Примерна схема за захранване 22

• 26 707
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
лято!, по-предпазливо се дават, вероятността да се прояви алергия е много по-голяма, но това е защото съдържат много повече разнообразни химични вещества (и следователно са много по-полезни).

# 676
  • София
bibona, а ако в началото смесвам обикновената каша с пълнозърнеста, а после минем изцяло на пълнозърнеста, добре ли е?

# 677
Ами ако не си давала овес - да, първо по малко. Въпреки че количеството на сухата каша, което слагаш, и за цяла порция не е кой знае колко (може би 10-20 грама ...), така че ... бързо можеш да дадеш и цяла порция.

Wink Между другото, овесените каши повечето са пълнозърнести, дори и когато това не е изписано изрично върху опаковката.

# 678
  • София
Хм, аз имам следната чуденка:

Значи. Като давам инстантна каша и плодове в едно хранене, кашата е 50 % и плодовете са 50%. Сухо вещество каша е около 10 грама, а цялата порция е 220 грама (от която 100 грама плодове).
Обаче.
Когато давам някакви ядки с плодове и сваря 10 грама ядки, те не поемат същото количество вода като инстантна каша и от тук "проблема":
---> за да докарам 220 грама мога да слагам повече вода, но така манджата става много рядка и много трудно се дава и всичко става мазало.
---> или бих могла да правя порцията по-малък грамаж, защото като количество калории ще отговаря на другата. Но пък в този случай и липсва обем, а човек като седне да яде не се засища нито само с обем, нито само с калории. (т.е. ако изядеш един бар сникърс няма да се нахраниш, макар че е калорично, както и няма да се нахраниш ако изядеш 2 грамадни марули, които са обемни и по-тежки, но пък ниско калорични).
---> или пък грамажа и плътността на храната бих могла да нагаждам с добавяне на повечко плодово пюре просто, което не е толкова течно?

Гунди, Честит Рожен Ден на Виктор!! Да е много усмихнато и усмихващо хората хлапе!! Tada

# 679
Стелфи - според мен, гледай да докараш същите калории. То е както да се налива новородено бебе с вода, вместо с мляко - запълва се стомахчето, но с празни калории.  Важно е не колко, а какво се поема Simple Smile Според моята логика де Simple Smile

# 680
  • София
Цитат
Мисе - на Лактана нещата са добри. Аз ползвам техни каши, както и АМ.

и аз  Peace

Цитат
missence, Stef, мерси, и аз потърсих и видях някакви добри отзиви!  А това, че са пълнозърнести, оказва ли някакво влияние, както рафинираните ли се дават?

от начало ги давах в по-малки количества, но принципно няма проблем, те са и по-полезни пълнозърнестите  Peace А, на Лактана не стават на топчета, добра конистенция имат, вкусни са и са на много приемлива цена  Peace

# 681
  • София
Стелфи - според мен, гледай да докараш същите калории. То е както да се налива новородено бебе с вода, вместо с мляко - запълва се стомахчето, но с празни калории.  Важно е не колко, а какво се поема Simple Smile Според моята логика де Simple Smile

Ух, май трябва пак да погледна онези цифри и да видя а/ каква трябва да е калорийната плътност на едно хранене + б/ да видя дали ако слагам повече плодово пюре няма да превиша препоръчителния дневен прием + обема и горе долу да ги наснадя нещата....
Или пък когато правя ядки , мога вместо АМ да слагам кисело мляко, което си е гъсто и така няма да имам тоя проблем... Освен ако не правя попара  (вместо която също давам ядки), щото сирене и кисело мляко нещо не ми се връзва...  Thinking
Не знам правилна ли ми е логиката, не е ли.............

# 682
Дойде време да помисля за въвеждането на глутена. Знам, че повечето мами го въвеждат с овесена каша, но такава откривам само безмлечна, а цеденето ми е проблем. Вече давам едно безмлечно ядене - зеленчуково/месно пюре и си мисля, че няма нужда от второ безмлечно. Оставам варианта да правя безмлечната каша с АМ за последен. Някой срещал ли е млечна /с АМ/ овесена? Аз защото не намерих в темата за кашите...  newsm78  С какво друго мога да въведа глутена?

# 683
  • София
А каква е разликата между това дали кашата е млечна с АМ или ти сама слагаш АМ? Simple Smile
В добавянето на АМ няма нищо лошо и това е което се прави, когато се замества хранене, защото ако си започнала да отбиваш цеденето не помага на инволюцията на лактацията и точно затова се слага АМ.
Между другото нали знаеш, че детето има нужда от приблизително 500 мл мляко на ден?
Т.е. като не добавяш мляко в зеленчуковото пюре сигурна ли си, че детето приема достатъчно мляко за денонощие?

