Примерна схема за захранване 22

• 26 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • not found
Сиренето преди да го дадете го цедите ,нали ? Колко време ?
И елда в Пикадили например мога ли да намеря ? Питам , защото днес 3 часа търсих ръжени ядки и накрая се оказа , че нямало  ooooh!

# 31
В сиренето за съжаление има често над допустимото съдържание на сол. За това го изкисвам много добре. Държа го в студена вода поне едно денонощия, и я сменям поне три-четири пъти.
Елда в Пикадили има, аз взех от там, но в само на зърна, не брашно. Или поне  такава имаше в "нашето" Пикадили.

# 32
  • София
Ще ми се да си сверя часовника за количествата. Калин нали прояде отскоро и нямах възможност да го обсъдя с педиатърката  Embarassed Значи той закусва около 200 мл. каша + плодово пюре + мазнина, после обядва околко 1 малко бурканче (125 гр.) 1/2 месо + 1/2 плодово пюре (а ако е ден за жълтък, опитвам се да пробутам зеленчуци) и следобед изяжда 1 малко бурканче (125 гр.) плодово пюре.
Как е положението при вас?

# 33
  • Sofia
Понеже стана въпрос за питателна закуска, леко се притесних. При нас основното ядене се пада във втората част на деня и често се събира в малък интервал. Ако Любчо проспи времето за пюрето се получава така, че до 4 ч.е само на кърма и най-много плодово пюре. newsm78
Според вас нормален ли е следния режим:
8,30 ч. - 200 мл кърма
11,30 ч. -200 мл. кърма
12-12,30 ч. 40-80 гр плодово пюре
14,30-15 ч. около 150 гр зеленчуково или месно пюре с 80 мл кърма- тук някъде се случва да проспи този час
18,30-19 ч. 150-180 мл. АМ с каша и малко плод
21,30 ч. 200 мл кърма

Случва се, ако кърмата за втората закуска не стига да дам и малко каша или овесени ядки.
ДАли вече на това хранене да давам задължително твърда храна и малко кърма?
Бебчо наддава по 400 гр последните 2 месеца, но този ще е повече. Малко над 9 кг е

# 34
Момичета, как давате манго и авокадо - чисто или в комбинация (каква)?

Има пюре на Сънвал Ябълка+Манго.

# 35
И аз да се включа с въпросче дали правилно съм се ориентирала,бебето ми е на 7 месеца и половина нямам заместено хранене, сутрин сме на кърма, на обяд зеленчуково пюре и кърмене, следобед от 2 дни давам плодово пюре, но първо кърмя и след 30 минути давам пюрето или обратно ( заместваме ли хранене с плодово пюре?)

# 36
  • София
Golden Carnival, елда (брашно) има на Хип в Пикадили. Hug
Svetilina, с плодове не се замества хранене. Ако, искаш да заместиш прави кашичка (оризова или елда за тази възраст) и към нея добавай половин пюренце(150 гр. каша+ 50 гр. пюре) Hug
За храненията още не мога да се включа адекватно, защото захранвам от един месец.  Hug
Хубав ден на всички мами!  bouquet

# 37
И аз да се включа с въпросче дали правилно съм се ориентирала,бебето ми е на 7 месеца и половина нямам заместено хранене, сутрин сме на кърма, на обяд зеленчуково пюре и кърмене, следобед от 2 дни давам плодово пюре, но първо кърмя и след 30 минути давам пюрето или обратно ( заместваме ли хранене с плодово пюре?)

Мисля, че е добре, ако даваш плодовото след млякото идва като десерт.На каква възраст сте?Можеш да включеш каша следобед, а плодовото да го даваш като десерт предиобед.

# 38
КОга пуснахте нова тема, кога 3 страници от нея, аз даже не съм получила майл,че я има
Моята питанка: Каква е гаранцията,че в БИО-продуктите(краставици напр.) няма нитрати? newsm78

# 39
КОга пуснахте нова тема, кога 3 страници от нея, аз даже не съм получила майл,че я има
Моята питанка: Каква е гаранцията,че в БИО-продуктите(краставици напр.) няма нитрати? newsm78

Понеже свекър ми развива биоземеделие / за сега само за ползване от семейството/, мога да твърдя, че за да се зове един продукт био, трябва да отговаря на хиляди критерии- състав на почвата, отстояние от замърсени почви, води, шосета, промишлени зони, разсадът или семената също трябва да са от био зеленчуци/плодове, не трябва да се тори с изкуствени торове, да се напоява с химически обработвани води....И още и още. Та ето това е гаранцията, че продукът е био.  Grinning

# 40
desive78, на мен ми се струва нормална схемата ви - в смисъл че "допълващата" храна е около долната граница на препоръките на СЗО.  #2gunfire А днес на консултация бях посъветвана храненето да е 1)кърма 2)попара 3)зеленчуково пюре 4)каша/кисел 5)супа .......

gundie, био продуктите СЪС СИГУРНОСТ съдържат нитрати - това просто е част от нормалния природен механизъм растенията да усвояват азот (от който синтезират куп метаболити, между които белтъци, ДНК, РНК, АТФ ...). Разликата е, че продуктите, които не са "био", съдържат доста повече нитрати и много по-малко микроелементи.

# 41
 bibona, мисля, че питането е за това дали съдържат нитрати в такова количество като обикновените зеленчуци.
Ами не не съдържат, нали за това са био.

# 42
 Wink Само намеквам, че култури като тиквичките, които се развиват бързо, натрупват нитрати в зависимост например от броя на гръмотевичните бури ...

# 43
Благодаря ви за бързите отговори, много сте готини  bouquet Hug

# 44
Имам нужда от съвет  Praynig
Захраних с морков, тиква и картоф.Сега сме на ориз, с оризова каша-трети ден.Днес и вчера не е акала малката.Може ли утре да прибавя половин бурканче тиква към оризовата каша.На кърма плюс АМ е.

Общи условия

Активация на акаунт