Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 572
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 825
Ето тази стенограма ми пратиха от днешното посещение в МС:

"Среща с г-н Бойко Борисов на 10 февруари, без медии, в кабинета му - от десетина майки плюс още толкова деца, вътре влязохме 3 майки с 3 деца. "
О, оставам безмълвна и се моля за положително развитие на нещата. Браво момичета. БРАВО!!!

# 826
Сега не смея да изляза да не би пак да ми изчезне... Laughing

Да ви кажа,гледам тук няма я,гледам новините,нищо не казват за нас,все едно нищо не се е случвало никъде...Започнах да се замислям за собственното си равновесие,душевно... Laughing Laughing Laughing

Като в паралелна вселена се почувствах.  Laughing

# 827

"Среща с г-н Бойко Борисов на 10 февруари, без медии, в кабинета му - от десетина майки плюс още толкова деца, вътре влязохме 3 майки с 3 деца.

Прие  ни след изключително трудно преговаряне с екипа му...

Е това дадено ли е поне на Фокус, БТА... със съответния източник?

# 828
Призовавам всички да пускаме навсякъде където е възможно да пишем коментрии - обявите за протестите утре с Град, Място и Час!!!

# 829

"Среща с г-н Бойко Борисов на 10 февруари, без медии, в кабинета му - от десетина майки плюс още толкова деца, вътре влязохме 3 майки с 3 деца.

Прие  ни след изключително трудно преговаряне с екипа му...

Е това дадено ли е поне на Фокус, БТА... със съответния източник?

Цитат от форума в "Сега"
И, леко коментарче, ми първо бат боцко си каза че всъщност той е ЗА почти гласуваните промени И второ, мамчета....ама в крайна сметка той на практика НИЩО не е обещал, да не говориме че той даже няма да е в БГ, най вероятно, с други думи, ще се покрие като (що ли пък като) един плъхок, и ще наблюдава отстрани как ще се развие бурята..... Така че, ако искате все още "GMO free, but not like free beer", хванете се, и утре всичките на площада, и бъдете готови за сблъсъци.......................ако сте готови де......

Честно казано, и на мене ми се струва, че само е хвърлил прах в очите. В контекста на гласуваните промени и факта, че никой не каза нито буква да посещението...

# 830
Добър ден пак от мен!

http://www.bnews.bg/article-5521

Картички за Бойко

Деца и бебета атакуваха премиера заради ГМО

Това съставих, докато слушам комисията по екология. Ако чуете по новините, че ... да знаете, че аз ще съм виновен. Много е нагла. Тук всичко май ще мине, както си го искат. Ако Бойко не ги спре в зала, значи... Лошо!

Toлкова побеснях като прочетох какво са гласували днес в комисията, че напълно забравих да благодаря на Боуо за хубавата статия с най-трогателните картички и послания на света.  bouquet

Като прочетох за полазилите по бюрата бебета...., ех това да го беше снимал някой журналист, щеше да е най-интересната новина на деня. Бебета полазиха кабинета на Бойко. Laughing

Само да има късмет да не си изпълни обещанието!!!

Целувки и прегръдки за нашите майки и деца! Heart Eyes

# 831
Не съм писала в темата, но чета активно. Браво на всички ви за упоритостта!
Аз разпечатах около 50 известия за протестта и ги раздавах и пусках в пощенски кутии. Сега пиша за да ви предупредя, че ако сте давали някъде линк към тази тема вече не се отваря(след като преместиха и върнаха темата), така че трябва да редактирате с нов линк.

# 832
Бойко Борисов щял да прави "Зелена България".
Ето какво казва М.Найденов пред Ройтерс:
"В същото време искам...да чуя мнението на другата страна. Не можем да спрем науката и развитието. Не приемем призивите да се спрат и експериментите в лабораториите", каза още Найденов.

Екологичните организации призоваха правителство да подкрепи фермерите, произвеждащи биокултури.

Но Найденов заяви, че правителството не може да си позволи да задели пари във време на задълбочаваща се рецесия за сектор, който е малко вероятно да помогне за увеличаването на конкурентоспособността.

"Много е важно да не се водим от модата. Всеки лев трябва да отиде за конвенционалното земеделие в момент на криза, особено, когато имаме огромни резерви от неизползван потенциал", завърши Найденов.

# 833
От колко часа ще е протестът в Пловдив?

# 834
За утре - групата, нашата си, само ние, вследствие на срещата и разговора днес с Борисов, трябва да се видим с Цачева! Трябва да носим разпечетани документи, петиция, позиция, писмо ЕК.

