Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 562
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 375
вижте това- от мин. на земеделието и храните,част от писмо:
Цитат
В тази насока се отменя налагането на общи забрани, свързани с освобождаване в околната среда и пускането на пазара на ГМО на определени селскостопански култури, както и на забрани за освобождаване в околната среда на ГМО в определени територии. Този защитен механизъм се заменя с въвеждане на ограничения или забрани, въз основа на нова или допълнителна информация, станала известна след издаването на разрешителното, или въз основа на нови научни знания. Този подход изцяло съответства на смисъла на чл. 23 на Директива 2001/18/ЕО относно забраната на конкретното ГМО при научно доказани съмнения за вредно въздействие върху здравето на човека и/или животните и неблагоприятно въздействие върху околната среда.

# 376
хора,трябва ни помощ от вън,но да е от точното място,факта,че се бавиха толкова с отговра на запитването е малко съмнителен .........има толкова научни доказателства,трябва ли да бъркаме в огъня за да разберем,че не е трябвало? лошото е ,че от огъня минава,а  от тази зараза няма отърване

# 377
Светла Николова не е ли тази от Референдум? Не вярвам да е къртица. Предполагам, че просто не е наясно какво значи този мораториум. Но ми се струва и това невероятно. Човек, поканен да говори в радиото, да не чете последните коментари по темата? Тука са толкова много, в Сега също! Наистина не разбирам.
Има ли някой връзка с тях, да разбере откъде такъв обрат в позицията? Някой да се обади в Хоризонт и да поиска нещо като "право на отговор", за да поясни, че няма да протестираме ей тъй, щото ни е много кеф в студа и снега да мъкнем децата, а защото наистина има манипулация?

# 378
Размислите на един лаик 08.02.2010 г.

ГМО, протести, наука, генно инженерство
"едни пари", Монсанто, предателство -
въртят се и се повтарят.

Осъзнавам, че ни тровят.
Не не ни тровят извършват целенасочен геноцид на нас.

Нямам други думи с които да опиша това което става в момента.

Влизам в YouTube.com.
Търся "ГМО".

Намирам "ГМО като оръжие".
От него разбирам че това наистина е биологично оръжие признато на среща на НАТО през 2004г.

Намирам "Генное оружие (сов.секретно)" - потвърждение на горното.

Намирам "Внимание: ТРАНСГЕНЫ! часть 1."
От него разбирам, че от направените лабораторни изследвания върху мишки,
 хранени с генно модифицирани храни, трето поколение няма !!!

Ние сме първо поколение хора хранени с ГМО, т.е. след 50 години децата ни - няма да имат поколение, или ще има

множество малформации.
Извод : населението на планетата след 100 години ще бъде 1/10 ( една десета )!!!

Намирам още:
The Health Dangers of Genetically Modified Foods,
Conspiracy Theory, Fact or Fiction, GMO Food, Seeds of Deception by Jeffrey M. Smith,
и др. ....

Разбирам, че в Индия и на други места се появяват вредители - червей, бактерии ... които не се влияят от препаратите ( хербицидите ) с които пръскат насажденията, и унищожават реколтата от генно модифицирани растения.

Замислям се, обобщавам и една сутрин откривам ИСТИНАТА !!!

Природата е нещо уникално, един жив организъм, който се може да се погрижи за себе си и го прави.
Тя унищожава по един или друг начин това което не е природосъобразно и няма стойност за Нея.
След като премахни всичко, което се храни с тези генно модифицирани организми, и промени вредителите които нападат

и унищожават генно модифицираните растения то те ще изчезнат. Но смешното е, че и ние ще намалеем или изчезнем !!!
Ние нарушаваме естествения ход, ние пречим на природата, ние ХОРАТА сме НЕУСПЕШЕН ЕКСПЕРИМЕНТ и трябва да напуснем сцената, където ЦАРИ ХАРМОНИЯ !!!

АЗ МИСЛЯ, ЧЕ СЪМ УСПЕШЕН ЕКСПЕРИМЕНТ И ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ПРОМЕНЯ НЕЩАТА ! ЩЕ СЕ БОРЯ, КАКТО МОГА ДОКАТО УСПЕЯ !

# 379
Много силно! И много точно. Днес исках да пиша нещо подобно.

Моля, пусни го и в форума на СЕГА - http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpage=88&topic_id=164190!

# 380
# 381
Ето още малко от форума на Сега:

Zmeja
А известно ли ви е какво означава за почвата да засяваш ежегодно растения за производство на биогорива и да изнасяш непрекъснато от нея хиляди тона биомаса? Да сте чули нещо за обедняване, изветряване, разпрашаване, изобщо променяне на структурата на почвата, загуба на свързващите вещества? Да сте чули за поява на прашни бури в Добруджа поради монокултурното земеделие?

San De Cannes
Змей, както винаги си дал още един точен анализ, този път на проблема с ГМ растителност. Деминерализацията на почвата или по-точно промяната на нейния характер, защото това е цикличен процес обусловен от самия процес на растеж на културите и от разлагането на остатъчната биомаста и нейното усвояване от почвата. Едно е когато това е балансиран процес в който участват познати за свойствата на почвата и местността растителност и специалистите знаят как да се редуват културите през годините, нещо което старите хора са правили практически без да са имали научното обяснение и друго е когато въвеждаш нови растителност за района ... или изкуствено започваш да увеличаваш добива от единица площ. Това първо води до бързото изтощаване на почвата, воторо може да промени околния растителен свят и да изчезнат определени видове за района или ареала ... От там следва влиянието и върху животинския свят ... Природата е страшно деликатно нещо и и изисква много усилия и разбиране за да не нанесем непоправими щети ...

