Примерна схема за захранване 22

• 26 710
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, дайте пак инфото за меда, че не съм си го записала... от кога можеше да се предлага по малко?

# 541
Тони, мед може след годинка, но моят съвет е отначало да не го въвеждаш директно, а да направиш нещо за яденен с него.
Франческа, да не би в пюрето на Гербер да има някаква съствака, която да й влияе на Симона?? Щом хапва домашно такова месо?? ...ще ти пиша малко по-късно какво съм въвела тия месеци, само да си погледна схемата.
За белия хляб-твърдо заставам зад Стелфи.

# 542
  • София
Франческа Салиери ,

ние сме доста ящни, но това пюре не го иска, незнам защо  newsm78

# 543
  • София
Франческа,

аз за 8ми и 9ти месец съм въвела:
зелен фасул, жълтък, грозде, шунка (мислех свинското след годинката, но това е уж био от пюре на Хип и я свърших и тая работа), агнешко, червена леща (с което считам всичките видове леща за въведени), домати, жълтък, праз, грах, боровинки, масло, сирене, кисело мляко/йогурт.
Бях предвидила и киви от пюре на Семпер, но пропуснах, понеже щях да повърна от миризмата му и го изхвърлих неупотребено.

Отделно от това вече започвам малко по-каубойски да действам (това не е съвет или препоръка) и давам някои неща без да ги въвеждам специално.
Примерно говеждото не съм го въвеждала, щото вече съм давала телешко навремето. Лук давам, сметана (повече няма да въвеждам отделно никоя млечна храна - щом не е проявил алергия до момента, значи е малко вероятно. Надали човек няма да е алергичен към кисело мляко, ама ще е алергичен към сметана Shocked ) В някакво пюре имаше манго в минимално количество - дадох. И ечемик и спелта съм дала без въвеждане (бях въвела глутена вече), понеже бяха в микс някакъв и викам айде...

Иначе като си правя план за въвеждане от тук се ръководя най-вече:
http://img.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/Untitled-2.jpg?t=1169018564

За спелтата не мога да помогна с немския, но би могла да видиш в Уикипедия или тук: http://www.nutritiondata.com/facts/cereal-grains-and-pasta/10356/2

За меда: Аз противно на общоприетите схващания, че меда е супер храна, хич не съм и фен.
Четох в Уикипедия за него и тук: http://www.nutritiondata.com/facts/sweets/5568/2 където става съвсем ясно, че меда няма никаква свястна хранителна стойност, ами си е жива захар...
Иначе теоретично след годинката може да се дава Peace

# 544
Никой ли не знае за сладките картофи?  newsm78

Изнивявай, не съм видяла, че си питала и по-горе. На моето дете му действат регулиращо.

Благодаря за отговора. На моята бебка май й действат запичащо защото (вместо 2-3 пъти вчера ака 1 път Simple Smile ), а иначе дори и морковите нямат такова действие при нея.

Иначе аз сега 8-ми мес. съм въвела праскова, пуешко, броколи, грах, сладък картоф, днес започвам глутен (с овесена каша), после мисля пилешко, кайсия, спелта, боровинка, домат, телешко, масло, сирене.

# 545
Благодаря ви, дами!

Исках да си "сверя часовника", понеже ние в къщи захар не консумираме, а отвреме на време хапваме мед, но за Рая ще изчакам още някой месец. Peace

# 546
  • София
Момичета, имам един въпрос - някоя от вас предлагала ли е пуканки от амарант и как?

В магазина, от който купувам разни зърнени работи, нямаше амарант, а само пуканки - пак си е на същата фирма, пак био. И понеже от доста време запаса ми се беше изчерпал, пък малката обича, реших да взема. Предполагах, че зърната са обработени по някакъв начин и че просто варенето ще е по-малко. Е да, ама като тъгнах да варя - варих, варих, то стана едно такова течно и хмм .. лигаво. Може да съм сложила пък много вода, знам ли ...
Ако някой сподели как да го приготвя това чудо, много ще се радвам, иначе ще отиде в кофата, пък аз ще си търся обикновения амарант.

# 547
 Joy да се похваля - пробвахме пюре ябълки с ягоди (27% ягоди). Ами тя си отваряше устата  Mr. Green за цели 100 г (това до сега ни се е случвало само с банан и "елда с плодове" на Хипп).

# 548
И аз да питам нещо.
В съдържанието на Sunval почти на всички месни пюрета пише, че има слънчогледово олио. На някои от зеленчуковите - също има. Не съм проучила всички марки, но на доста фирми слагат някаква мазнина. Сина ми е на 7 месеца и му правя доста неща аз, а когато купувам - гледам да няма олио. Време ли му е вече за слънчогледово/или друго/ олио? Вие обсъждахте рапичното - по-добро ли е? И последно - различните видове олио като нова храна ли се въвеждат - в смисъл 3 дена се следи за реакция?

