Примерна схема за захранване 22

• 26 756
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Честит рожден ден и от мен на малкия мъж Виктор!
amanita, не знам дали си чела тази тема, може да ти е от полза.  Peace
Аз също съм далеч от сметките за калории и мг. Карам на око. Simple Smile

# 646
Честит рожден ден на малкото голямо момче Виктор  newsm59 да бъде много здраво и усмихнато дете!

Момичета може ли да ми дадете инфо за мазнините(масло, зехтин и др.) и за млечните продукти(сирене и кисело мляко) newsm78

# 647
  • София
gundie ,

ЧРД на малкото ти момченце. Да ти е живо и здраво и да те радва много!

# 648
Ооооо Тони - това за първи клас съм си го мислила и аз .... и си представям как ще я чакам в междучасията да си поцица малко  Joy

gundie да ви е жив и здрав хубосника - само щастие да ви носи без проблеми и кахъри и да е много много добричък        Весел празник!
Стеф и аз съм в групата на тези дето не си падат по сметките - освен че би ми отнело време го считам и за малко излишно при условие че детето няма някакъв проблем и не трябва всичко да се следи под лупа. Но всеки знае най-добре за себе си и мога само да кажа - Браво на тези които го правят!

Кажете ми от къде да си взема такава лентичка с възрастта на детето?

И пак да питам за жълтъка - от два дни ядем по цяло зел. пюре /голямо бурканче/ рано ли е да й давам и жълък. Има още някои зеленчуци които не сме въвели. Но ме е страх да не й липсва нещо че е на 7 месеца вече /без 5-6 дни/ а само кърма и плодово пюре и от два дни и зел. пюре?! А от гледна точка на запека дали пък не е по-добре да го отложа за 8-ми месец??? Ама ще станат много неща тогава и каши и жълтък...

# 649
  • София
Според мен ви е рано за жълтък. Мисля, че първо се въвежда месото.

# 650
Благодаря на всички отново за пожеланията Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet И на вас само хубави неща Grinning Grinning
Жълтък по-добре май по-късно, след 7м..а и по-късно не е лошо, по-добре първо месо.

# 651
Честит рожден ден на малкия Виктор на мама gundie!   ura

Стеф, и аз не мога да съставям меню по грамове и съдържание, но се възхищавам на тези, които го умеят. Мисля, че не е болка за умиране, ако не го прави човек. Просто трябва да се осигурява разнообразна храна, доколкото е възможно (при нас изборът досега е сведен до 5 зеленчука, 3 плода и 2 каши  Mr. Green).

Tony_st, аз се опасявам точно от това - че колкото по-големи стават мъниците, толкова повече имат мнение относно храненето и трудно ще заместя млечно с немлечно хранене. От друга страна пък не искам още да замествам изцяло кърмата на този етап.

Момичета, кога да въвеждам попари и др. подобни закуски при следните часове на хранене: 7:30-8 кърма, 11:30-12 зел.пюре+кърма, 15:30-16 каша с плод+кърма, 18:30-19 кърма, 21:30-22 кърма+АМ. Вие колко месеца след захранването въведохте тези закуски?

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 12:18 от campanula

# 652
campanula, и аз мисля, че на вас ви е раничко да замествате хранене още... ама Рая е вече на годинка и 8 дни и вече и е време да замести хранене, а тя желание няма... а и с тези зъби суче и по 3-4 пъти през нощта, та може да не яде и до обяд. ooooh!

mamadesi2, недей, че хем ми е смешно, хем ми се плаче....

Ще прилагам някакви техники и хитринки за ядене на повече твърда храна - дано хванат декиш. Thinking

# 653
Мами, имам следния въпрос: след няколко дни ми предстои въвеждане на месото. Ще започна с пуешко, заешко, пилешко в тази последователност. Въпросът ми е по колко време да давам единия вид месо (през ден разбира се)? Седмица, две?  newsm78

# 654
  • София
А защо през ден? Simple Smile Въвежда се като другите храни, пък после вече през ден.

# 655
Хмм, с месото мислех, че и по време на захранването си се дава през ден.  Thinking Но като се замисля наистина мога да давам всеки ден по много малко, примерно пуешко - 5 дни, после друг вид месо 5 дни и така. Но все пак да питам вие как процедирахте???  newsm78

# 656
  • София
Ами аз самата и тук ударих на камък, той не щя и беше отвратен, та оставих месото на изчакване. Но иначе някъде беше споменато, че се правела пауза 20 дни между първите две меса, само дето май не е ясно защо...  Thinking

# 657
Я пък ти, вярно ли? Че то така ще се влачим до годинката докато прояде различни месни пюрета  Joy Не че бързам, ама все пак, доста ми се вижда... Ако е вярно, каква ли е действително причината Thinking я да се разровя  Thinking

# 658
Единствено в статията от Септемврийски мами намерих този съвет, но действително и авторката не пояснява защо да има 14-20 дни пауза между 2рия и следвашия вид месо...  Shocked

# 659
Янче нека тука да ти пиша по въпроса. Ние ядем месце вече една седмица. Аз го давам през ден почнах с пуешко. А на всякъде пишеше през ден, даже тук една мама се оплака от обрив на 4 ден и се оказа, че е бил от това, че всеки ден е давала месо!
Та какво те притеснява, като те знам колко си внимателна, да даваш през ден. Ако не ти се чака по-добре по-малко дни, ама иначе се натоварва бебето с месото. По-трудно е за обработка от зеленчуците и плодовете.
Само да уточня,че е мое мнение и не казвам, че е 100 %
Ако искаш давай по схемата си като имаш поне 4-5 дни ядено от съответния вид.
Кофтито е с първото пюре защото половината, че и повече отива в коша (срока на годност е 48 часа и няма как през ден да издържи)
Иначе и ние не сме въудушевени от месото ама го ядем де  Peace То какво ли отказваме  Mr. Green Ама очаквах повече да му се радва.
А това с паузата според мен е прекалено  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт