Примерна схема за захранване 22

• 26 828
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Зеленко, и Рая хареса рибата...ама то при нея хареса е много силно казано, защото тя по принцип яде малко, но опитва и дори си мрънка като я яде - така прави като нещо и харесва - обикновено това е хляб. Peace

Jenivas, и аз давам 2 на 2 дни. Понякога и 2 на 1 в полза на месото - зависи какво съм готвила. Peace

За черния дроб и аз бих се позамислила, още повече, че в къщи нито аз, нито мъж ми го яде...

# 496
 oops ooooh! doh  Embarassed явно съм смесила двете неща!  newsm62 Извинете!
Та какви са тия вълшебни филийки?

montesito ние имаме абсолютно същия проблем само че започнах захранването на 6 месеца и с плодови пюрета. Като започнах да въвеждам зеленчукови проблема се задълбочи. Аз ги правех в къщи но спрях моркова а по съвет на докторката ни спрях и аз да ги правя а минахме на купешки. От плодовите задължително давам разхлабващо а от зеленчуковите сега въвеждам спанак и сметана че го дават разхлабващо и го смесвам с тиква която вече съм въвела че нали я има в някои плодови пюрета. Вода от 3-4 дена давам с лъжичка че с биберона на шишето само си играе. Вчера и днес бебка ака по-нормално и вечер спи по-спокойно. Това го дължа на момичетата тук които бяха много търпеливи и отзивчиви. Ако искаш върни десетина страници назад и виж какви съвети са ми дали. Стаскам палци - успех!

# 497
Вчера доста почетох какви зеленчуци има в пюретата за след 4 месеца. Направи ми впечатление, че чушката и домата липсват. Има ли някаква причина или просто не са традиционна храна в Германия, Австрия и т.н. ? newsm78
Аз вече съм въвела червена чушка, но не се хареса много. Бях пасирала сварена, с люспите. Вкусът и беше малко странен и си мисля, че именно люспите са причина за това. Дали ще е удачно да пека чушките за да мога да ги обеля /и естествено да пропусна варенето  Laughing/ ?

# 498
Чушките е желателно да се белят, а са и по-вкусни без тях Simple Smile

# 499
  • вече Пловдив
Аз вече съм въвела червена чушка, но не се хареса много. Бях пасирала сварена, с люспите. Вкусът и беше малко странен и си мисля, че именно люспите са причина за това. Дали ще е удачно да пека чушките за да мога да ги обеля /и естествено да пропусна варенето  Laughing/ ?
Куин Л, и аз най-напред дадох варена обелена, само че зелена чушка (още не съм давала червена). Бела я изяде, но много повече й хареса печена зелена чушка. Изпекох на котлона цяла чушка, обелих я, изчистих я и я пасирах с картоф - омете пюрето за норматив  hahaha

# 500
Queen L, червените чушки и доматите са за по-късна възраст, защото ги водят алерген. Домат аз дадох на Рая скоро - преди 2 седмици, но червена чушка въведох още на 10 месеца и малко. Peace

mamadesi2, за тез вълшебни филийки вече ми е неудобно да пиша Embarassed... измислих ги, когато Рая отказа да яде попара - един вид заместител на попарата са, но трябва вече да си въвела глутена. Като гледам за вас май е малко раничко - ако бъркам моля за извинение. Peace Та филийките са с масло и изкиснато сирене запекани на грил, или микровълнова. Моята кокона ги яде, а и "зетя" ни е влюбен в тях, ето защо и Зеленкото ги нарече вълшебни. Blush

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 14:13 от Tony_st

# 501
Ееее Тони какво ти е неудобно - трябва да си горда щом си измислила нещо толкова добро. Честно казано аз не знам дете дето обича попарки. Да ние сме малки още но честно казано аз не знам защо но бях решила че са вълшебни БИСКВИТКИ  Embarassed и за това настоявах толкова че каката ни пък не ще да яде никакви бисквити. Но определено и "рецептата" за вълшебните филийки ще ми бъде полезна... Голяма попара не ще още от бебе но съм забравила какво съм правила пък и аз не съм от тия дето много много питат "Искаш ли?" - тъпча с лъжицата и това е! Така че - БРАВО!

# 502
Моя син днес ще го водим на алерголог - освен че ми направи един обрив, кашля от Коледата. Много внимавам с храните - ако знаех за чушката и домата - щях да ги оставя за след годинката, но късно ... Чушката вече е въведена, при това успешно  Laughing Домата ще изчака обаче!   

# 503
При домата проблема не е само в алергеността, а и в това,че  е с доста висока киселинност, поне до колкото аз съм чела... за алергиите да тикажа и моят син има някаква, но чух и четох,че се откриват и правят изследвания на деца след 2 годиники, т.е преди две навършени не може да се открие...иначе Викчо имаше някакви проблеми(и все още яко се изрива на моменти) и един път чак хрема и кашлица разви и пи един месец едни сиропи, спряха кашлицата и хремата, но пъпки колкото искаш и до сега Cry Сори за отклонението spam2

# 504
лято! точно това се коментираше,мерси Hug,ще го запомня вече Simple Smile
Момичета,кажете други храни освен млечни,богати на калции

# 505
Да, за домата, наистина го има и момента с киселиността.  Peace

gundie, като знам колко внимателно го захранваш Вики, направо се чудя как се е изринал... но сигурно е до дете. Рая докато бях по болници кво ли не са и дали по погрешка, въпреки телефонния контрол и да чукам на дърво до сега проблеми няма. Praynig Дано и при вас нещата се израстат с времето. Peace

# 506
Тони, обривите може да са от всичко, дори педи каза, че и от прахта е най-вероятно, въпреки,че у нас хич не е стерилна среда и гледаме да не го пазим много от такива неща....но аз внимавам много с храните точно по тая причина, моят съпруг мнооого често има едни съмнителни обриви, аи Вик е бял като пуканка-чак прозрачен и светлоок и ми казаха,че като цяло тия деца си имат проблеми с алергии  Wink А за телефонния контрол, аз не бих разчитала на него хич Joy. добре е ,че няма проблем, но нали знаеш, то като си няма генетична обремененот вероятността за проблем е малка,  а и като се сетим колко много са все още родителите, които не им пука как и какво ядат децата им и нищо им няма на тия деца...ние тук сме малко майки-манячки Rolling Eyes Wink Laughing, но.... това е, а децата като не могат да се съпротивляват за сега Joy Joy

# 507
 Sunglasses Eee аз не се чувствам маниачка ...

Twisted Evil Ето например непрекъснато давам кисело, колкото повече толкова повече, защото на нея това й харесва и така я навивам да яде. А не мисля че може да й навреди (тогава нямаше да й давам все пак). Боровинките, дюлите, доматите, кайсиите при нас са на почит  Crazy

Flutter а къде е рецептата за овесените бисквитки без захар?

# 508
аз мога да дам на Еспа линк към блога й в , който има една прекрасна рецепта за такива бисквити...само че маалко по-късно, а какво значи кисело, Бибона?? Написала си само кисело, ама какво? И щом си тук, колкото и да не ти харесва и като знам какви знания имаш и ти си в кюююпааааа smile3532

# 509
  • Leeds, UK
Запис!!! На нас ни е рано още, но благодарение на вас се образовам още отсега.

Общи условия

Активация на акаунт