Иначе глутена можеш да го въведеш с овесено брашно на каша или овесени ядки сварени и пасирани или например с пюре "Пълнозърнеста овесена каша с круши и ябълки" на Сънвал...

# 684
Абе в тия дето уж са с Ам има и доста други "млчни добавки", аз лично на твое място бих добавяла ам, така или иначе ,ако си купиш ам ще слагаш и на пюрето, малко е раничко да му даваш безмлчно, ако не го и кърмиш след или преди това, моят съвет е непременно да си вземеш накакво  Ам

# 685
Ох момичета съвсем се ошашавих....
Започнах да я захранвам с плодово пюре /не питайте защо не знам - така си спомних от каката/ малко преди 6-я месец но спирахме и пак почвахме че тогава пък имаше разстройство... Постепенно стигнахме до количество 1 голямо бурканче но си я докърмям след това че то нали не засища.... И така около седмица - две и започнах със зеленчуковите ... Все още не сме стигнали го голямо бърканче а пък и слагам и Фризовом че да се поразреди малко пюренцето и я дохранвам с кърма. И още имаме зеленчуци за въвеждане... И питам тогава - Добре ли е така: като я захраня с всички зеленчуци и ги поядем малко ще й въведа кашички. Пак ще й оставя малко време и тогава ще започна с месото. А глутена ще го оставя за 9-ти месец че да не я пришпорвам... А ако доста се провлачим може ли да й въвеждам кашите и месото едновременно /отговара май е НЕ ама да питам все пак  Tired/
Извинявам ви се още веднъж че съм толкова некомпетентна но за каката нещата не бяха така и направо сега ми е мъгла...

Queen L писах ти на лични!

# 686
Stelfy, Gundie - благодаря за съветите!
Не знам колко мляко пие - кърмим се много често /без режим сме, заспива само с кърмене и като се събуди пак се кърмим, след като предложа твърда храна пак се кърмим ...  Embarassed/, а безмлечното му пюре е към 50-60 мл - той и не иска повече. Проблема  да добавям АМ не е в купуването - заредила съм в къщи за всеки случай да има. Обикновено обаче в къщи е пълна лудница - все някой реве и пищи, все някой иска нещо, дърпат ме за краката, и големия и малкия искат на ръце... Ще е улеснение за мен ако мога да забърквам кашата само с вода...

# 687
Queen L , еее ами като кърмиш често какъв е проблема, всичко е оки тогава Wink аз останах с погрешно впечатление, давай си безмлечни каши спокойно и пюре без мляко и си кърми докато можеш Grinning Grinning
mamadesi2, как така ще изредиш всички зеленчуци преди кашите, ами тогава значи каши след 12 м има зеленчуци, които се въвеждат доста късно, не можеш всичките да ги въведеш сега...почваш с плодове-така е станало...даваш оклоло месец, айде при теб и по-малко,че нали си захранила след 6м. , сега въвеждаш зеленчуци(подходящи за възръстта) и след окло месец,след зеленчука, добави каша в пюрето от плодове и така известно време с 2 яденета, после трето като му дойде времето и така...кашата я въвеждай около  7 дни , може скоро да даваш месото, абе след окло месец след захранването сложи месо към зеленчука, като въведеш едно месо въведи каша и после второ месо-това напр. меже и по друг начин

# 688
  • София
Мама Деси, можеш да даваш паралелно и зеленчуци и месо и каши и каквото си искаш. Защо отговора да е "не"? Важно е да има разнообразие и да даваш само по една съставка не по-често от 3 дни.
Но глутена се въвежда преди детето да е започнало да изяжда по-големи количества твърда храна (и преди да има много видове храни въведени). Според мен няма причина да го отлагаш чак за 9 месец, съвременните педиатрични организации твърдят, че от 6 месец нататък съвсем спокойно може да се дава... Айде от 7ми за твое успокоение Grinning
Няма повод за тревоги толкова големи с този глутен.......... Цьолиакията е рядко заболяване, не е характерно за нашите географски ширини и се предава основно по наследство или ако глутена е въведен под 6 месеца.....

# 689
Queen L  разбирам те повече от прекрасно!!! На същото дередже сме и у нас  Joy За съжаление не мога да ти помогна с кашите че май сме на светлинни години от тях  smile3506...

Стелфи благодаря ти от все сърце    

gundie чак сега видях и твоя пост - благодаря и на теб. Аз мислех че трябва всичко по отделно. И естевствено че няма да й дам всички зел. на света.... Но имам да въвеждам още от тези които са подходящи - грешката е моя че не съм уточнила. Благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт