Примерна схема за захранване 22

• 26 723
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Ами аз да ви кажа за хляба не знаех, понеже не съм фен на обикновенните хлябояве в БГ и нали много пъти казваха колко много сол имали и купувам(ама едва от една седмица) един хляб от Слънце Луна без сол и с лимец май(не помня културата- но е въведена при моя дивчо) и дори има ленено семе, което незнам дали е добре за малко дете, но нали уж омега 3 .....

# 526
Зеленко  Hug

Днес дадох за първи път да гризе бишкоти на Плазмон. Давате ли и по колко на ден?
Утре ще въвеждам пуешко/второто месо/. Взела съм чистото на ХИПП. Колко от бурканчето да сложа?

# 527
Ами може би около 1/3  от бурканчето, аз тъкмо се сетих да те питам , а какво стана с месотот при твоето дете и проблема, който имаше?

# 528
  • София
Ще моля пак за съвет. Колко време преди лягане вечер давате твърда храна? И каква е тя? Реших да пробвам да му дам по-късничко да хапне нещо - и то няма какво, освен каша - за да видя дали пак ще е такова мрънкало вечер, но да не му стане тежко на коремчето? А и в неговото ядене поне засега задължително присъства плод, това ще пречи ли?

# 529
Относно лимеца/спелтата:
-един линк за немскоговорящите - това май е най-подробното и сигурно има и разликата с обикновената пшеница, но аз от това нищо не разбирам  newsm12
- още нещо за спелтата, което намерих и ме заинтригува  newsm53
- и още за тези, на които не им се търси  smile3503

# 530
Момичета, някой знае ли как влияе на стомаха пюрето от сладки картофи - запичащо или разхлабващо?

# 531
  • София
Tony_st , мерси   bouquet то пише в подписа ама кй да гледа  Embarassed

Цитат
-един линк за немскоговорящите - това май е най-подробното и сигурно има и разликата с обикновената пшеница, но аз от това нищо не разбирам  

мерси, много изчерпателна и полезна информaция  Peace ако някой има нужда от превод или определено инфо от линка да каже, насреща сме    Peace

# 532
 Wink За хляба - до сега винаги съм давала пълнозърнест или някакъв подобен (всъщност вкъщи друг не се появява) - но аз й давам в минимални количества, колкото да не ме гледа. Много от инстантните каши също са пълнозърнести.

# 533
  • София
Днес дадох за първи път да гризе бишкоти на Плазмон. Давате ли и по колко на ден?
Утре ще въвеждам пуешко/второто месо/. Взела съм чистото на ХИПП. Колко от бурканчето да сложа?

Бишкоти точно не давам, но давам житенки, оризовки, био царевични топчета или едни вафлени кори на Био Бамбини, които се водят за над 12 месеца. Давам няколко пъти на ден между яденетата, но той само се занимава с тях ( не може да се каже че ги яде) и общо за деня чистото изядено количество е не повече от 1/2 (до 3/4) житенка да кажем или 3-4-5 топчета...

За добавката на Хип съм изчислила (грубо де!), че една добре напълнена чаена лъжица има горе долу около 5 грама чисто месо. Респективно първия ден давам една, втория 2 и т.н.

Лято, защо да няма какво друго да дадеш освен каша? Дай зеленчуци - каквото и един възрастен човек би вечерял Simple Smile
Мисля, че не по-малко от час преди лягането трябва да има след вечерята.

А за белия хляб - аз лично умишлено не давам бял хляб, защото ако не вреден, то със сигурност не е полезен! Солта, кристалната захар и бялото брашно са известни като "бялата смърт"... както и заспиването в зимна планина, но това е друг филм Sunglasses

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 08:42 от Stelfy

# 534
Момичета - да ви се оплача... Имаме алергия, най-вероятно от домашен прах и акари. Това за светлите деца е вярно - синът ми сащо е светъл и синеок. Баткото - и той така, но с него проблеми съм нямала. Сега давам антиалергични препарати и в тази връзка искам да ви питам нещо - новите храни които ще давам да ги смятам ли за въведени успешно? Защото тези капки подтискат всякакви алергични прояви и знам ли - ако не ги пие може към някоя от храните да прояви непоносимост, а като взима лекарство - не ...  newsm78
Много объркано стана, надявам се да сте ме разбрали ...

# 535
Queen L, много добре си се усетила, че може към нова храна в момента да няма реакция, а след лекарствата да се прояви. Има обаче и един друг момент - във вашето положение може да възникне толерантност дори към храни, към които е имало проявена алергия по-рано.

Между другото, можеш спокойно да си продължиш със захранването, в смисъл - да не се притесняваш, че даваш нов продукт. Но си направи списък какво точно си давала за първи път по време на това лечение (по-късно може да ти е от полза).

# 536
Благодаря за отговорите!
Гунди, Симона прояви видима непоносимост към пюрето с пиле на Гербер. Три пъти й давам и трите пъти имаше обрив и повръщане, което за мен е сигурна гаранция, че е от това. Сега яде само домашно приготвено и нямам никакви оплаквания.

Споделете, кои храни сте въвели през 8-мия, 9-тия месец на вашите дечица, защото нещо започвам да се изчерпвам откъм идеи?
И моля, ако на някои от немскоговорящите му се занимава да попреведе в общи линии накратко инфото за лимеца.  Praynig

# 537
Никой ли не знае за сладките картофи?  newsm78

Аз за спелтата знам, че е най-чистата зърнена култура, защото твърдата й обвивка я пази от вредители и затова при отглеждането й се използват най-малко пестициди и др. подобни. Освен това съдържа повече фибри и протеини от обикновената пшеница, както и витамини от Б група. Съдържа умерено кол-во глутен.

# 538
Никой ли не знае за сладките картофи?  newsm78

Изнивявай, не съм видяла, че си питала и по-горе. На моето дете му действат регулиращо.

# 539
Франческа, ето какво съм предвидила аз за 8-9 мес., макар, че сме още далече:Ечемик, броколи, карфиол, заек,грах, извара, зехтин, ръж, боровинка, телешко, домат, грозде, жълтък, манго,свинско, сметана, спанак, риба, ананас, коприва, маруля, лапад, патладжан.Разбира се не знам дали всичко ще мога да въведа...Дано съм ти била полезна

Общи условия

Активация на акаунт