Примерна схема за захранване 22

• 26 787
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Да , и на мен ми стана интересно за киселото?!?! bibona, я кажи какво кисело даваш на детето, че да прояде и моята кокона...

# 511
  • София
Здравейте набързо от нас. Работата ни върви на зле, хемоглобинът се е покачил едва до 87 и ще ходин на доФтор. Освен това при рутинното изследване на урина на 1 година се оказа, че имало някакви си "урати", което беше изтълкувано като прекаляване с месото. Така че по съвет на педиатърката се връщам на схемата "месо през ден" (досега карахме на 2 дни месо, 1 ден без месо по една кофа причини, да не досаждам вече на тези, които ме четат за хиляден път   Embarassed ) Блягодаря за идеята з абелия пипер, дано да е от това, че вече аман с тези претенции...

Тони, няма какво да се срамуваш, аз без твоите вълшебни филийки съм за никъде. Като екстра покрай тях Калин се научи и да отхапва (със зъбки), както и да му чупя парченца, а той да си ги взема сам с ръка и да си ги яде  Mr. Green

Докато се ровех за лимеца, на няколко места пише "твърда пшеница" и се зачудих дали се въвежда специално. На едно място пък прочетох следното "Спелта се нарича още лимец на български" и направо се обърках. Някой може ли да внесе яснота, ако знае повече  newsm78

# 512
Аз за лимеца знаех че е вид вкусна пшеница ... която тук там се сее из селата (не знаех че се произвежда промишлено). Ниско добивна е ...

От твърда пшеница де правят разните макарони, различна е от хлебната (не е различен сорт, а различен биологичен вид) ... но не съм я въвеждала отделно все още (то не съм и давала макарони де). А и докато дойде време до макароните ... просто в някой хубав ден и това ще сготвя  Mr. Green.

А за киселото - просто моето тиранозавърче обича кисело ... и така съм пробутвала например домашните пюрета от круши (със сок от дюля или боровинка вътре, та да киселее ...).  Twisted Evil А оня ден ме подлуди с лапането на пръстите докато изчаква да й изцедя кърма, че си пада мързеланка. И като полудях - отрязах едно кръгче лимон и й го дадох в ръката, с надеждата че ще се нацупи като лапне киселите пръсти и ще се откаже. Да ама НЕЕ тя направо си изгриза кръгчето лимон, че и още изглежда искаше. Ама аз пък не й угодих.

# 513
  • София
здравейте момичета,

Tony_st , пак съм пропуснала филийките, супер идея, че ние не яден изобщо попара  Embarassed Намазваш маслото на филията и отгоре слагаш натрошено сирене и запичаш, така ли??? После даваш на хапки предполагам???? Правилно ли съм те разбрала? От какъв хляб е филията???

аз лимец давам в момента с каша на Babylove "3 korn".

зелено човече , и нашият беше нисък, давах спанак, цвекло и всички зеленчуци, които съдържат желязо. Месо ядем 3 пъти в седмицата.
Резултатът е на лице, качихме го до нормални ст-ти (за 3-4м) и не сме приемали нищо.

gundie, какво количество мляко хапвате на ден, че ние нещо взехме да намаляваме млякото Confused И аз се нареждам за рецептата за бисквитките  Praynig

Ползвал ли е някой преходните млека на ХИПП "Добро утро" и "лека нощ"?

Посъветвайте ме за зеленчукови инстантни каши? Гледам "Слънчо" имат, но към тях съм предубедена заради захарта и солта. Искам да вървят със сирене и масло т.е. да не са сладки.

# 514
Зеленчукова на Слънчо ползвам само безмлечната "моркови", има захар вътре и според мен си е сладка, но не много и може и да върви със сирене.