# 835
"... Не можем да спрем науката и развитието. Не приемем призивите да се спрат и експериментите в лабораториите", каза още Найденов..."

Не виждам какво лошо казва тук.

За конвенционалното земеделие също не е скандално. Те да си вършат там работата поне.
Биоземеделието винаги ще си остане лукс май.

...Трябва да носим разпечетани документи, петиция, позиция, писмо ЕК.
... и журналисти  Simple Smile

ПП
На първа страница за протеста в София пише от 14 до 17, последно четох  от 14 до 16?

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 22:40 от Холограма

# 836
Цитат
Виновен заради позицията си

Не ние сме манипулаторите, г-жо Манева!

„Вие видяхте началото (на заседанието на консултативната комисия по ГМО към МОСВ, б. ред) и съвсем спекулативно пуснахте едни слухове в обществеността, които нямат нищо общо с реалността. Защото ако до края сте били стояли, сте щели да видите, че хората съвсем задълбочено и на базата на научни публикации са предложили разстояния. Така че престанете да спекулирате със страховете на хората..."

По този начин заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева нападна вербално екипа на BNews и други журналисти. Манева участва в заседанието на комисията по околна среда и води в парламента, на която беше разгледан законопроектът за изменение и допълнение на закона за генетично модифицираните организми.

http://www.bnews.bg/topics-5578

Само да не ви се доплаче, докато я слушате тази...

# 837
Добър ден пак от мен!

http://www.bnews.bg/article-5521

Картички за Бойко

Деца и бебета атакуваха премиера заради ГМО

Toлкова побеснях като прочетох какво са гласували днес в комисията, че напълно забравих да благодаря на Боуо за хубавата статия с най-трогателните картички и послания на света.  bouquet

Като прочетох за полазилите по бюрата бебета...., ех това да го беше снимал някой журналист, щеше да е най-интересната новина на деня. Бебета полазиха кабинета на Бойко. Laughing

Тео, мерси, ама аз нищо кой знае какво не направих. В тази битка всички се опитваме кой както може.... утре всички, които могат - на линия!

# 838
Милички, милички!
като чета какво става, с мъка си мисля, че много мощна машина са задействали срещу нас.
Ония ден ходих на лекция на Едвин Сугарев за ДС. Убедена съм ,че действат срещу нас.
Факта, че нямаше никакво отразяване го потвърждава.
Дори ми мисля, че са планували и показните акции за днес, за да заглушат какво става с българската земя...
Може би звучи параноично, но ЗНАЕМ ЛИ ВСЪЩНОСТ КОЛКО ПАРИ СТОЯТ ЗАД ТОВА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ?
Може би ни следят, поне в нет-а.

Сещам се за Ян Палах - един чешки студент, който в знак на възмущение и отчаяние срещу нахлуването на съветските (и български за наш срам) танкове в земята му, се подпали в центъра на Прага...
Но танкове се гонят, дори и след 20 години...
За разлика от това, което искат да пуснат да нахлуе в земята ни.
Мили мои,
Бог да ни пази!

Правителството не ни е продало. То въобще не ни счита даже за стока...
Браво на мамите, които днес сте чакали въпреки студа, прекланям се пред чистотата на душите ви.

преди няколко дни говорих със заможен човек по темата, от тези, дето работят на борсата.
Та думите му бяха " Е, какво толкова драматизираш! Ще си купуваме био-храна." - "А тези, които нямат достатъчно пари, за да дават 5 лв. за 300 грама брашно?" "Амиии, да са станали богати" бодро отговори той...
Това е

# 839
Не съм писала в темата, но чета активно. Браво на всички ви за упоритостта!
Аз разпечатах около 50 известия за протестта и ги раздавах и пусках в пощенски кутии. Сега пиша за да ви предупредя, че ако сте давали някъде линк към тази тема вече не се отваря(след като преместиха и върнаха темата), така че трябва да редактирате с нов линк.
Да, и на мен ми направи  впечатление това за линка. Какво е станало точно?
Цитат
Та думите му бяха " Е, какво толкова драматизираш! Ще си купуваме био-храна." - "А тези, които нямат достатъчно пари, за да дават 5 лв. за 300 грама брашно?" "Амиии, да са станали богати" бодро отговори той...
Това е
Няма да остане и био-храна, така че...няма какво да го коментираме.

Общи условия

Активация на акаунт