Вярно ли е, че ... кърменето вреди

• 12 637
  • 179
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Кърмих дъщеря си , 2 години и 3 месеца. За този период не ми се появиха нови кариеси, появиха ми се два през бременността . Косата ми не е опадала , а как само се надявах , да сваля натрупаните килограми , ама колкото и да сучеше малката от мен , кърмех я на поискване , все си седях с +20 кг. Едва сега, от два месеца, започнах да свалям, след като тръгнах на работа и ограничих сладкишите. Имунната ми система също не пострада от кърменето, не се разболях докато кърмех , не се разболявам и сега , при все че работя като педагог в  детска ясла и болни деца никак не липсват. Вреди за дъщеря ми също не откривам от дългото кърмене, дотук само ползи.
Витамини и добавки , освен под формата на плодове и зеленчуци не съм вземала , като изключа една опаковка бирена мая, след като родих.
Щитовидната ми жлеза се увеличи по време на бременността, за съжаление, явно съм си го имала този проблем , тогава просто се прояви Sad. Засега нямам проблеми, за в бъдеще ще видим.

# 91
Природата е достатъчно мъдра и мисля че ако беше вредно или страшно да се кърми след годинка самата тя нямаше да го позволи Кърменето е толкова естествен и в унисон с природата акт , че трябва да продължи точно толкова колкото е необходимо.
Аз имам проблем с щитовидната жлеза от преди да забременея.При мен няма връзка с кърменето. Simple Smile

# 92
Интересно как за толкова безспорна тема може да се "спори" цели 7 страници  Wink

За момичетата, които яростно или чисто добронамерено защитават тезата, че кърменето на дете след годинка може да навреди на майката или на самото дете,  ако не ви убеждават в обратното многото линкове към статии, ето и още нещо. Световната Здравна Организация едва ли щеше да препоръчва кърмене поне да две години, а после до колкото майката и детето желаят, ако имаше опасност от някаква вреда. Но е твърде възможно и това да не ви убеди. Пожелавам ви да се убедите от опит какво е да имате голямо кърмаче и какво е усещането то плавно и по собствено желание да спре да суче  Heart Eyes

# 93
Според данни на СЗО средната възраст, до която децата в света се кърмят е 4 години.

# 94
  • Видин
Според данни на СЗО средната възраст, до която децата в света се кърмят е 4 години.
Ау, това си е извращение  Joy

# 95
Понеже много се спекулира със СЗО само да припомня, че СЗО е създала вируса на СПИН в лабораторни условия и го е изпробвала първо в Африка. Освен това тази организация е създала и други вреди върху човечеството , които са описани в книгата на д-р Атанас Гълъбов  " Световната конспирация срещу здравето".

# 96
  • Видин
Мдам. Същата тази СЗО цели да унищожи бебетата с това дълго кърмене  ooooh!

# 97
Понеже много се спекулира със СЗО само да припомня, че СЗО е създала вируса на СПИН и го е изпробвала първо в Африка. Освен това тази организация е създала и други вреди върху човечеството , които са описани в книгата на д-р Атанас Гълъбов  " Световната конспирация срещу здравето"

Joy Joy Мисля че имаш нужда от помощта на психиатър!

# 98
  • Пловдив
Понеже много се спекулира със СЗО само да припомня, че СЗО е създала вируса на СПИН и го е изпробвала първо в Африка. Освен това тази организация е създала и други вреди върху човечеството , които са описани в книгата на д-р Атанас Гълъбов  " Световната конспирация срещу здравето"

Joy Joy Мисля че имаш нужда от помощта на психиатър!

И аз така си мисля вече.
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 99
Инера, наистина не виждам смисъл да посещаваш този подфорум. Ясно е, че нито ти, нито ние теб ще убедим в позицията си и защо е такава. Все пак си мисля, че много хора ти дадоха достатъчно доводи, с ясни факти, което обезмисля продължаващото ти упорство да говориш глупости. Щом не искаш не кърми детето си, но не се опитвай да караш мислещи хора да постъпват като теб, само защото си чела никому известния д-р Гълъбов и неговата конспирация. Ставаш наистина смешна. Има подфорум, в който сигурно ще бъдеш звезда, но това със сигурност не е този. Всеки има право на собствено мнение, но спорът, който се формира тук вече става грозен и смешен.
И да - може СЗО да са създали вирусът на СПИН, но кърменето е създадено от природата. ТИ ЗА ПО-ВЕЛИКА ОТ НЕЯ ЛИ СЕ ИМАШ или какво?
Казвам ти го с най-искрени приятелски чувства, по-добре спри да дразниш хората в този подфорум, намери си жени,които споделят твоето мнение и дружно си плюйте по СЗО, кърменето и т.н.