# 515
  • София
т.е. мога да пробвам "Слънчо", така ли??? Притеснява ме това пълномаслено мляко и захарта в състава на кашите им newsm78

# 516
  • София
Хора, набързо влизам да ви кажа едно откритие - зърната от просо имат чудесен слабителен ефект Grinning Сутринта дадох каша от просо само (със сирене де и едно топченце Маскарпоне за разкош) и такова ако не съм виждала от преди захранването - чудесен цвят охра, гладко и редичко, само на вкус не мога да кажа как е! Laughing Laughing Laughing

# 517
Леле, Зеленко, и какво ще го правите Калин - лекарства? Sad

missence, ние в къщи рядко купуваме бял хляб, а и тук има сигурно 150 вида хляб и си взимаме все различен, но за Рая взимам едни бели питки - много ги яде. Иначе технологията на правене е такава, само че аз не го троша сиренето, а го режа на филийки и така. Рая в началото ядеше залчета, но сега и давам ивички и тя си ги гриза. Peace

# 518
Хора, набързо влизам да ви кажа едно откритие - зърната от просо имат чудесен слабителен ефект Grinning Сутринта дадох каша от просо само (със сирене де и едно топченце Маскарпоне за разкош) и такова ако не съм виждала от преди захранването - чудесен цвят охра, гладко и редичко, само на вкус не мога да кажа как е! Laughing Laughing Laughing
ами аз май ви го разправях това преди време, те и затова ги препоръчват за диети според мен Sick
А знаете ли,че има каша на Слънчо без захар и сол и др. Peace напредък
ето я идеята на Еспа, благодарностите кем нея :
 smile3501
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/06/kids-oat-squares/

# 519
  • София
Tony_st , и аз ще взема питки. Мисля, че в "Пикадили" има подобни и ще пробвам  Peace
Колко сте големи?

gundie коя е тази каша на "Слънчо" и колко мляко пиете на ден? (не си забелязала питанката ми, че предния пост беше много дълъг  Embarassed ) Като цяло комбинациите им на "слънчо" са много добри, но ме е страх да дам  Embarassed

благодаря за рецептата  Peace

# 520
# 521
  • София
За хляба, навсякъде четох да се предлага в началото бял хляб. Обаче педиатърката разреши вече и пълнозърнест (стига да не е от типа на Бонус, де).

Тони–ст, не знам какъв ще го къдрим. Дано да е свестен този хематолог, където ще ходим, да може да ни даде идеи, препоръчаха ни го, да видим...  но чак за края на март се очертава... Определено желязо не бива да пие пред вид съмнението за таласемия, а друго лекарство да изписват за вдигане на хемоглобин не съм чувала... Ще чакаме и ще стискаме палци, това е...

ЕДИТ: Така да се каже "таласемията не боли" (става въпрос за минор)... аз лично съм си живяла почти целия живот с нея и ми я откриха съвсем случайно...

# 522
Мисе,  сутрин пие около 130 мл ам ., после в първото хапване му слагам кисело мляко и/ или пюренца с йогурт, не мога там да преценя колко количество се събира, после в др. около 70 мл ам(20 мл вода я разреждам с 2 лъж. сухо вещество), след това давам сирене и масло с нещо и пак добавам като в предното ядене по същата схема ам, вечер вече не повече от 250 -300 мл....ох, той Вик светкавично го намалява това мляко, до мин. седмица пиеше по повече сутрин, сега и това му е много и доста повече вечер, ама какво да го правя....като не иска..тая нощ се събуди много нервен, че от повече от месец му избива 6-я зъб, пи 100 мл мляко и сутринта едвааа изпи още 100 и после толкова време не беше гладен
Зеленото, с теб сме , с каквото трябва ще помагаме!!(това сериозно)Оххх, да не го мъчат нещо Калин-мандолин??....маалко се притеснявам като чувам това, ссега ще ходим на тия изследвания Praynig

# 523
  • София
gundie , ние сме на същото дередже със зъбите и рязко намаляване на кол-то мляко  Confused
зелено човече,  аз имам приятелка с таласемия минор и както казваш цял живот си живее с нея без проблем  Peace
bibona , мерси   bouquet Ще ги пробвам  Peace Изкушавах се да пробвам на "Слънчо", но все не ми стиска.

# 524
missence, и аз знам, че за бебета хляба трябва да е бял. Ние пък нали чак през май ще ходим на консултация, та не смея да дам пълнозърнест хляб без да е разрешил педиатъра ни. Embarassed Питките са добър вариант, защото са плътнички и хранителни, а и при нас Рая ги харесва. Peace А иначе сме на година и 4 дни. Mr. Green

Зеленко, ако трябва с нещо да помагаме - лекарства от тук, или нещо друго - казвай. Един "зет" си имаме ще си го гледаме... Hug

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 21:35 от Tony_st

Общи условия

Активация на акаунт