Вярно ли е, че ... кърменето вреди

• 12 627
  • 179
  •   1
Отговори
# 105
Ще ме убиете  Joy Благодаря за тази забавна нова перспектива на кърменето (след година и два, три месеца)

Искам нова титла: Breastfeeding conspirator  Mr. Green

# 106
  • София
Аз не кърмя защото вярвам на СЗО. Кърмя, защото е логично, естествено, необходимо, приятно, великолепно измисляно, защото няма нито едно дозакателство за вреда и т.н. До скоро даже не знаех какво значи съкращението СЗО.

А хората , които вярват на СЗО не са ли жертва на конспирация?
Разглеждай конспирацията с даден продукт или в дадена област, а не го търси в еднна единствена организация. Нали за да се пробута лъжата трябва да е замаскирана между многото други истини(като рекламата на Нестле за АМ след 6 месечна възраст)

Защо намесваш тук АМ и фармацията? След като се спре кърменето детето яде това, което ядат родителите. Детето не пие нито АМ , нито лекарства.
А стига бе! А аз взех, че помислих лекарствата за част от менюто ни  Mr. Green ! Кърменето не е само храна, но и здраве. Физическо и психическо.

Знаеш ли, аз смятам, че ти явно се интересуваш и за това си попаднала на подобни четива, но някак си просто не успяваш да разбреш точно какво се обяснява и не обмиляш защо, кое как и дали е логично. И какво логично следва от това.
 И понеже забелязвам, че мож много да си говорим с намеци, но може и да не ме разбереш(а не това е целта ми) ще обясня простичко. Аз вярвам в съществуването на някакви конспирации в здравеопазването. За да ги познаем трябва добре да помислим и да се поитересуваме защо става така, каква е целта, има ли някой изгода, достатъчно голяма ли е изгодата, достатъчно мащабно ли е начинанието, че да не се провали конспирацията и ред такива, но тези въпроси ми идват на прима виста. Освен това за да повярва милиарди хора трябва да има и много, много положителни каузи, препоръки, закони, че нали все някак трябва да се изгради доверие в народа. Не може да не вярваш на СЗО за кърменето, само защото имаш убеждение за конспирация в сферата на ваксинацията. И ето ти добър пример - добри съвети за хранене, добри съвети за кърмене, добри съвети за профилактика, но между тях и една абсурдна препоръка за ваксинация срещу свински гриб(казвам го абсолютно теоретично, за да разбереш, как може една институция да дава добри и лоши препоръки).  От тази препоръка едун булюк хора ще отидат да се ваксинират и един булюк джбобове ще се напълнят с пари. Кому е нужно обаче да препоръчва кърмене като част от конспирация? Какъв е черния замисъл? Кой ще печели? Изобщо как може това да е пъклен план, като дългото кърмене се практикува от както свят светува, а а СЗО е от вчера?
 За да разбереш, че те разбирам за страховете ти за конспирация ще дам още един пример. За мен Данон са дали пари на БПА, за да казват по релкамите, че данонино било полезно и че  се препоръчвз от БПА. А един боклук Данонино може да допринесе за влошаване здравето на децата ни. И това може да е част от голяма конспирация. Много хора печелят. И Данон и фармацефтите(моля те, не ме питай дали давам на детето си данонино с антибиотици. мисли защо го пиша.) Обаче БПА също дава много добри препоръки за отглеждането на здрави дечица и всички ние ги спазваме. Е, значи ли, че не трябва да правя нищо, което БПА казва, че е добре?

# 107
Дори не се захващам да прочета дългия ти пост, както и цялата тема. Въпросът тук е дали е вредно кърменето след година и аз отговарям да, вредно е. На този въпрос трябваше да отговориш и ти , а не да се хващаш като удавник за сламка и да повтаряш едно и също.

