Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 51 693
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 945
Голям протест беше, няма що. Незнам дали имаше 50 човека  ooooh!

Shocked

Как 50 човека? Групите във ФБ са с по 10 хил. члена! Дали е стигнала информацията до тях? Много съжалявам! Дано в другите градове да има повече. Пловдивчани познавам много, които са решили, но нека мине и тогава ще говорим!

# 946
Петър Корумбашев внесе предложение на НПО:

Чл. 47 ал. 2 да се подложи на прегласуване с нова точка 9:

да се иска нотариално удостоверено съгласия на собствениците на земи, в/у които арендаторите искат да сеят ГМО, да се искат същите съгласия на съседите.

Още: 20 км отстояние около семеразвъдни зони, 5 км около биополета, 10 км. около всеки пчелин.

# 947
Голям протест беше, няма що. Незнам дали имаше 50 човека  ooooh!

Shocked

Как 50 човека?...

Може спокойно да ги броите за 5000 при този леден дъжд, който се изсипа като по поръчка - точно от два до четири часа.
Майки с бебета, плувнали в ледена вода...

За подигравката да бъдат натикани на най-недостъпното място в центъра, да не говорим.
Наистина наглостта покрай този проект е извън всякакви граници.

# 948
Поне по радиото отразиха според мене доброжелателно събитието. Дадоха думата на хора, които изказаха убедително позицията ни и сигурно са били чути от много слушатели.

# 949
Олеле, как 50 човека в двумилионна София, бе хора...? Shocked Не искам да мисля тук колко ще бъдем, като знам варненци колко са заспали...Отивам след малко и аз, вземам още двама човека от офиса,  Sunglasses

# 950
Петър Корумбашев внесе предложение на НПО:

Чл. 47 ал. 2 да се подложи на прегласуване с нова точка 9:

да се иска нотариално удостоверено съгласия на собствениците на земи, в/у които арендаторите искат да сеят ГМО, да се искат същите съгласия на съседите.

Още: 20 км отстояние около семеразвъдни зони, 5 км около биополета, 10 км. около всеки пчелин.

Boyo, прие ли се това???

Как можа точно тогава да се изпсипе тоя порой?!

Не бяха 50, към 200  може би.

Искам само да ви кажа, че един от депутатите звънял на нашта майка, която вчера ги е клепала на Бойко и започнал да й се обяснява как до този момент са вкарали всички наши искания  Shocked И тя го заплашила да се гласува само по писмото, така казал Бате Бойко, иначе ще им рита задниците.

Странно ми стана, че й е звънял. Да не би наистина Бойко нещо да е натиснал?

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 16:44 от _Grace_

# 951
В момента в Пловдив са се събрали 7-8 човека, сигурно екипът от журналисти и фоторепортери е бил по-голям. Предлагам всеки от нас да си разпечата малка брошурка за разпространение в пощенските кутии с линк към форума за повече информация.Аз съставих една по-дълга - 2 страници печатан текст, който се интересува ще му я изпратя.В ерата на интернета и глобализацията може да се окаже,че допотопните методи са по-добри.

# 952

Искам само да ви кажа, че един от депутатите звънял на нашта майка, която вчера ги е клепала на Бойко и започнал да й се обяснява как до този момент са вкарали всички наши искания  Shocked И тя го заплашила да се гласува само по писмото, така казал Бате Бойко, иначе ще им рита задниците.

Странно ми стана, че й е звънял. Да не би наистина Бойко нещо да е натиснал?

Нека не го оставя да си мисли, че са забравили за него, и да му задава подканващи въпроси как са нещата   bouquet

# 953
Позволили са да се внасят наши предложения от името на депутати. Цецка ги е насмела явно. Хора има някакъв минимален, но все пак ефект от срещата с Бойко.

Допуснали са да се изказват НПО-та.

Ще има още едно извънредно заседание другата сряда, защото върви много бавно.

Сега гласуват за пчелините и семеразвъдните участъци - което го занесохме тази сутрин, но още спорят.

Всичко това от Boyo по телефона.

Трябва още една среща с ББ.

# 954
Позволили са да се внасят наши предложения от името на депутати...

Предложенията са в писмото до НС дето го внесе горица.
Ще ги внася ли някой тях?

ПП
Във В. Търново:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=479952

# 955
Току-що се връщам от протеста във Варна. Имаше поне 100 човека, но може да са били и повече. Идват непрекъснато хора (след работно време), други си тръгват, засвидетелствали подкрепа. Разбира се, може и повече, но това все пак е нещо и надмина моите лични очаквания.
Имаше много медии, даваха се много интервюта, снимаха много. В същност, медиите са още там.
Чакам отзиви в медиите.
Имало е ударна група, внасяща писмо при областния управител. След като излязоха ги погнаха журналистите и така и не разбрах какво точно е станало.
Самият областен не излезе пред протестиращите, но казал на групата (това само по думи на хора наоколо), че твърдо застава зад нас...Хм, като е толкова твърдо, що не излезе да го каже....?

# 956
Две думи и от мене. Наистина бяхме много малко хора, но все пак трябва да се има предвид, че беше работен ден. Мисля, че ако следващият протест е в неделя, ще бъдем наистина много. А този дъжд, който се изсипа точно в началото, беше ... Абе, времето не беше на наша страна.
Холограма, съгласна съм, че трябва да започваме съдебните мерки. Каквото трябва да се прави - казвайте.
Важно е може би в момента да се концентрираме върху едно искане - и това е буферните зони около Натура да си останат 30 км (то ирландският "мораториум" е реално оформен като големи отстояния). Трябва да се позовем на техния доклад (някъде пусках линк, може би е било в Сега), който говори за 26 км замърсвяване и препоръчителни отстояния до биологично земеделие и резервати от 54 км. Всичко е на база научни изследвания, математически модели (които дори не отчитат силни бури, които могат да увеличат разпространението), проиграни различни варианти. Нищо подобно с нашите "учени", дето науката им е "да махнем по една нула".
Ако се концентрираме на това, можем да притискаме Манева да каже черно на бяло къде пише, че 30 км зона е прекалено голяма. Там тя нищо не може да отговори, а това ще е практическа забрана. Нека се насочим натам!

# 957
  • София
по про.бг мернах нещо за протестите днес, ама го хванах в последния момент... дано поне днес нещо отразят, а иначе съм много обидена на всички, които се записаха тук и във ФБ, а се уплашиха от дъжда, или ги домързя или се извиниха с ангажименти.  Crossing Arms

# 958
Надявам се, че Мария, няма да има нищо против да постна линк към нейната обзорна статия за ГМО.Дано повече хора я прочетат и се замислят.
С Уважение:
http://begem0t.wordpress.com/2010/02/02/gmomyth/

# 959

Общи условия

Активация на акаунт