Примерна схема за захранване 22

• 26 749
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
AlegoriaHug мерси, мила! Ох, ако и месните са като зеленчуковите, плодовите и соковете, които идържат в хладилника непомръднали доста повече от 48 часа, може и да може да го въвеждам през ден  Mr. Green Не, с месото не бих рискувала, но зеленчуковите пюрета и соковете съм държала отворени и по 4 дни и не мърдат! Какво ли слагат в тях?  Thinking  Joy Но те и ние ако си ги готвим и оставим в хладилника не се развалят за 48 часа, та съм сигурна, че този срок го слагат, за да се презастраховат...

# 661
  • София
За месото - няма никакъв проблем да се дава всеки ден. И без друго СЗО го препоръчва, а в българските книги пише "поне 4-5 пъти седмично".
За срока на годност - това, че пюрето е издържало 4 дни без промяна, не значи че в него не са се развили бактерии, за които не подозираме или не са опасни за възрастен, но може да са опасни за едно бебе. Да не говорим, че колкото повече престоява, толкова повече се разрушават витамините в него Peace

# 662
  • София
Тези дни не съм пускала компа и съм назад с темата, само прехвърлих последните страници и съм леко в потрес Embarassed
Аз си признавам, че съвсем ми е непонятно и невъзможно да съставям дневно меню на детето по грамове и съдържание...Тези цифри ме объркват, нито мога да ги схвана, нито да ги сметна...
Само аз ли съм така Tired

Въобще не си сама  Mr. Green

Гунди, честит рожденик на патеричка   bouquet

mamadesi2, и ние от съвсем скоро сме малко като на село, ама примерно броколи има на пазара  Peace Трудно ми е да повярвам, че нямате елементарен микс "моркови, броколи и карфиол", да речем, замразен - това и на село го има! Разделяш си нещата и готово  Mr. Green Пак да кажа, че не бих въвеждала няколко нови неща наведнъж  Peace

Месо включих както всички други нови продукти и направих пауза между първото и второто месо, в която пауза си включвах други нови неща  Peace

Специално за детето спазвам всички срокове по опаковките, на някои пюрета са 24 ч., на някои са 48 ч. Спазвам и кашите и т.н. Дето се вика за няколко лева не е ясно след време как ще се отразят тези неща. Особено пък за бебенца - под 1 годинка - мисля, че е най-важно!

# 663
Момичета, днес за четвърти ден ще давам глутен. Въпроса ми е дали междувременно мога да въвеждам нови зеленчуци? Ако не, колко време да изчакам?  bouquet

# 664
Зелено човече - разсмя ме! Кое ти е селото - то може да е по-голямо от нашия град  Laughing  Нали ви казах за сладките картофи какво ми казаха - че трябвало да си купя целия чувал щото другите нямало кой да им ги купи. А специално за броколи питах последно и ми казаха че не им е сезона - аз честно казано нямам никаква представа кое кога расте  Embarassed. Относно замръзените - спуснала съм акция на всички познати да търсят в кварталните си магазини каквито и да са само да не са с ориз и да съдържат броколи или карфиол. До тук имам две торбички с броколи, морков и грах и събрах няма и две шепички броколи  Peace Грах свекито донесе замръзен и червени чушки също. Купихме тиква от пазара - цигулка е не знам има ли значение обаче??? И тиквички поръчах да ми донесът. Домати има в буркани така че .... ще му заприличат нещата. Ако се сещате за още някъв зеленчук - казвайте - ще издиря и него  Laughing А зеле мога ли давам - нали уж е тежка храна. Къде мога да видя кой зеленчук кога се въвежда? Да не избързам с нещо?!
И само да ви разсмея малко - една пиятелка като й разправям че няма карфиол и ми вика "Ако искаш да ти дам един буркан туршия - ивади зелето извари го и готово! Няма ли да стане!!!!"

# 665
  • Видин
 Joy А с туршийката върви и ракийка  Sunglasses
Ето това се ползва доста - http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
Натискаш контрол+F и пишеш търсената дума  Peace
Разбира се, това е само ориентир. Ако нещо те притесни или не съвпадне с твоята информация продължаваш с търсенето  Peace

# 666
  • София
Най-сетне днес намерих някакви пюрета с кайсии и праскови. Докато подбера възможно най-чистия състав, пък да е без захар... Остава и да му понесе добре.
Понеже купих и някакви каши, май на Лактана (макар че пишеше нещо друго, дето не знам как се чете  Embarassed) - имате ли впечатления от тях? Взех овес и спелта.
Та по повод глутена - може ли да се скочи директно от овес на пшеница, или трябва да се мине през ръж и ечемик? Не мога да открия в готова форма, а нямам наблизо диетични магазини... Ама ако е добре да е постепенно, ще ходя да търся ядки и брашна.