# 108
Вредно е, защото.... ?!?

# 109
  • Видин
Вредно е, защото.... ?!?
Е как защо?! Защото е вредно . (точка)

# 110
Инера разбрах, че подкрепяш кърменето до 1 година, но не съм единствената . която го подкрепя и след година.
Не разбирам хора като теб, които търсят конспирация навсякъде-и та където има , и там където няма.
Аз направих един глупав опит да отбия сина си в момент в който той не беше готов. И не съм чак толкова върла привърженичка на дългото кърмене, но ще дойде момент, в който детето ми да е готово да се откаже от кърменето,когато и да е това, защото смятам, че стресът от отбиването ще му нанесе по-сериозни вреди от антителата и имунитета, които ще му предам, чрез кърменето!
Добре, ами ако не се откаже само до първи клас ли ще го кърмиш или ще предприемеш нов опит да го отбиеш?

# 111
Хм, май ще отбия сина си от утре, щом Инера казва че кърменето е вредно hahaha hahaha hahaha hahaha
Относно отбиването- децата се отбиват съвсем сами, без помощ между 1.5 и 5 години Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 17:29 от yanast

# 112
  • Видин
yanast, защо да чакаш до утре? Знаеш ли колко вреда ще нанесеш на детето до утре  ooooh! Направи го днес!  Mr. Green
Ако пък не се откаже - кърмиш до първи клас и ходиш с наведена глава, защото само циганките кърмят дълго  Naughty

# 113
Инера, кърменето след 1 година е вредно защото...
Може би заради конспирацията на СЗО?
Ако ми представиш поне едно 100%-тово доказателство, че кърменето след 1 год. е вредно, аз още на секундата ще отбия сина си.
Ако не ми го докажеж обаче,ако трябва и до 1-ви клас ще го кърмя, защо не  Mr. Green

П.П. Моля те направи си труда да прочетеш следното: http://www.biberonbg.com/info/karmene_sled_godinka.htm

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 20:27 от Мама_НушИ

# 114
Понеже много се спекулира със СЗО само да припомня, че СЗО е създала вируса на СПИН в лабораторни условия и го е изпробвала първо в Африка. Освен това тази организация е създала и други вреди върху човечеството , които са описани в книгата на д-р Атанас Гълъбов  " Световната конспирация срещу здравето".
Инера, по последни (алтернативни) данни, такъв вирус изобщо не съществува.
Според книгата, която цитираш, вирусът беше създаден в американска лаборатория (забравих и името) и разпространен с ваксина с/у хепатит Б в Америка Simple Smile и чак после в Африка.

Даваш пример, че сегашното поколение на 2-3 годишните е болно и затова е виновно дългото кърмене и захранване на нормална възраст. В същото време казваш, че така се гледа едно дете на 1000...  newsm78 Само не казвай, че  вредите от кърменето са заразни  hahaha

п.п. В последно време по-гениални глупости не бях чела.

# 115
Брит, той и мастита е заразен, не виждам защо те учудва, че вредата от кърменето също е заразна Joy Joy Joy

# 116
  • в страната на чудесата
стига се подигравахте де! дамата има нужда от сцена Simple Smile
хайде да я игнорнем докато не се яви с референции от смислени източници!
или поне с по-стройна логика!

# 117
Свекърва ми е кърмила мъжа ми 1 година и 3 месеца, а това е дори малко според тукашните представи Simple Smile Често е казвала "каква кърма след годинката, слагах го да се успокоява" Като имате предвид, че е била върла кърмачка. Около година  след това е имала доста проблеми със щитовидната жлеза. Преди това е била принципно здрава жена.

# 118
newsm78
Ми, добре, аз ще бъда лоша майка и ще нанасям вреда и на себе си и на детето си! Ще кърмя, докато се отбие сама на година или на 5... Пък, ако трябва до бала.. нека й се смеят  hahaha

# 119
  • Пловдив
Свекърва ми е кърмила мъжа ми 1 година и 3 месеца, а това е дори малко според тукашните представи Simple Smile Често е казвала "каква кърма след годинката, слагах го да се успокоява" Като имате предвид, че е била върла кърмачка. Около година  след това е имала доста проблеми със щитовидната жлеза. Преди това е била принципно здрава жена.

Заболяването на щитовидната жлеза няма нищо общо с кърменето, аз също имам проблеми с тази жлеза, но те започнаха още на 20 години, много преди да забременея или да кърмя.Там влияещите фактори са други.

Общи условия

Активация на акаунт