# 549
Здравейте!
При нас пак проблем с акането а не съм давала нищо запичащо. Предполагам че е от зел. пюре на Хип със спанак и сметана /но като четох го дават разхлабващо/ пък и сложих само две кафени лъжички в пюренцето от тиква - направих така в 1/2 малко пюренце тиква сложих 2к.л. пюре спанак със сметана. После дохраних с кърма. След всяко ядене на пюре  й давам задължително поне 25 мл. вода с лъжичката че не ще да пие от шишенцето. Е какво да правя! Проблем е и че както съм казвала града ни е малък и има малко детски магазини и в тях има 4-5 вида пюренца. На Хип и Нестле пюренцата са с много беден асортимент защото били скъпи. А от останалите тя не хареса Ам-Ам, на Ганчев зеленчуковите са много гъсти а другите марки са с твърде много зеленчуци сред които и пустите картофи и моркови... Да мина ли на варианта пак аз да й ги приготвям и да ги правя по-редички и с овесена водичка? А мляко кога да слагам в пюрето? И мога ли като не сме започнали да ядем по цяло голямо зел. пюре да започна да въвеждам каши? Вече месец и половина яде само плодови пюрета и то от месец само разхлабващи...Или да спра с всички пюрета за 4-5-7 дена и само да я кърмя и после на ново да започна да въвеждам зеленчуци? Личната вика "Спокойно! То за това късното захранване е проблемно. Ще се оправи." Да ама какво да яде докато се оправи? Има го и другото - дори да започна да й правя пюренцата аз нямаме чак такова разнообразие от зеленчуци в тоя град... Ох много разбъркано пиша дано ме разберете. Знам че ви дотегнах с този наш запек ама помагайте пак - кажете какво да правя!
Франи - този план за въвеждане на храни през 8-9 месец нямали преди това и за 6-7 месец. Ако има я дай линк и за него моля те! Да не би пък аз да избързвам с някои зеленчуци...

# 550
Mamadesi, аз се опитвам да приготвям сама пюретата, защото сина ми е явно доста чувствителен и алергичен. За състава на пюрето се ориентирам по съдържанието на готовите пюрета. Замръзявам в храдилника ако приготвя повече. Ако искаш сама да приготвяш - отиди до най-близкия голям маркет /пък било и в съседен град/ и се накупи - сега има много неща - сладки картофи, карфиол, броколи, тиквички и какво ли още не... Сготви си ги и ги замръзи в камерата. Е, сигурно един ден ще се въртиш в кухнята, но това е положението, ако искаш ти да готвиш и да знаеш какво има в пюрето, което даваш ...   Peace

# 551
Queen L , можеш вече да му добавяш слънчогледово, оризово, гроздово...отначало се започва с рапично, по моето инфо, на възръстта на твоето дете вече добавях олио, после на 8 м.-зехтин(а някой и по-рано го дават), след това масло...освен това в пюретат , според мен е адски малко количеството олио напр.
Стелфи, медът със сигурност има лечебни свойства-доказано облекчение на мъжът ми при болен корем-остра форма на гастрит, освен това и със сигурност помага на гърлото- говоря обаче за мед , произведен не за масова употерба с хиледи добавки в него, а че си е много захар и това не е полезно е също вярно, аз съм фен на меда-относно лечебни свойства, но когато се ползва за тази цел си има много често определени дози, докато при децата и особенно малките  е по-скоро вреден и то май не само заради захарта- аз знам,че има някакви спори, които са основния май проблем?? newsm78

# 552
Queen L аз бях започнала сама да ги правя зел. пюрета в смисъл като започнах в началото с картофче и морковче но много се запича и спрях моркова но и с картофа имаме проблеми а и с повечето плодови пюрета и за това личната ми препоръча да пробваме с купени ама... резултата май пак е същия... Имаме някакъв проблем с акането /запек/ и не мога да разбера от какво - дали нещо съм избързала или пък й е чувствително коремчето... Вече е почти на 7 месеца а сме до никъде със захранването...
А между другото тиквичките /не тиквата/ какво действие имат - запичат ли или разхлабват или при всеки различно????

# 553
Стелфи може ли пак линка за меда,че не се отваря.Ааа и помня че ти беше публикувала някъде препоръчителните дневни дози твърда храна според СЗО?

# 554
Тиквичката има разхлабващо действие. Смокинята също, и то доста силно изразено, но с нея по-внимателно ...

nor4y, според СЗО над 1 година около 550 kcal/ден трябва да се покриват от твърда храна при прием на около 500 мл кърма дневно.

Общи условия

Активация на акаунт