Препоръчайте интериорни врати!

• 360 764
  • 980
  •   1
Отговори
# 465
А-а Мишлин, би могло, ама нада ли Joy Трябва да е доста елегантен. Ами как да ти обясня - едно време са правели такива ниши, част които е била свързана с вътрешността на кухненските помещения и са се използвали като хладилна камера зимно време, а в останалата й част са се извеждали въздуховодите от санитарните помещения. Много са интересни. Ние затворихме връзката между нишата и кухненската част и я отделихме с таван от изходите на въздуховодите. Така, че си стана едно съвсем прилично помещение за съхранение на домашни подвижни стълби, някакви стелажи за неща, както казва Мечо Пух. Искам да го затворя с врата, за да не се цапа. Знаеш уличният прах е навсякъде в София.

# 466
  • София
А-а Мишлин, би могло, ама нада ли Joy Трябва да е доста елегантен. Ами как да ти обясня - едно време са правели такива ниши, част които е била свързана с вътрешността на кухненските помещения и са се използвали като хладилна камера зимно време, а в останалата й част са се извеждали въздуховодите от санитарните помещения. Много са интересни. Ние затворихме връзката между нишата и кухненската част и я отделихме с таван от изходите на въздуховодите. Така, че си стана едно съвсем прилично помещение за съхранение на домашни подвижни стълби, някакви стелажи за неща, както казва Мечо Пух. Искам да го затворя с врата, за да не се цапа. Знаеш уличният прах е навсякъде в София.
Ох ние имаме такава ниша, там където е била кухнята, днес вече е спалня 😀 Аз съм си измислила някаква щора не знам как да го нарека, на щора ми прилича уж, ама не знам дали ще се получи, трябва да се затваря отгоре надолу, понеже за странична няма място 😀

# 467
  • В полите на Витоша :)
И аз си помислих за ролетна щора, която да се дърпа надолу, mumbas.

# 468
Виж за щора не съм мислила. А това е идея наистина

# 469
Момичета, моля за съвет и мнение. Предстои ми смяна на врати в панелен апартамент (става въпрос за София). Днес посетих офиса на фирма Кайлъка и ми предложиха вариант без къртене на металната каса и без стесняване на светлия отвор т.е. вратата се монтира върху металната каса, от едната страна (тази, която вътрешна) се слагат первази, които скриват металната каса, а от външната страна същата се боядисва с цвета на вратата. Как го обясних само  Rolling Eyes. Та имам два въпроса: 1. Имате ли информация за качеството на работа на фирмата и 2. Според вас дали би се получило добре при такъв монтаж на врата.

# 470
  • София
Момичета, моля за съвет и мнение. Предстои ми смяна на врати в панелен апартамент (става въпрос за София). Днес посетих офиса на фирма Кайлъка и ми предложиха вариант без къртене на металната каса и без стесняване на светлия отвор т.е. вратата се монтира върху металната каса, от едната страна (тази, която вътрешна) се слагат первази, които скриват металната каса, а от външната страна същата се боядисва с цвета на вратата. Как го обясних само  Rolling Eyes. Та имам два въпроса: 1. Имате ли информация за качеството на работа на фирмата и 2. Според вас дали би се получило добре при такъв монтаж на врата.

1. Няма информация.
2. Не мисля, че ще стане особено красиво. Някаква фирма преди време ми го предлагаше това, офисът им беше някъде в Бъкстон, ако помня добре. Не ми хареса.

# 471
Благодаря ти. Опитах си да си представя, как би стояла една такава врата и хич не ми хареса. Ще заложа на къртенето  Laughing

# 472
  • Пловдив
Благодаря ти. Опитах си да си представя, как би стояла една такава врата и хич не ми хареса. Ще заложа на къртенето  Laughing

Да, неприятен момент е къртенето, но усилието си струва  Peace ....всичко друго ще е кърпежна история.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 13:32 от droidd

# 473
Хора, моля ви помагайте със съвети, защото ще се побъркам  Confused Имаю две врати една до друга (прав ъгъл) - за банята и спалнята. И какво се оказва след монтажа:
        1) по отношение на двете врати: отворът за бравата за банята е по-надолу от отвора на бравата за спалнята  с 5 см Confused
        2) по отношение на вратата погледнато в банята: дръжката на вратата е още по-надолу, заради високия праг (около 13 см).

Не знам дали го обясних добре, но качвам снимки за ориентир.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/18 … 2&oe=5986585B
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/18 … d&oe=5977BC59
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/18 … 5&oe=59BD90DC

Утре ще ходим до офис, да видим какво решение ще предложат

# 474
  • София
Благодаря ти. Опитах си да си представя, как би стояла една такава врата и хич не ми хареса. Ще заложа на къртенето  Laughing

Да, неприятен момент е къртенето, но усилието си струва  Peace ....всичко друго ще е кърпежна история.

