ч 150-160АМ 30-40сок и вечерта 21-22ч зависи колко е спала по 180-190АМ кога да давам зеленчуковите кой час да сменя ще съм ви много благодарна  Hug

# 197
Aми pepe27, личното ми мнение е, че този режим е в резултат от умни съвети на вашия лекар, и предполагам сокчетата не си започнала да ги даваш преди 2 седмици, а доста по-рано? Ами било е излишно. Може би не толкова вредно, колкото излишно ... Но заради тоя "умен" съвет въпросният лекар заслужава да бъде глобен, най-малкото ... както и да остане без пациенти. А предишния ми личен лекар даже не смееше да ми дава съвети за хранене, защото знаеше че ще има и скандал, който да се чува из целия коридор  Mr. Green.

# 198
Алегория аз вече им казах да си гледат работата. Детето ми наддава съвсем нормално а те... абе както и да е! Но определено чувствам че вече не й стига и за това започнах да я захранвам само че се омотах като пате в калчища... Притеснява ме обаче че все още търси да сучи в три часа вечерта или по-точно сутринта. И тъй като вода не иска нямам друг избор освен да я кърмя. А все още не е започнала да яде по едно цяло бурканче зел. пюре - планувала съм го това да стане след около три дни. После мисля поне една седмица да си й давам само зел. и плодово пюре и чак след това да я захраня с някакви кашички. И като посвикне и с тях тогава чак да дам жълтък и най-накрая месо. Малко по-проточвам нещата но не искам да й причиня някакво стомашно разтройство. Сокчета ме е страх много много да й давам че преди като пробвахме всеки път разтройство със слуз имаше и спирахме всички храни освен кърмата. Днес й дадох сокче от прясно изцедена ябълка и сега чакам да видя...Ако й се яви разтройство поне ще знам с какво да я разхлабвам като се спече след някое пюренце  Wink А относно водата - за каката преди три години ползвах Девин розов етикет и една имаше Tomb Sprin или нещо от сорта но от Девина до сега с по-ниска минерализация не съм виждала.
Алегория твоето дете на колко е и би ли ми написала какъв режим на хранене имате. Изчетох сумати статии но друго си е да ти каже някой дето го прилага. Ще помоля и другите чиито деца са около 6-7 месечни ако им се пише да споделят.
Благодаря ви!

# 199
  • Видин
MamaDesi, синът ми е на 7 месеца без 2 дни. Захранвам го от около 25 дни, имаме въведени тиква,картоф,морков,пащърнак, банан.Режим нямаме.Нощем суче към 4-5, може и в 6.Последното хранене е към 20-21-22часа, според зависи.Нощем го чакам да огладнее, храня го и после се буди на 3 часа, за да яде.На обяд яде зеленчуково/плодово пюре - казах вече каква скромна цифра грамове.Кашите мисля да ги почна другата седмица  Peace
Преди месец тежеше 9кг Mr. Green

# 200
  • Пловдив
mamadesi2 в лентичката ми се вижда на колко е дъщеря ми. Захраних я на 5 мес с зеленчукови пюрета. Въведох картоф, тиква, морков, пащърнак, тиквичка, зелена чушка, ориз. После започнах със плодовете/давах ги сутрин, а на обяд въведените до момента зеленчуци/-това се случи на втория мес. от захранването. Ябълки, круши, синя слива, авокадо, банан, праскова, кайсия. Въведох още и броколи и карфиол. От седми месец вкарах Елдата като каша-давам я следобед, а зеленчуковото пюре на обяд, а плодовото сутрин между кърменията. Скоро започнахме и с месото.
Това е за сега при нас. Дано съм ти била полезна.  Hug
amanita твоето момче много добре върви. Не се притеснявай какви кличеств яде. И моята щерка беше така. Започнахме от половин бурканче от 125 гр, после минахме на едно цяло бурканче, а сега вече й приготвям по едно от 190 гр и почти си го изяжда. Просто им трябва време на децата, а ние да се въоражим с търпение.

# 201
mamadesi моя Теди е на 6 месеца и малко! Захраних го защото много ме тормозиха да почна и аз на 4 месеца му дадох картоф...ама го яде цял месец  Mr. Green по лъжичка, по 2 и така хич не си давах зор. А като ме питат казвам "Захранваме се"  Mr. Green
След това продължих със зеленчуците. Давах морков (само 2 дни защото много яко се запече) после тиква (която хич не помага за запека) после тиквичка, пащърнак и така със зеленчуците. Някои смесвах с картоф, други не. Най-много ми допадат на ХИП пюретата по състав и такива вземам, защото нямам нищо домашно освен картофи.
Всъщност малко излъгах...като стана на 5 месеца доки каза да давам каша вече. Та след някои зеленчуци (тиква, морков, тиквички,) почнах кашите, като същевременно давах и заленчуци.
Да поясня...давам каша "Ориз" яде я 5-7 дни, после зеленчук нов и него 5 дни, после каша или нещо от рода.
Не сме имали никакви проблеми
И аз нямах точна схема няма страшно. После почнах да си пиша какво сме яли да не се обърквам, само спазвах да има доста дни на новия продукт.
И така сме до днес. Вече се мъчим да давам зеленчуци на обяд а привечер (към 17 часа) каша. Но нашия независимо, че яде по 200 грама каша след час е на цицата и това е.
Никога не съм го хранила при строг режим. Важното е като е гладен да яде и толкова. Само си определям към колко да е заместеното хранене и толкова.
Също не съм фен на сока - но по-добре сок отколкото нищо!! А щом му правиш пресен още по-добре! Ние просто  Sick на домашния
Дано съм ти била полезна
писала съм в мъжки род за което се извинявам на момата ти! После видях  Rolling Eyes
Иначе твоят режим ми харесва много!! Давай така. Нощното ще отпадне когато е готова!!!

Да вметна че сме 9.200 без да наблягаме на манжите също  Mr. Green
И плодове давам от няколко дни при запек (само круши и сливи досега)

# 202
Стелфи, аз само да кажа за кашата -  според мен, ако си отсипваш от кутията в отделна кутийка(аз си слагам едно количество за 2-3 дни в контейнерите на авент и като свърши си досипвам от цялато пак) тогава едва ли има кой знае какъв проблем, освен това, ако не я държиш на влага напр. и др подобни за мен лично не би имало проблем...но нека и Бибона да каже какво мисли.
Тони, за черешите знам че не толкова от алергична гледна точка се избягват колкото проблема със задавянето е страшен, т.е. щом нямат костилка няма може би да има проблем, не се притеснявай излишно Wink

# 203
alegoria, да разбирам ли, че даваш едновременно каша и зеленчукови пюрета? Това колко време след започване на захранването? И има ли проблем да се дава каша ориз следобед, а по обяд зеленчуково пюре, при положение че захранването тепърва е започнало /12-ти ден- въведени картоф, тиква и морков/ ?
Идеята ми е с кашата да го подсиля, тъй като яде твърде малко АМ- 4 пъти на ден по най-много 120 мл.

# 204
Не ги давах заедно в началото а примерно няколко дни едното, няколко другото, ако са въведени давам един ден едното един другото.
Но сега от 6-тия месец (2 месеца след захранването) давам на обяд пюре от заленчуци следобед каша (мъча се да заместя 2 храненета нищо, че не се получава на 100% ама не бързам за никъде)
Иначе не виждам проблем да се дава така както си писала ти. Още повече, че в повечето пюрета има ориз!!! Така, че няма защо да се притесняваш.
Аз всико правя с АМ (иначе кърмя) и пюрето даже особенно ако е от картоф!

# 205
  • София
Jenivas, консистенцията не беше по-различна, значи се надявам да не е проблем! Освен да предложа сега пък пилешко, и да видим какъв цвят ще докараме. Simple Smile

# 206
Stelfy, инстантните каши и аз ги давам доста повече от 3-4 седмици. Те в крайна сметка не са стерилно опаковани. Но ги държа в кутии от АМ (с които ме снабдиха майки от квартала), плътно затворени, и за сега съм нямала проблеми с разтварянето, а то друго няма какво да им стане - само може да поемат влага ако не се съхраняват на сухо.  Twisted Evil То моята злояда госпожица ... на която давам разнообразни каши и винаги имам 10-тина кутии отворени ...

Ами за млякото, по принцип е препоръчително преди годинка да не се дава като самостоятелна напитка, но поне да не е преди 9-месечна възраст. И в смисъл - идеята не е изобщо да не се дава мляко, а да не е за сметка на адаптираното. А иначе, в малки количества може да се ползва след 6-месечна възраст при приготвяне на храна. Тези малки количества не могат да изместят количествено адаптираното мляко ... Все пак става въпрос за застройки на супи, за някои десерти (като мляко с ориз), които наистина не стават вкусни с добавяне на сухо мляко след като се приготвят ... Това между другото е според СЗО. С други думи, нищо вредно му няма на кравето мляко, стига да е в малко количество, за да не е за сметка на адаптираното/кърмата.

# 207
А всъщност тоя сайт на СЗо, който го споменавяте кога са му правени последни редакции, дали не е много отдавна....

# 208
# 209
  • Варна
Ама аз съм много зле!  ooooh! Чак сега се усетих, че има нова тема...
Ние все още сме на оризова каша - 16ти ден. Изяжда 30-40 грама, но към края с доста нежелание.
Виждам, че сте коментирали за инстантните каши, сега ще прочета, че и мен ме интересува, защо да хвърлям цяла кутия с каша, тя едва да е изяла 10тина лъжици...

Общи условия

Активация на акаунт