# 382
Света за втори път се подвежда. Първият път бе на комисията във вторник, 26-ти януари. На следващия ден от АГролинк пуснаха до медиите, вкл. и до мен, прессъобщение със следното съдържание:

Цитат
27.01.2010

Първа победа в обществения дебат за промените в закона за ГМО

След силния  натиск на обществеността, аргументите на експертите и проведените срещи, Министерството на околната среда отстъпи и прие повечето от предложенията на природозащитните организации за промените в закона за ГМО.

На 26 януари в Народното събрание депутатите и представители на МОСВ изслушаха представители на  природозащитни неправителствени, инициативни групи на потребители и майки, земеделски производители, експерти, за техните становища относно предложените от правителството промени на закона за генетично модифицираните организми.

Министър Караджова обяви, че МОСВ приема голяма част от исканията:

запазва се забранитe за освобождаване в околната среда на територията на Националната екологична мрежа и в съседство с биологични полета приема преразглеждането на пространствените изолации при полета с ГМ култури

Законът за ГМО ще бъде върнат за преразглеждане в специална работна група към Народното събрание с участието на специалисти от НПО, както и в консултативната комисия по ГМО в МОСВ. Ще бъдат обсъждани новите предложения на Коалиция „За да остане природа в България”, както и на други и организации.

„Духът от бутилката е изпуснат. Обществото все повече се интересува от това, с какво са засети нивите в България и с какво се храни българинът. Все повече хора знаят какво представляват ГМО и всяка стъпка по отношение на ГМО направено от държавните институции в България ще бъде строго контролирано от обществото”, каза Светла Николова, представител на Коалиция „За да остане природа в България и председател на Сдружение АГРОЛИНК.

Мисля, че тя е на наша страна, но прибързва и по този начин подвежда много хора, вкл. и някои медии!

# 383
Холограма, благодаря! Да ти призная, плаче ми се. Явно съм прекалено наивна и си мисля, че нормален човек няма как да се извърти по този начин. Голямо разочарование. Благодаря!

# 384
Гражданино, и аз напоследък все по-често се сещам за "Калки" на Гор Видал. И си мисля, че това е много добър вариант за развитието на планетата. За съжаление.

# 385

От самото начало нещо не ми харесваше у тая жена.
Сори, за лиричното отклонение.
.  Thinking

# 386
и аз не искам да мисля,че Светла е къртица,просто обрата е смайващ,но и със сигурност корпорация като монсанто,която знае от -до целия ход на събития,които следват стъпвайки в една страна се е погрижила давно давно да си вкара хора където трябва и най-вече и в организации които ще протестират.те милиарди дават да ни заразят,а  нема някоя друга организация с мними протестиращи ли да купят??? невъзможно е да не са предвидили този ход. Гражданина с разсъжденията за лаика- колко лесно може чистия човек да си направи заключенията ,но то става само когато иска,а онези от горе що вода им измъкнахме с доказателства и пак си знят тяхната,това е защото не искат да разберат,за това са и под съмнение кой стои зад гърба им,кой ги финансира за кампанията. А За Земята,влезте в сайта да видите дали има някакво инфо за сегашните протести и битки,за смяната на закона и т.н. НЯМА НИТО ДУМИЧКА ,поне аз не намерих и това много отдавна ме е озадачило,но сега след хоризонт пак се сетих да погледна и пак не намерих нищо.Аз много отдавна ви дадох едно средтсво  което ускорява събитията,но вие го отхвърлихте без да се замислите и смятайки ,че е  крайно популистко.Наглостта на управляващите е токова голяма,че няма средство от наша страна,което да имат право да го нарекат така,защото ние действаме единствено от чувство на отговорност към бъдещето на децата и Земята,връзката ни с Бога говори,че трябва така да действаме,защото това е правилното,това е истинското човешко действие,а всичко онова,което са обещали политиците с цел да ни манипулират при изборите то е крайно популистко:
Цитат
Значение на думата популизъм
м., само ед. Въздействие върху мнението на населението чрез поведение и обещания за мерки, които съответстват на конюнктурните настроения.

# 387
Бойо, виж този материал:

Филм, пуснат по 3sat на 10.12.2009, 15:45 ч. казва се "Генетичният заговор".
http://www.youtube.com/watch?v=-3bJSStotvM

# 388
.... А За Земята,влезте в сайта да видите дали има някакво инфо за сегашните протести и битки,за смяната на закона и т.н. НЯМА НИТО ДУМИЧКА ...

Само за сведение:

Екологично сдружение "За Земята"
Бул. Янко Сакъзов 50, ет. 3, ап. 17
София

Агролинк:
Контакти
София 1504
бул. Янко Сакъзов № 50

тел.
(02) 846 66 75

И Агролинк, и За Земята, са на един същи адрес, през един етаж са. Според мен обаче продължават да са на наша страна.

# 389
за отвореното писмо- да се поправи,че исканията ни се обосновават не на факти,а на научни доказателства,защото това е вярното

Общи условия

Активация на акаунт