# 100
  • София
Понеже много се спекулира със СЗО само да припомня, че СЗО е създала вируса на СПИН в лабораторни условия и го е изпробвала първо в Африка. Освен това тази организация е създала и други вреди върху човечеството , които са описани в книгата на д-р Атанас Гълъбов  " Световната конспирация срещу здравето".
Чудна работа. И аз я четох тая книга, пък не хванах такава връзка, която ти установяваш. Драга, за да има конспирация някой трябва да получава облаги. Смяташ ли, че дългото кърмене би нанесло такива физически и психически вреди, че би напълнило джобовете на производителите на антистресови пост-кърмачески медикаменти? Ако наистина си чела книгата без грам да обмисляш написаното и смяташ, че дългото кърмене е няк'ва ш''''а конспирация, 'фани ходи при Гълъбов да ти изпише някое хомеопатично(той е хомеопат) за трениране на мозъка в полукълбото с логичната дейност.
 Не че е някакво задължително правило, но в повечето случаи от самосебе си се получава така, че дългокърмещите майки се страраят да водят здравословен живот и не се хранят с боклучави храни. Това изобщо не е случайно. Защо ли? Уважавания от теб доктор точно към това апелира. И викаш той смята, че кърменето е конспирация, защото СЗО я препоръчва, а? А, стига бе!

А, да те питам, ти ваксинира ли децата си? Ядели някой от вас маргарин(има го в 90% от вафлите и бисквитите на пазара), ядете ли продукти със соя(голям дял от храните на пазара е), папкате ли вкусни супи Маги? Правите ли си манджички с вкусен микс, който "прави сумата невероятно вкусна"? Всичко това е позволено от българските институции да го има на българския пазар. И същите тези институции препоръчват ядене на сезонни плодове и зеленчуци. Гадни, малки нищожни въшки, които се опитват да разболеят цялото население с разни вредни сезонни плодове и зеленчуци! Кажи, възможно ли е плодът да е нещо полезно при условие, че оная скапана институция ни го препоръчва, а ние знаем, че същата тая е отворила широко вратите на всякакви други отрови на пазара!

Ако не си разбрала идеята на Гълъбов, едва ли ще разбереш и моето сравнение.

# 101
Инера, наистина не виждам смисъл да посещаваш този подфорум. Ясно е, че нито ти, нито ние теб ще убедим в позицията си и защо е такава. Все пак си мисля, че много хора ти дадоха достатъчно доводи, с ясни факти, което обезмисля продължаващото ти упорство да говориш глупости. Щом не искаш не кърми детето си, но не се опитвай да караш мислещи хора да постъпват като теб, само защото си чела никому известния д-р Гълъбов и неговата конспирация. Ставаш наистина смешна. Има подфорум, в който сигурно ще бъдеш звезда, но това със сигурност не е този. Всеки има право на собствено мнение, но спорът, който се формира тук вече става грозен и смешен.
И да - може СЗО да са създали вирусът на СПИН, но кърменето е създадено от природата. ТИ ЗА ПО-ВЕЛИКА ОТ НЕЯ ЛИ СЕ ИМАШ или какво?
Казвам ти го с най-искрени приятелски чувства, по-добре спри да дразниш хората в този подфорум, намери си жени,които споделят твоето мнение и дружно си плюйте по СЗО, кърменето и т.н.
Нещо май не си разбрала, аз подкрепям кърменето до 1 година, най-много 1 година и 2-3 месеца. И повечето хора мислят като мен, а твоето мислене е изключение, нима не разбираш това???

# 102
  • София
Нещо май не си разбрала, аз подкрепям кърменето до 1 година, най-много 1 година и 2-3 месеца. И повечето хора мислят като мен, а твоето мислене е изключение, нима не разбираш това???
Повечето хора мислите така, защото сте станали жертва на конспирация, мила!  Sunglasses Има как доста компании да не желаят кърменето да продължава по-дълго. Като се почне от производителите на Ам и се стигне до фармацефтите, а между тях още много, много облажили се  Wink

# 103
Повечето хора мислите така, защото сте станали жертва на конспирация, мила!  Sunglasses Има как доста компании да не желаят кърменето да продължава по-дълго. Като се почне от производителите на Ам и се стигне до фармацефтите, а между тях още много, много облажили се  Wink
А хората , които вярват на СЗО не са ли жертва на конспирация? Защо намесваш тук АМ и фармацията? След като се спре кърменето детето яде това, което ядат родителите. Детето не пие нито АМ , нито лекарства.

# 104
Инера разбрах, че подкрепяш кърменето до 1 година, но не съм единствената . която го подкрепя и след година.
Не разбирам хора като теб, които търсят конспирация навсякъде-и та където има , и там където няма.
Аз направих един глупав опит да отбия сина си в момент в който той не беше готов. И не съм чак толкова върла привърженичка на дългото кърмене, но ще дойде момент, в който детето ми да е готово да се откаже от кърменето,когато и да е това, защото смятам, че стресът от отбиването ще му нанесе по-сериозни вреди от антителата и имунитета, които ще му предам, чрез кърменето!

Общи условия

Активация на акаунт