Именно. Ние поради тази причина избрахме накрая врати Сапели, при които се стеснява светлия отвор с 4 см., но изкъртихме касите на хола и моркото, защото дори и с тези 4 см. се получаваше проблем - диванът, например няма да може да се пренесе през вратата заради 1 см., същото положение и с пералнята.

Мишелин, не знам как можем да ти помогнем, честно казано... Имам съмнения, че и фирмата няма да ти помогне много, но дано не съм права. Не е ли трябвало това те да го съобразят при поръчката?

# 475
  • софия
Хора, моля ви помагайте със съвети, защото ще се побъркам  Confused Имаю две врати една до друга (прав ъгъл) - за банята и спалнята. И какво се оказва след монтажа:
        1) по отношение на двете врати: отворът за бравата за банята е по-надолу от отвора на бравата за спалнята  с 5 см Confused
        2) по отношение на вратата погледнато в банята: дръжката на вратата е още по-надолу, заради високия праг (около 13 см).

Не знам дали го обясних добре, но качвам снимки за ориентир.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/18 … 2&oe=5986585B
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/18 … d&oe=5977BC59
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/18 … 5&oe=59BD90DC

Утре ще ходим до офис, да видим какво решение ще предложат

А защо вратата стъпва върху прага? Предполагам заради отварянето? При нас също банята е с подобен праг, но вратата идва пред него и когато е затворена прагът не се вижда, а от коридора всички изглеждат еднакво, което естетически за мен е по-добрия вариант.
Бравите трябва да са на една и съща височина. Настоявай за нова. Имате ли договор? В него има ли спицификация на вратите? Нали ти са си взимали размерите и са видели, че едната врата е по-къса.
(Повечето) фирми за интериорни врати са пълна скръб. Аз мога роман да напиша за "нашата" - Хармония ТМ. Само като чуя името й и се нервирам, и дразня. Големи нещастници. За по-малко от 1 г. имам 4 рекламации на 4 от 5 врати + рекламация на брава след рекламация.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 05:32 от zvanche

# 476
Момичета, вратите най-вероятно са стандартни, не са по поръчка правени. Ние може да направим рекламация единствено за разминаването с 5-те см. За това, че прагът ни е толкова висок, те нямат вина  Rolling Eyes

Сега, ако се съгласят да сменят крилото, имам три варианта:
        - носят ми ново крило с подравнени дръжки на двете врати. Така ще имам подравнени бели хоризонтални линии, но дръжката ще  продължава да е много ниско заради високия праг.
       - да отрежат вратата така, че дръжката да е на нормално ниво за ползване по стандарт. Тогава ще е неприятно, че белите хоризонтални линии ще се разминават Sad Освен товa, отново бравите няма да са на еднаква височина. В този случай, тази в спалнята ще е по-ниска
        - Това не знам дали е възможно: да купя кое да е бяло крило и да подменя и двете, така че дръжките да са на едно ниво и да няма линии за напасване.

Въпросът е кое от всичките неща е по-маловажно, че да жертвам него. Височината на дръжката или естетиката? Разминаване на линиите и височините на дръжките или да са на едно ниво (като ми подменят крилото в банята с правилно), но да продължава дръжката е да е на ниско, заради шибанив праг от около 13 см. #Cussing out Който праг е висок толкова, заради некадърно изпълнение на наклона при строителството и решение взето от мен ДА НЕ СЕ кърти, за да не пречим на съседите и за да не се оскъпи ремонта. Решение, за което съжалявам 100 пъти, но няма какво да се направи.

Пиша тук, защото на някой може да му хрумне решение, за което не съм се сетила. Също така, ще се радвам много да кажете какво съм в правото си да искам от фирмата: корегиране на онези 5 см само или да корекция на височините на дръжките (така че да са на нормална височина и двете и напасване на белите линии...)

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 06:07 от Мишелин

# 477
  • софия
За да ти кажем какво имаш право да искаш, трябва да знаем под какво сте се подписали. Какво пише в договора. Според мен, ако към него нямаш подробна спецификация с точно отбелязани размери на всичко, нещата остават на доброто желание на фирмата.

По-малкото зло - по-ниска дръжка. Мен повече би ме дразнило разминаването на линиите, а и пишеш, че пак ще има разлика при бравите. От 3-тата снимка не ми седят на толкова различна височина, но може да е от ъгъла на снимане.

# 478
Звънче, няма договори, няма нищо   Shocked Ще помисля още малко, за да ми се избистри. След малко ще ходим до офиса им

# 479
  • софия
Звънче, няма договори, няма нищо   Shocked Ще помисля още малко, за да ми се избистри. След малко ще ходим до офиса им
Как без договор? А ако нещо се случи с врата/врати в рамките на 2 г.? Нямаш ли гаранционна поддръжка?

Общи условия

Активация на акаунт