Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 51 675
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 990

С Конституцията на РБ в случая можем само да си избършем..сещайте си какво. ooooh!

Това е мнооого лошо изказване. Sad

Един документ има такава тежест, каквато хората му дадат. Ние трябва да защитаваме конституцията, да се уповаваме  на нея.
Само тогава, Тя ( Конституцията ) ще има тежест пред другите. Simple Smile

Кратко, ясно и без никакви препратки и стах от ЕС от наказания Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 20:43 от Гражданин

# 991
  • София
Бебочка, нацелувай малкия Цар!
Ще се оправи детето, така се расте, и следващия път, когато има протест
ще бъде първи! И на него му се яде чиста храна!

По БНТ много оскъден репортаж! Направо се чудя дали гледах новините или някое полицейско предаване?!

# 992
http://www.bnews.bg/article-5634

Цитат
Научни аргументи

Манева: Само по-атлетичните пчели могат да летят по пет километра

# 993
http://www.bnews.bg/article-5634

Цитат
Научни аргументи

Манева: Само по-атлетичните пчели могат да летят по пет километра

Ако летят срещу или по посока на вятъра?!  Laughing
Тази жена за смях стана, ей!

Браво за протестите днес! Медиите са пестеливи с информацията на тази тема, но важното е, че все пак се прави нещо. Нищо чудно, че пускат кадри, които няма да убедят масите във вредата на ГМО! Но и само четири момичета да са показали, пак е нещо. Чудесно!

# 994
Не гледах всички новинарски емисии, но от това, което видях си направих извода, че вероятно има натиск върху медиите. Дори в нета информацията е никаква!
Хора, изправени сме явно пред нещо адски силно, огромно, мръсно и черно!

# 995

Чудя се кой е пратил тези две нещастни и изумително некомпетентни женици там, точно на това място и  в това министерство, чието предназначение и цели са описани на собствените му страници по следния начин:

Обща информация за ОПОС ГЛАВНА СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ НА ОП “ОКОЛНА СРЕДА 2007 - 2013 г.”

Подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура.

СПЕЦИФИЧНИ ЦЕЛИ

•Опазване и подобряване състоянието на водите;
•Подобряване управлението на отпадъците и защитата на почвите;
•Опазване на биоразнообразието и защита на природата.
Реализирането на тези цели ще доведе до подобряване качеството на живот на населението в страната и до повишаване на възможностите за инвестиции в нейната икономика.

http://ope.moew.government.bg/bg/info

# 996
  • Варна
Не гледах всички новинарски емисии, но от това, което видях си направих извода, че вероятно има натиск върху медиите. Дори в нета информацията е никаква!
Хора, изправени сме явно пред нещо адски силно, огромно, мръсно и черно!

И аз се убеждавам все повече в това. Новината за протеста беше съвсем сбутана между другите. Днес ми направи  впечатление, че и журналистите не са запознати много с проблема. Един от водещите на сутрешен блок по БНТ не правеше разлика между генно-модифицирани храни и генно-модифицирани организми. ooooh!

# 997
Аз се извинявам за въпрос, но защо се обсъждат отстояния от пчелини, а не се обаъждат отделни отстояния от зони по Натура? В краяя на краищата, няма проблем да са на 5 км от пчелини, ако ЕДНОВРЕМЕННО  С ТОВА са на 30 км от Натура. Тези отстояния изобщо ли няма да се обсъждат?

# 998

И все пак, няма ли нещо абсурдно в това, че министрите в това министерство, вместо да се явяват адвокати на всички пчелари, биоземеделци, цветари и радетели за чиста природа, се явяват в ролята на техни палачи?

Нямат ли срам?

Само в абсурдна страна като нашата има хора, които не само не ги презират, ами им се и радват.....

# 999
Има надежда за света: Ноев ковчег - голяма банка за семена в Норвегия
http://www.ted.com/talks/lang/bul/cary_fowler_one_seed_at_a_time … ture_of_food.html

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 21:45 от mama_petya

# 1 000
  • София
http://www.ted.com/talks/lang/bul/cary_fowler_one_seed_at_a_time … ture_of_food.html

Аз си мисля, че тази банка за семена се финансира от Монсанто, защото те много добре какво правят в момента!

# 1 001
Аз се извинявам за въпрос, но защо се обсъждат отстояния от пчелини, а не се обаъждат отделни отстояния от зони по Натура? В краяя на краищата, няма проблем да са на 5 км от пчелини, ако ЕДНОВРЕМЕННО  С ТОВА са на 30 км от Натура. Тези отстояния изобщо ли няма да се обсъждат?

Аз ще ти отговоря на въпроса. НПО-тата ще настояват за тези 30 км. от Натура. Още не сме стигнали фдо тези текстове. Първоначално мислехме, че с тези 5-10 км до пчелини ще се постигне същия ефект - практически мораториум. Но се оказва, че в Добруджа няма пчелини. Освен да сложим и там???  newsm78 newsm78

Иначе до текстовете за Натура май и в сряда няма да стигнем.

Утре очаквайте по-подоробен материал с видео изцепки от заседанието! Simple Smile  

# 1 002

Аз си мисля, че тази банка за семена се финансира от Монсанто, защото те много добре какво правят в момента!

После ще ни предлагат почистване и еко семенца?  Mr. Green

# 1 003
Boyo, сега разбирам, това предстои. От него не бива да се отстъпва!
Ако знаеш кой ще присъства, моля те прати им линка, който сложих в Сега - ирландския доклад. Нека се позовават на него! Нека изискат аналогично изследване да им се представи! И някой да ги записва и после да пусне в youtube какво ще отговарят на научен доклад, каквито самите те не са в състояние да изготвят!

# 1 004
Нито едно от тези предложения не мина.
...........................................
Според наш Митко Кацов това ще затрудни някои заявители, защото земята е разпокъсана и ще им трябват по 20-30 декларации от собственици.

Eй това е синтеза на резултата от днешната среща.

По повод второто изречение, нищо не може и не е в състояние да ги затрудни, ако имат интерес, огромни пари, огромни компании, просто трябва да забравим, че може да ги затрудни каквото и да било. Ако им оставим и най-малката вратичка, сме обречени. Само е въпрос на време и пари, което е нищо за тях, а за нас всичко.

Общи условия

Активация на акаунт