# 667
Мерси за отговорите за месото!  Hug За сроковете сте прави, разбира се  Peace

# 668
ЕЕЕЕЕЕЕЕ Добре де - аз пак не правя както трябва нещата  ooooh! И как няма да има запек детето ми...  От линка който Аманита е пуснала направо ми стана лошо.... Защо до сега не съм го прочела това?! Толкова неща прочетох - или съм спала или вече толкова съм се объркала че и аз не знам вече какво правя. Що не ме треснете с някоя тухла -  bash От самото начало на захранването й си мисля че целта е да заменя кърмене с пюре! И даже се бях притеснила че се бавим със зеленчуковите пюрета. И че не мога да й направя достатъчно количество  за цяло ядене. У как ме е яд сега - ще се пръсна направо smile3514  
Сега се успокоявам и започвам бавно и без притеснения да си давам по малко пюренце след кърмене. Чак като направи 8 месеца ще й въведа каши а в 9-я месце и жълтък. Така добре ли е? Кажете че да не се ядосвом пак...

# 669
Здравейте!
От два дни давам на беба пюре от круша на Гербер. Днес звъннах на мъжа ми да вземе, тъй като аз нямаше от къде да взема наблизо, той обаче взел на Хипп, в чието съдържание пише, че освен круша съдържа и оризов грис, както и оризова скорбяла. Та в този ред на мисли, според Вас подходящо ли е да дам от това пюре /при условие, че досега не съм давала ориз под никаква форма/, или утре да потърся на Гербер? newsm78

# 670
  • USA
Мамадеси,според мен 9 месеца е късно за месо и жълтък.Тук педиатрите препоръчват месо да се дава на 6 месеца и нещо и жълтък на 7-7.5 месеца,а те са в час със сигурност с всичко ново.Но ти си решаваш Naughty Hug.

# 671
  • София
Понеже купих и някакви каши, май на Лактана (макар че пишеше нещо друго, дето не знам как се чете  ) - имате ли впечатления от тях? Взех овес и спелта.

пише името на производителя Töpfer Wink

ето сайта на вносителя в БГ:

http://www.njpartners-bg.com/

на въпроса ти: ние ги понесохме много добре. Аз съм доволна от техните продукти  Peace

# 672
Мама Деси - следвай схемата, която авторката Косе Босе е упоменала: зеленчук/плод-----каша-----месо-----жълтък. Ако детето е с добър хемоглобин и хапва месце - с жълтъка хич няма смисъл да се бърза.
По-точно за това говоря:
1) зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене
или
2) зеленчуково пюре с ориз –-> оризова каша –-> плодово пюре –-> месо –-> глутен –-> масло –-> сирене

Като цяло, имай предвид, че най-важно е на колко месеца захранено бебето. По подразбиране, това става на 6м., но се случва и по-рано, и по-късно - така че съобразявай въвеждането с този факт, а не толкова с посочените месеци. Разбира се, има храни, които изискват въвеждане в определен период, например месото е добре да се даде след 6м., но ако детето е захранено точно на 6м., този срок се изтегля напред във времето, съответно ако детето е захранено на 4м. - на 6 ще стигне до месото горе долу. Глутен пък се въвежда между 7 и 9, без значение кога е започнало захранването...Такива работи Simple Smile

Мисе - на Лактана нещата са добри. Аз ползвам техни каши, както и АМ.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 21:52 от .:.Stef.:.

# 673
Всъщност, ако се следват точно на КОсе Босе препоръките не би трябвало жълтъка да се въвежда скоро, понеже тя пишеше,че според последните проучвания е спорен неговия хранителен състав и затова се изтегля за след 10 м.

# 674
  • София
missence, Stef, мерси, и аз потърсих и видях някакви добри отзиви! Simple Smile А това, че са пълнозърнести, оказва ли някакво влияние, както рафинираните ли се дават?

Общи условия

Активация на акаунт